ORGANİK AŞK MI ? ÜSTÜNE BİR BARDAK SAĞLIKLI SU MU ?
   
   Klasik bir iş günü daha bitti işte. Malumunuz hafta arası , eee  okullarda açıldı. Sabah erkenden kalk , kahvaltı hazırla , minnoşu okula bırak.işine git… akşama kadar organik geyikler yap
   Saat 5.00  p.m. sularında sevgili asistanım İlknur’a ‘içinde organik kelimesi bulunmayan cümleler kurmak istiyorum’ dediğimi  hatırlıyorum.Sonrası koptu. Beyin bu işte ne tarafa çekersen o tarafa gidiyor.
İşin içinde olanlar bilirler ,  projeler tükenmez biz de. Organik kadın olur mu dan başladım organik aşka kadar geldim üç saniyede.Neydi ORGANİK? Bilenler hatırlasın bilmeyenler öğrensin!
   Tohumundan toprağına kadar tamamen katkısız , hormonsuz , ilaçsız olarak yetiştirilmiş ve bu özelliği Tarım bakanlığının yetkilendirdiği bir kuruluş tarafından sertifikalandırılmış tüm ürünlerdir. Organik tarım yapan çiftçiler bu sertifikayı her yeni  üretimlerinde yenilerler ,organik paketli ürünlerde ise mutlaka Ürünün sertifika numarası , menşei ve Tarım Bakanlığının organik tarım logosu bulunur.
   Gelelim organik aşka ;  Tanımdan yola çıkarsak olur mu olur galiba. Gel beraber düşünelim. Katkısız ve ilaçsız bir aşk şıp diye  olabilir.Sorun bunu kim sertifikalandıracak ve hormonlar…
Hormon demişken bugün birazda Dopamine ‘e( Ah Arzu ah. Tavsiye.Doktor arkadaşları azaltın) takılmış durumdayım. Elimde bir enjektör önüme çıkan kadına erkeğe  D1 hormonu enjekte edesim var. ( Ne de olsa bitki değiller )
Hadi biraz daha bilgi…..dersss!!!korkma ölmezsin !!!
   Dopamin, oksitosin, noradrenalin, feniletilamin, vazopressin ve serotonin hormonları aşk hormonlarıdır
DopamiEEn ödül sisteminin temel molekülüdür. Özlemek, sevgiliyi görmeden duramamak ve tutku onun işlevidir. Beynin accumbens merkezinde bulunan D1 ve D2 reseptörlerinin çalışma şekillerinin kadın-erkek ilişkilerinde büyük rol oynar. 
Tek eşli erkek ve kadınlarda D1 reseptörlerinin aşırı çalıştığını, hovarda ve bir kadından/erkekten diğerine koşan ve sürekli kadın/erkek  değiştirenlerde ise D1'in aşırı etkisizliğini  ☺ D2 reseptörünün fazla çalıştığını ifade edebiliriz
 Oksitosin eşler arasında bağlanmayı sağlayan moleküldür. Normalde emzirme ve orgazm sırasında artar ve sosyal bağlanmaya hizmet eder. Eşler arasında sevgi, şefkat ve empati başlıca işlevleridir. Noradrenalin; sevgi ve aşk esnasında yüz kızarması, göz bebeklerinde büyüme, çarpıntı ve heyecandan sorumludur. Adrenalinin etkisi de eklenirse mide krampları, ellerde titreme ve terleme görülebilir. 
   Vazopressin de oksitosin kadar olmasa da bağlılığı ve sadakati temsil eder, ancak asıl görevi vücuttan idrar atımıdır. 
Feniletilamin aslında bir dopamin türevi olup, aşığın heyecanından ve her an enerjik olmasından sorumludur. 
    Serotonin ise mutluluk hormonudur, eksikliğinde depresyon ve panik atak gibi nevrotik bozukluklar baş gösterir. 
   Aşk ve seks hormonlarını birbirinden ayırmak gerekir.Testosteron, androjen, östrojen, progesteron başlıca seks hormonlarıdır. Çünkü bu homonlar, bazen zıt etki bile gösterebilir. Örneğin oksitosin tek eşliliği, sadakati, şefkati temsil ederken, testosteron ise aksine çok eşliliği teşvik etmektedir. Testosteron kadınlarda az erkeklerde çok olan bir hormondur. Bu hormon bir erkekte ne kadar yüksekse, onun çapkın olma ihtimali de o kadar yüksektir.”

    Bu bilgilerden yola çıkarak elde edilerek ortaya çıkan sonuç  hemcinslerim için KAHROLSUN TESTOSTERON …Adı lazım değil diğer  cins için YAŞASIN D2 hormonudur.

Şimdi başa dönecek olursak , benim esasen bugün bahsetmek istediğim SU idi.

    Haydi hızlı bir dönüş!

   Aşk kadar ne lazım insana bu dünyada SU!
   Bir de diş macunu ☺ o kadar lazım.

   Bakıyorum da şişelenmiş  suları sağlıklı yaşamın zorunlu bir aksesuarı olarak görüyorsunuz ve elinizden düşürmüyorsunuz.

   O zaman Hatırla LÜTFEN !
 Piyasada çok çeşitli plastik su şişesi mevcut. Bunların arasındaki farkları öğrenmek ve bu bilgiler ışığında seçim yapman gerekecek.

    Şişelerin özelliklerine değinmeden önce, içerisindeki sulardan da bahsetmek istiyorum. Uluslar Arası Şişelenmiş Su Birliği (IBWA), suyun şişelenmesini, markalaşmasını, etiketinin hazırlanmasını ve piyasadaki satış sürecini düzenleyen birçok kural tanımlamıştır. Fakat tanımlanmayan iki kural var ki bunlar aslında üzerinde en çok düşünülmesi gereken hususlardır. Bunlardan birincisi, suyu şişeleyen kişi suyu nereden aldığını söylemek zorunda değildir. İkincisi ise, şişelediği suyu hangi yolları izleyerek şişelenmeye hazır hale getirdiğidir. Suda aradığınız en önemli iki özelliğin bir standarda tabi olmadığını bilmiyordun değil mi?

   Birçoğunuzun bildiği gibi piyasada bazı su markalarının pazar payı, isimlerinin güvenilirliği sebebiyle her geçen gün artmaktadır. Doğal kaynak suyu olduğu bildirilse de şu andaki pazar paylarına yetecek kadar suyu acaba ilk piyasaya çıkarken kullandığı kaynaktan karşılayabiliyor olabilir mi? Bazı firmalar doğal kaynak suyu adı altında birçok farklı kaynağın suyunu kullanabileceği gibi çeşme suyu ile karıştırılmış suyu da satıyor olabilirler. Bazıları ise, kuyu suyu veya çeşme suyunu çeşitli arıtma yöntemlerinden geçirip mineral dengesini kimyasallar aracılığıyla dengeleyerek "doğal içme suyu" veya "işlenmiş içme suyu" olarak satıyor olabilirler. Hiç şüphen olmasın ki ülkemizde de bunun bilinen veya bilinmeyen örnekleri mevcuttur.
    Şişelenmiş sular hakkında ne kadar detay bilirsek o kadar doğru seçimler yapabilirsin
   Akıllarını suya kaydırabilenler için dersin devamı bilgi sayfalarında , burada bugün bu kadar yeter bize.
   Ne demişler

Unuttukça iyileşiyorum.Nietzsche’
Ne duyduysanız daha fazlasını yaptım ‘Filiz’

Sağlıkla , Aşkla …Bihter
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.