Ahmet OKUMUŞ

Benzin fiyatları yüksek ticari araçlara indirimli benzin verilsin bütçe açık verir.

Kamyon, otobüs ve kamyonet gibi ticari araçlara yatlarda olduğu gibi indirimli mazot verilsin olmaz bütçe açık verir.

Asgari ücretliden vergi alınmasın olmaz bütçe açık verir.

Emekli maaşları yeterli değil artırılsın, olmaz bütçe açık verir.

İşçi ve memur yapılan yüzde 5 lik maaş artışı az yüzde 10 olsun, olmaz bütçe açık verir.

Emekli olup esnaflık ve ticaretle uğraşanlardan yüzde 15 sosyal destek primi kesilmesin olmaz efendim bütçe açık verir.

Sağlıkta alınan muayene ve tahlil ücretleri indirilsin veya kaldırılsın olmaz bütçe açık verir.

Sosyal sigorta primini ödeyemeyen esnafın ailesini cezalandırmayın ve 180 güne kadar ödeme süresi tanıyın olmaz efendim en fazla 60 günü geçerse bütçe açık verir.

Vergi oranlarında indirime gidilsin, olmaz efendim bütçe açık verir.

Yurt dışına çıkarken vergi harcı alınmasın olmaz bütçe açık verir.

Yani bütçe açığı nedeniyle okullara yeterli öğretmen, personel atanmaz çünkü bütçe açık verir.

 Anlayacağınız esnaf ve sanatkâr, işçi, memur çalışan veya emekli kim ne isterse istesin hemen verilen en kestirme cevap bütçe açık verir. Bütçe açık verirse ekonomi kötüye gider. Ekonomi kötüye giderse enflasyon artar. Enflasyon artarsa fiyatlar alıp başını gider. Böylece ekonomik krize gireriz ve yine IMF’nin kapısını çalarız.

Bir haftadır bir operasyondur almış başını gidiyor. Şu bakana rüşvet verildi, şu bakanın oğlu nüfusunu kullanarak iş takipçiliği yaptı. Yok, şu oldu yok bu oldu. Hal böyle olunca borsamız dip yapmaya dolar uçmaya Türk lirası ise değer kaybetmeye başladı. Tabi bu kısa sürede kimine göre 25, kimine göre 50 milyar kayıp var.

Vatandaş isteyince bütçe açığı bahane edilerek vatandaşın haklı istekleri karşılanmıyor. Ama birilerinin evlerinden ayakkabı kutularından yeşil yeşil dolarlar ve kırmızı kırmızı milyonlarca Eurolar çıkıyor. Birisi ayakkabı kutusunu dahi bulamazken birileri o kutuları milyonlarla dolduruyor.

Öyle veya böyle bir operasyon yapıldı. Bu operasyona saygı duymak ve gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması gerekir. Bunun içinde en büyük görev iktidara ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a düşüyor. Bu ülkede iki kişiden birisinin oyunu alan sayın başbakan kendine güvenildiği için bu oranda oy aldı. Eğer bu güvene layık olmak istiyorlarsa yapacakları uygulama açık ve nettir. Tabi bizim ki bir temennidir.

1-    Öncelikle olayın selameti bakımından Adalet Bakanı gövden alınmalı.

2-    Şaibe altında olan ve ismi anılan tüm bakanlara görevden hemen el

Çektirilmelidir.

3-    Buna paralel olarak yargı tam bağımsız olmalı.

4-    Görevden el çektirilen bakanların yerine bağımsız bakanlar atanmalı. Parti içinden atama olmamalı.

5-    Adalet bakanı kesinlikle bağımsız ve meclis dışından olmalı. Örneğin

Mahmut Oltan sungurlu ve Hikmet Sami Türk gibi isimler bu süreçte düşünülebilir. Tabi gerçekten olaylar çözüme kavuşturulmak isteniyorsa cemaatin bu işte ilgisinin olmadığı da iyi bilinmelidir. Şu aşamada kabinede değişiklik yapılmadan bu yapılan değişiklikleri kimsenin onaylamadığı iktidar tarafından iyi bilinmelidir. Bu değişiklikler iktidarı bana göre yaklaşan yerel seçimlerde kötü sonuç almaya götürecektir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.