ÖYLE GÜZELSİN Kİ KUŞ KOYSUNLAR YOLLARINA

Niye izin vermiyorum yoluma kuş konmasına…niye kimseler izin vermez yollarıma kuş konmasına…

Ama SEN..

‘’Öyle güzelsin ki .Kuş koysunlar yollarına ‘’

Bu işte yaaa.Tam bu. Ne güzel söylemiş , ne güzel istemiş  Nilgün Marmara.

Peki Sen bir şey diledin mi ?

Geldi işte tam  zamanı….

Yeni yıl ☺

Yeni istekler , kararlar, tertemiz birsayfa  , yepisyeni bir fırsat reyonu . Seç beğen al… 

Ne istiyorsun ?

Başarı , sağlık, para ,iş , aşk , evlilik ,evlat  ne istersen …. İste isteyebildiğin kadar. Topla toplayabildiğin kadar.

Bihter saçmalama deme , geçen sene istedim olmadı deme , aman ya ne olacak deme , beni bulmaz deme , bak şu memleketin haline deme , yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır deme , perşembenin gelişi çarşambadan bellidir deme …..deme yaaa isteeee …. Olacak bu sene . Olacak.

Bak veriyorum sırrını… 

Ben de yeni idrak ettim ama sonra ufkum açıldı  ☺

Çok iste , çook çook çoook iste. İstediğin her neyse ona hayatında yer aç , olduramadıklarından vazgeç , korkma , korkularını çağırma ,yılma , umutlarını kaybetme , hayal kur , plan yap , dene ve bekle ….ve tabi ki özür dilemeyi bil  , affetmeyi de,  ama önce kendini affet,  sev , sevdiğini söyle ve şükret. 

İşte hepsi bu…

Aynen geçen sene dediğim gibi… .

Sen en iyisi bu sene de çok sev ! Güzel şaraplar iç, güzel adamları / kadınları sev.İsteyene  ikinci bir şans ver ama en önce kendine... çok oku, az uyu,  çok çok seviş. güzel kahveler, yemekler yap, Tanımadığın insanlarla muhabbet et,  yardım et, hayvanları sev,  çok sarıl, seni seviyorum cümlesinden sakın korkma..,biliyormusun  her yarayı iyileştirir. Hep iyiyi düşün, hatalarını kabul et, gülümse, resim yap,  şarkı söyle,  dans et,  hikaye yaz,  anlat kendini . Uzun cümleler kur. Ya da azcık delir, sınır çizgilerini sil,  iyicene eğlen, kendine gerçekten vakit ayır, çakraları makraları boş ver, doğaya açıl, karların üzerinde yuvarlanın, kardan adamın burnunu ye... diyeti bırak… … arada bir cep telefonunu kapat… yağmur yağarken şemsiyeni evde bırak… balığına da bir kerecik limon sıkma… bir sabahı da dalgaların koynunda şezlongda karşıla…gözlüklerini, lenslerini at… istersen iki ayağına farklı çoraplar giy, çatı katındaki eskileri komşunun balkonuna  at… şikâyet ederse halıları da tepesine silkele… ilaçlarını renklerine göre ayır, “hangisi suda daha çabuk eriyor?”culuk oyna…köpeğini azat et … sonra geri gelmesini bekle..pişman olacağın şeyleri yapmaktan çekinme…arada  doğru bildiğinin yoldan sap, o kadarda garantici olma… kestirmeden gitme… yeni dostlar edin, eskileri de tut… bol bol mola ver, dinlen… geçip giden zamanın keyfini sür. Sende herkes gibi en iyisini hak ediyorsun,  iste ama iste … istemeden alabilir misin?

 ALAMAZSIN.

Ve hoooop kapatıyorum bu konuyu ve  geliyorum son takıntıma.

Taktım ya ….üç  gündür daha bir sorar oldum , daha bir dinler oldum..

Mevzuu çok basit….

NASILSIN ?

Okudum ki yakın geçmiş zamanda ( iki yıl önce ) biz Türkler dünyanın en mutsuz üçüncü ülkesiymişiz. Araştırmayı bilindik bir şirket Gallup yapmış. Üçüncülüğüde Bangladeş ve Sırbistan ile paylaşmışız. 

Bana sorarsan araştırma yenilense an itibarıyla gümüş ya da altın madalya garanti.

 Müneccim olmaya da gerek yok . Bakıyorum . Görüyorum.

Ama soruyoruz , soruyorlar …

NASILSIN ?

Bu soruya verdiğimiz cevapların %89’u 

-İyiyim….-Süperim…-Şahane …- Efsane … -On numara beş yıldız

Ve bu cevapların %61i yalan .

Ve bu durum soruyu soranların %99’unun umurunda bile değil.

Doğru mu ? Doğru.

Sorma işte o zaman . Dinlemeyeceksen sorma. 

Sen de ben iyiyim diye uydurma … 

Boş laf işte hep bunlar. 

Ne demiş eskiler. ‘’LAF-Ü GÜZAF’’ . Hem de ne güzel demişler.

Yeniler ne demişler ‘’Yaw heee heee ‘’  Keşke hiç demeselermiş.

Peki ben mi nasılım ?

Bilmem.

Nasılsın samimiyetsizliği ve İyiyim sahtekarlığı arasında bir yerlerdeyim bende… 

İşte bu yüzden …

Kendim için ve  gönlümdekiler için gerçek iyilikler istiyorum bu yıldan.

Kadınların , çocukların , hayvanların  şiddet görmediği ,Sanata ve sanatçıya saygılı , kötülüğün yüceltilmediği , iyiliğin kazandığı , doğaya ve hayata yakışan , şanslı ve sağlıklı , muhteşem bir yıl olsun hepimize

Mutlu yıllar ☺

Bihter Bangı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.