Gül: Kimyasal hadım dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız

Adalet Bakanı Gül, çocuk istismarı düzenlemesine ilişkin, "Komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız." dedi.

21 Şubat 2018 Çarşamba 11:47
Gül: Kimyasal hadım dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız






ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuk istismarı düzenlemesine ilişkin, "Komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığının düzenlediği, "Suçun Önlenmesinde İşbirliği Çalıştayı" öncesinde, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çok önemli bir çalıştayın başladığını belirten Gül, üç gün sürecek çalıştayda, suçun çocuğa yüklenmesinin önlenmesi, çocuğa yönelik istismar ve çocuğa yönelik işlenen diğer suçlar olmak üzere çok önemli başlıklar bulunduğunu ifade etti.

Gül, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, öğretim görevlilerinin, bu konuda ilgili çalışma yapan uzmanların katıldığı bir çalıştay olacağına işaret ederek, çalıştayda ceza adaletini sağlamaya yönelik ne gibi tedbirlerin alınacağı, hangi mevzuatlara ihtiyaç olduğu, kurumlara ne görevlerin düştüğü konusunda değerlendirmelerin olacağını söyledi.

Çalıştayın çok verimli geçeceğini, buradan çıkan sonuçların bakanlıklar ve diğer tüm kurumlarca uygulanacağını vurgulayan Gül, "Çocukların suça sürüklenmesinin önlenmesi, uyuşturucu gibi suçların caydırıcı hale getirilmesi hususunda hem infaz hem de ceza sistemimize yönelik önerileri masaya yatıracağız." diye konuştu.

"İstismarın ötesinde bir cinayet"

Bakan Gül, Adana'da 4,5 yaşındaki çocuğa yapılan saldırının adice ve alçakça olduğunu belirtti. Bu suçu şiddetle, nefretle kınadıklarının altını çizen Gül, bunun istismarın ötesinde bir cinayet olduğunu dile getirdi.

Gül, bu hususta Adana Başsavcılığının her türlü tahkikatı yaptığını, 66 yıllık ceza talebiyle iddianameyi hazırladığını söyledi.

Çocuklara yönelik istismarın önlenmesi konusunda atılacak adımların Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırıldığını anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan Yardımcımız başkanlığında bir komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Hazırlıklarımızı bizler de değerlendirmiş olduk. Ceza kanunlarında yine artırım yapmak ya da infaz sisteminde ne gibi başka tedbirler alınması gerekir... Bunların hepsini çalıştaylarla, önceki hazırlıklarla masaya yatırmış olacağız. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere, tüm bu tedbirleri, yasayla yapacaklarımız, yönetmeliklerle yapacaklarımız, idari tedbirlerle uygulayacağımız tüm enstrümanlarımızı, tüm araçlarımızı, yapacaklarımızı masaya yatıracağız."

Asıl işin suça giden yolları ortadan kaldırma, önleme, ıslah etme olduğuna dikkati çeken Gül, istismara karşı çocuğun, ailenin, toplumun bilinçlendirilmesinin önemine değindi.

Adalet Bakanı Gül, tüm bu çalışmalarla, her kesimin duyarlılığıyla bu sorunları aşma çabası içinde olacaklarını ifade ederek, "Hükümetimiz bu konuda alınması gereken başka ne gibi tedbirler varsa onları alacak." dedi.

İzmir'de cinsel istismar suçundan bir sanığa indirim uygulanmadan verilen 132 yıllık cezayı hatırlatan Abdulhamit Gül, yargı mensuplarının da toplumdaki bu duyarlılıklara karşı hassas olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 21.02.2018 16:36
Anahtar Kelimeler:
Politika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.