ABD Büyükelçisi Bass: Sınır bölgesini kim kontrol ediyorsa DAEŞ'le mücadele etmeli

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ 239. BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KUTLANDI Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Milli Günü Kutlandı. Büyükelçi John Bass'ın konutunda düzenlenen resepsiyona Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, eski Türkiye...

02 Temmuz 2015 Perşembe 23:02
ABD Büyükelçisi Bass: Sınır bölgesini kim kontrol ediyorsa DAEŞ'le mücadele etmeli






AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ 239. BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KUTLANDI
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Milli Günü Kutlandı. Büyükelçi John Bass'ın konutunda düzenlenen resepsiyona Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hikmet Çetin, CHP milletvekilleri, HDP Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Engin Soysal ve yabancı misyon şefleri katıldı. Büyükelçi ve eşi konuklarını Türkçe ve İngilizçe konuşarak karşıladı. Büyükelçi Bass ve eşi Holly Hozer Bass ve Başmüsteşar Lawrence Mandell kapıda karşıladı. Resepsiyon Türk ve Amerika Birleşik Devletleri marşlarının çalınması ve Soprano Angela Ahıska'nın marşları okumasıyla başladı. Büyükelçi Bass'ın Türk ABD bayraklı rozeti dikkatleri çekti. Ramazan Ayı dolayısıyla resepsiyonun verildiği konutta kadın ve erkekler için ayrılan mescit dikkatleri çekerken, bir türbanlı askeri ataşenin eşinin geldiği sırada ABD Büyükelçisi Bass tokalaşmayacağı düşüncesiyle elini kalbinin üzerine koyarak selamladı, ancak türbanlı ataşe eşi büyükelçiyle tokalaştı. 
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, 4 Temmuz 1776 günü ilan edilen Bağımsızlık Bildirisinin siyasi tarihin miladında önemli bir milat teşkil ettiğini belirterek, "Bu bildiriyle esen özgürlük, bağımsızlık, eşitlik rüzgarı dünyanın dört bir yanında hissedilmiştir. Benzer şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında esas alınan ilkelerin bölgemizin çok ötesindeki bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik hareketlerine ilham kaynağı olmuştur. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri 1952'den bu yana yaşamsal önemdeki ittifaka sahiptir. Ayrıca Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki sarsılmaz ortaklığın temelinde her daim paylaştığımız ve sonuna kadar savunmaya kararlı olduğumuz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ortak değerlerin bulunduğunu da vurgulamak istiyorum" dedi. Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkinin bölgesel ve uluslararası Barış ve istikrarı tehdit edici sorunların üstesinden gelinmesi bakımından önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Bozkır, bölgesel düzeyde ve küresel ölçekte barış ve istikrarı, tüm insanlığı tehdit eden terörizmle Mücadelede iki ülke işbirliğine işaret etti.

Bass resepsiyonda yaptığı konuşmada, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasındaki ilişkileri zengin ve dostluk olduğunu ifade ederek, ülkeler ve insanlar arasındaki dostluğun daha da önem kazandığını belirtti. Bass, Amerikalıların 4 Temmuz günü özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını kutladığını söyleyerek, "7 Haziran günü de Türkiye'nin vatandaşları olarak sizler demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne bağlılığınızı gösterdiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 25. dönem Parlamentosu ve bir sonraki hükümetiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Aynı derecede önemli olarak, özgürlük ve demokrasi değerlerine bağlı olarak devletin içinden veya dışından bu toplumdaki herkesle beraber çalışmayı ve ortaklığımızın dokusuna yeni unsurlar eklemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Son Güncelleme: 03.07.2015 04:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.