KIA'dan Cenevre Otomobil Fuarı'nda elektrikliyi tanıttı

Yakın geleceğin otomobillerinin görücüye çıktığı Cenevre Otomobil Fuarı'nda KIA uzun menzilli elektrikli araçlarıyla ziyaretçileri etkilemeyi başardı.

06 Mart 2019 Çarşamba 18:29
KIA'dan Cenevre Otomobil Fuarı'nda elektrikliyi tanıttı







KIA'dan Cenevre Otomobil Fuarı'nda elektrikliyi tanıttı


Kapılarını 89. kez açan Cenevre Otomobil Fuarı'nda, otomobil devleri 2019 modellerinin yanısıra geleceğin araçlarını da tanıtma fırsatı buldu. KIA 452 KM menzilli hibrit ve tamamı elekrikli araçlarıyla göz doldurdu.


Mobilitenin geleceğini elektrikli otomobil çözümlerinde gören KIA, Cenevre Otomobil Fuar'ında tamamen elektrikli dört kapılı bir sedan konsepti tanıttı. KIA ayrıca, markanın şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araç ürün gamını tamamlayan, 452 km'ye kadar elektrikli menzil sunan tamamen elektrikli e-Soul modelinin Avrupa tanıtımını da Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirdi.

KIA, Cenevre Otomobil Fuarı'nda elektrikli geleceğe ışık tuttu. Mobilitenin geleceğini elektrikli otomobil çözümlerinde gören KIA, tamamen elektrikli dört kapılı bir sedan konsepti dışında, yine tamamen elektrikli e-Soul modelinin Avrupa tanıtımını yaptı. Yeni KIA e-Soul, markanın satışa sunduğu üçüncü elektrikli otomobil olmasıyla dikkat çekerken, ailenin şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araç ürün gamını tamamlıyor.

Tamamen elektrikli dört kapılı sedan konsepti

Markanın karakteristik tasarım felsefesine sadık kalan elektrikli dört kapılı sedan konsept, bünyesinde barındırdığı tasarım detayları ve teknolojilerle geleceğe ışık tutuyor. Konsept, KIA'nın ilk tamamen elektrikli dört kapılı sedan otomobili olarak öne çıkıyor. KIA, dört kapılı sedan gövde tipinde; kaslı ve dinamik SUV, şık ve atletik sedan ve fonksiyonel bir crossover olmak üzere her bir segmentin en güçlü yönünü bir araya getiriyor.

Markanın ikonik 'kaplan burnu' tasarımı yeniden yorumlanırken, ön camla tavanı kaplayan tek parça cam yapı yenilikçi bir görünüm vaat ediyor ve daha fazla görüş alanı sunuyor. KIA'nın konsept aracı, kabin alanını geniş tutmak ve ferah bir yaşam alanı tesis etmek üzere elektrikli şasi ile güç ve aktarma organlarının tasarım mimarisinden yararlanıyor. Geleceğe ışık tutan tasarımda 21 adet yüksek çözünürlüklü ekran, konsolu boydan boya çevreliyor.


452 km'ye elektrikli menzili ile elektrik destekli KIA e-Soul

KIA, Cenevre Otomobil Fuarı'nda markanın satışa sunacağı üçüncü elektrikli modeli olan KIA e-Soul'un Avrupa tanıtımını gerçekleştirdi. Sadece kent içi sıfır emisyonlu sürüşe çözüm üretmekle kalmayan e-Soul, aynı zamanda uzun elektrikli menziliyle de dikkat çekiyor. KIA e-Soul, üçüncü nesil Soul'ün dinamik ve heyecan uyandıran özgün tasarımını yüksek verimlilik seviyesine sahip elektrikli güç ve aktarma organıyla destekliyor. Yeni nesil bataryalarıyla daha verimli bir sürüş sunan Yeni KIA e-Soul, yılın üçüncü çeyreğinin sonundan itibaren Avrupa genelinde satışa sunulacak.

KIA e-Soul farklı bütçe ve gereksinimlere hitap etmek üzere iki farklı tamamen elektrikli güç ve aktarma organıyla donatıldı. Standart olarak 39,2 kWh kapasiteli bir versiyon sunulurken, daha uzun menzilli alternatif olarak 64 kWh kapasiteli versiyon devreye giriyor. 64 kWh kapasiteli versiyonda 204 HP (150 kW) gücünde bir elektromotor devreye girerken, bu versiyon 395 Nm tork üretimiyle 0'dan 100 km/s hıza sadece 7,6 saniyede ulaşıyor ve WLTP normuna göre 452 km'ye kadar elektrikli menzile sahip bulunuyor. Standart versiyon ise 136 HP (100 kW) gücünde elektro motoruyla WLTP normuna göre 277 km elektrikli menzil sunuyor.

Normal, Eko, Eko+ ve Sport olmak üzere dört farklı sürüş moduyla donatılan yeni KIA e-Soul, yeni UVO CONNECT ile dijital dünyanın tüm bağlanabilirlik çözümlerini kullanıma sunarken şehir içi aktif güvenlik freninden şerit takip sistemine kadar kapsamlı Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri çözümleriyle de sürüş güvenliğini tesis etmeye yardımcı oluyor.

Anahtar Kelimeler:
KIAUVO CONNECTKIA E-Soul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.