AK Parti Hakkari adayları tanıtım toplantısında partililerle buluştu

AK Parti'nin Hakkari Milletvekili adayları, düzenlenen tanıtım toplantısında partililerle buluştu. AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, AK Parti Genel Merkezi'nin seçtiği 3 aday için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini...

27 Nisan 2015 Pazartesi 16:08
AK Parti Hakkari adayları tanıtım toplantısında partililerle buluştu






AK Parti'nin Hakkari Milletvekili adayları, düzenlenen tanıtım toplantısında partililerle buluştu. AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, AK Parti Genel Merkezi'nin seçtiği 3 aday için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
AK Parti Hakkari milletvekili adayları Osman Kızılban, Dr. Rüstem Zeydan ve Mehmet Ertuş, il binasındaki salonda düzenlenen toplantıda partililerle buluştu. AK Partili adayların tanıtım toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Aday tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan AK Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, AK Parti Genel Merkezi'nin seçtiği 3 aday için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Fırat, şöyle konuştu:
"Seçimin hemen akabinde ise anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi var. Bu anlamda partimize gönül vermiş herkesin elini yüreğini taşın altına koyması zorundadır. Bu dönüm noktası ve kırılma noktasıdır. Bu nedenle bizler gece gündüz demeden il merkezi, ilçeler, köyler ve her mezraya gideceğiz. Bugün Hakkari'de Mecliste bizi temsil eden Milletvekilimiz yoktur. Bu durum düşünülerek, her insanın bir sorumluluk taşıyarak elini taşın altına koyması gerekir. Bu bir farz-ı ayindir. 30 yıldır süren savaşı duduran yine partimizdir. Bir zamanlar birileri kan üzerinde siyaset yaparken, bugün bu kesimler için artık bir argüman kalmamıştır. O yüzden Hakkari'de kesinlikle milletvekili çıkarmamız gerekir."
AK Parti Hakkari 1'inci sıra Milletvekili adayı Osman Kızılban da listeler açıklandıktan sonra bir kırılmanın yaşanacağının öne sürüldüğünü, ancak böyle bir durumun yaşanmadığını söyledi. Kızılban, "Şu an ikinci sıra adayımız sayın Rüstem Zeydan da yanımızda ve her köye, her mezraya beraber gidip çalışmalar yapacağız. Bizler partimizin başarısı için çalışacağız. Alahın izniyle 8 Haziran sabahı Hakkari'de 3'te 3 yapacağız" dedi.
Kardeşi Abdullah Zeydan'ın HDP'de 3'üncü sıra Milletvekili adayı gösterilen AK Parti'nin 2'nci sıra adayı Rüsten Zeydan ise "Kardeşim siyasi tercihini yapmıştır. Benim siyasi tercihimden ise kimsenin şüphesi olmasın. Ben bu partinin hem kurucusuyum hem bu partinin milletvekiliğini yaptım. Hem de bu partinin müşteşarlığını yaptım. Şimdi de bu partinin Milletvekili adayıyım. Kardeşim kendi siyisa görüşü çerçevesinde bir siyasi tercihte bulunmuştur. Bu benim onunla olan kardeşliğimi bir şekilde zedelemez. O kendi mücadelesini yapacaktır, ben de kendi siyasi mücadelemi yapacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.