21 yıl sonra Batman'a gelen eski DEP'li Toğuç: Kanatlarım olsaydı, uçardım

Arif ARSLAN/BATMAN, () - YAŞADIĞI Avrupa'dan 21 yıl sonra Türkiye'ye dönen ve memleketi Batman'a gelen kapatılan DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, yakınlarıyla hasret giderdi. HDP'lilerin karşıladığı Toğuç, "Ne diyeceğimi...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 11:47
21 yıl sonra Batman'a gelen eski DEP'li Toğuç: Kanatlarım olsaydı, uçardım






Arif ARSLAN/BATMAN, () - YAŞADIĞI Avrupa'dan 21 yıl sonra Türkiye'ye dönen ve memleketi Batman'a gelen kapatılan DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, yakınlarıyla hasret giderdi. HDP'lilerin karşıladığı Toğuç, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Eğer kanatlarım olsaydı uçardım. Çok sevinçliyim ama bir o kadar hüzün doluyum"dedi.
DEP eski milletvekili Nizamettin Toğuç, yaşadığı Belçika'da 'Sürgündeki Kürt Parlamentosu' ve 'Kürdistan Ulusal Kongresi' oluşumunda yer aldığı gerekçesiyle hakkında açılan davada 'tutuklanmama' güvencesi verilmesinin ardından, 21 yıl sonra Türkiye'ye ve memleketi Batman'a geldi. HDP seçim lokalinde yakınları ve partililerle halay çeken Toğuç, "Saatlerce halay çekmek istiyorum. En çok halay çekmeyi özledim" dedi. Mardin eski DEP eski Milletvekili Mehmet Sincar'ın 1994 yılında Batman'da yaşamını yitirdiği silahlı saldırıda yaralanan Toğuç, o olayı unutamadığını söyledi. Toğuç, HDP seçim lokalinde yaptığı konuşmada, "Doğrusu ne diyeceğimi bilemiyorum. Kanatlarım olsaydı uçardım. Yıllarca gurbette dost ve yakınlarımdan uzaktım. Çok sevinçli olduğum kadar hüzünlüyüm de. Bugün Mehmet Sincar ve bazı arkadaşlarımız aramızda yok" dedi.
'KALDIĞIMIZ YERDEN SİYASETE DEVAM'

HDP seçim lokalinde Milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran, Hasan Yağız ve HDP- DBP İl yöneticilerin de aralarında bulunduğu topluluğa konuşan Toğuç, çözüm sürecini de değerlendirdi. Toğuç şöyle konuştu:
"Eğer birkaç yıldır insanımız ölmüyorsa, tabutlar gelmiyorsa güzel bir şeydir. Hükümet Dolmabahçe Sarayı'nda toplantılar düzenledi. İzleme komisyonu oluşturulup şu ana kadar müzakerelere başlanılmalıydı. Fakat, hükümetin politikası iflas etti. HDP'nin barajı geçeceğine yönelik anketler hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hem de hükümeti öfkelendiriyor. Onların gözleri çıkaracağımız 60- 70 Milletvekilimizde. Fakat önümüzdeki seçimde o hesapları alt- üst olacak. Bize siyasetin yolunu kapattılar ama, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Birkaç gün İstanbul'da HDP'nin seçim çalışmalarına katıldım. 7 Haziran seçimi için geceli-gündüzlü çalışacağız. Bugün Kürtlerin sesi Kaf dağına kadar ulaşmış. YPG askerleri üniformalı elbiseleriyle Fransa sarayına davet ediliyorsa, Kürtlerin kat ettiği mesafeyi varın siz değerlendirin. Batman'da seçim kampanyalarına katılacağım. Demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Belli aralıklarla hem Avrupa hem de Batman'da olacağım. Toprağımı ve memleketimi çok özledim."
Konuşmasının ardından Toğuç seçim lokalinde partililerle bir süre halay çekti, yakınları ve partililerle hasret giderdi.
FOTOĞRAFLI 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.