AK Parti ve MHP anlaştı.Yeni Anayasa yarın meclise geliyor

AK Parti ve MHP anayasa taslağı metninde anlaştı.

09 Aralık 2016 Cuma 11:13
AK Parti ve MHP anlaştı.Yeni Anayasa yarın meclise geliyor






AK Parti ve MHP anlaştı.Yeni Anayasa yarın meclise geliyor

   AK Parti ve MHP anayasa taslağı metninde anlaştı.Yüce Divan’a sevk konusunda uzlaşılamayan iki parti bu konuyu da aştılar.Yüce Divan’a sevk için 3 kademeli formül benimsendi.Taslak metne Yüce Divan’a sevk konusunda önerge için 276,komisyon için 330 imza gerekecek.Mecliste ise 367 imzanın gerekecek.Yeni hazırlanan taslakta Yüce Divan’a sevk için 413 yerine artık 367 imza aranacak.Başbakan Binali Yıldırım bugün yaptığı açıklamada yeni anayasa teklifini yarın meclise suncaklarını söyled.

   AK Parti ve MHP’nin anayasa taslağı konusunda her konuda anlaştıkları ve bugün meclise getirecekleri öğrenildi.AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün hazırladığı yeni anayasa teklifi Başbakan Binali Yıldırım’ın Rusya ziyaretinden önce Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’e sunulup son şekli verildiği belirtilmişti.
AKP ve MHP ‘cumhurbaşkanlığı sistemi’ni içeren anayasa taslağı metninde anlaştı. Anayasa değişikliğine ilişkin teklifin bugün Meclis’e getirileceği öğrenildi.

YÜCE DİVAN İÇİN FORMÜL BULUNDU

MHP ile ‘uzlaşılamayan’ Yüce Divan’a sevk için 3 kademeli formülün benimsendiği, Yüce Divan’a sevk için 367 imzanın aranacağı öğrenildi. Taslak metne göre; önerge için 276, komisyon için ise 330 imza gerecek.
Mevcut anayasada, Cumhurbaşkanı ancak Meclis üye tamsayısının en az üçte birinin teklifi üzerine (330) ve dörtte üçünün vereceği kararla, (413) vatana ihanetle suçlandırılabiliyordu. Yani yeni taslakta Yüce Divan’a sevk için 413 yerine artık 367 imza aranacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ziyaretinden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM’de bir araya gelmişti. AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün anayasa teklifi hakkında hazırladığı raporu inceleyen Yıldırım ve Bahçeli’nin, taslak metne son şeklini verdiği belirtilmişti.
ERDOĞAN “FİRE OLMAYACAK” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün TBMM’deki ihtisas komisyonları üyeleriyle gerçekleştirdiği buluşmada, yeni anayasa görüşmelerine ilişkin olarak “MHP ile AK Parti birlikte çok önemli bir uzlaşmaya imza attı. Ben MHP'nin genel tavrını olumlu buluyorum. Bu tavrı Genel Kurul'da da sürdüreceklerine inanıyorum. AK Parti'ye sonuna kadar güvenirim. Anayasa paketi, Meclis'ten 330'un üzerinde geçecektir. Bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum” demiş ve AKP'de ‘fire olmayacağını’ söylemişti.
Son Güncelleme: 09.12.2016 16:50
Anahtar Kelimeler:
Ak PartiMHPYeni Anayasa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.