Veya kıvırıyor mu?

ULUSLARARASI ORANGE CEO’su  Stephan Richard :
İsrail Konsolosluğuna gidip resmen özür dilemek istiyorum.

Derleme: RAFAEL SADİ


ORANGE İsrael, her an PARTNER olarak devam edebilir.
 
Kahire’deki İsrail karşıtı söylemlerinden sonra Ynet’e verdiği demeçte kendisinin yanlış anlaşıldığı ve söylemlerinin siyasi boykot ile ilgisi olmadığını ifade eden Uluslararası Orange  CEO’su   İsrail Konsolosluğuna giderek resmen özür dilemek istediğini beyan etti.
Stephan Richard Fransa’daki İsrail Konsolosluğuna müracaat ederek resmen özür dilemek istediğini ve şirketinin  İsrail’den çekilmek istemediğini belirtti.
Dış işleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre  konuya İsrail Başbakanı ve Dış İşleri bakanı görevlerini ifa eden Sayın Binyamin Natantahu hükümetinin konuya ne şekilde tepki vereceğinin henüz belli olmadığı beyan edilmiştir.


Orange Ceo’su Stephan Richard  ve İsrail Başbakan Yardımcıcı ve İçişleri Bakanı Silvan Şalom

Stephan Richard bu eyleminden önce de  Başbakan yardımcısı ve İç İşleri Bakanı Silvan Şalom’u arayarak telefonda özürlerini tekrarlamış ve yanlış anlaşıldığını ifade etmiştir. Richard evvelce Kahiredeki toplantıda  İsrail’den çekilmek istediklerini ve kendisine kalırsa bunu  vakit kaybetmeksizin yarın sabah yapabileceğini söylemişti.
İsrail halkı Başbakan ve Hükümetinin sert tepkilerine maruz kalan şirket Gn.Md. aynı zamana şirketin sahibi konumundaki Fransız Hükümetine de oldukça açık bir ifade ile nerede olduklarına karar vermeleri gerektiğini ve İsrail’e karşı yer alabilecek Boykotlarda  saflarını tespit etmeleri gerektiğini hatırlatmıştı.


Fransa Dış İşleri Bakanı Laurent Fabius

Bu hatırlatma üzerine Uluslararası orange şirketinin hisselerinin sahibi olan Fransa’nın  Dış İşleri Bakanı Laurent Fabius Hükümetinin İsrail’e karşı her türlü boyotu’un karşısında olduklarını ve yerlerinin İsrail’in yanı olduğunu belirtmesi gergin havayı yumuşatma girişimi olarak algılandı.
 
Evvelce  Orange’ın İsrail’deki isim kullanma haklarının sahibi olan şirket Partner’in en büyük hissedarı olan Dünya zenginlerinden Hayim Saban ise  iki şirket arasında bir anlaşma olduğunu ve çekilmek isteyen tarafın önce ödemesi gereken tazminatı hesaplaması gerektiğini  hatırlatmıştı. Ayrıca  ABD zengin Yahudilerinden Seldon Adelson ve Hayim Saban son günlerde  gelişen ve İsrail’i boykot etme girişimleri ile mücadele etmek için 50 Milyon dolarlık bir fon oluşturdukları belirtilmişti.
 
 
 
 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.