Ak Partili Abdülhamit Gül: İsrail, Ortadoğu’da Çibanbaşi

Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA’da konuşan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesinin Müslümanlar için kutsal bir alana insanlık değerlerine saldırı...

06 Kasım 2014 Perşembe 15:48
Ak Partili Abdülhamit Gül: İsrail, Ortadoğu’da Çibanbaşi






Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA’da konuşan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesinin Müslümanlar için kutsal bir alana insanlık değerlerine saldırı olduğunu belirterek, “Osmanlı yüzyıllarca orada Hıristiyanların, Yahudilerin, Müslümanların barış içinde yaşadığı bir şehir inşaa etmiştir. Ve bunu korumuştur. Ama İsrail politikaları, Ortadoğu’da bu tür adımlarıyla çıbanbaşı olmaya devam ediyor” dedi.
Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın Bursa'da yapacağı programı öncesi Ak Parti Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Bursa’da Ak Partili 18 Büyükşehir Belediyesi’nin toplanacağını, yeni şehir anlayışı ve yapılması gerekenlerin masaya yatırılacağını söyleyen Gül, 720 milyon liralık yatırımların açılışının da gerçekleştireceğini ifade etti. Programa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ali Babacan, İçişleri  Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim ve Sanayi, Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin katılacağını kaydeden Gül, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ödül töreninin ardından belediye başkanları ile yapılacak toplantıda mali, idari ve hukuki tüm sorunların tartışılacağını belirtti.
“SALDIRI BARIŞ ŞEHRİ KUDÜS’E SUİKASTTİR”

Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde de bulunan Gül, İsrail askerlerinin Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya girmesini kınadı. Tüm dünyayı ve özellikle de İslam alemini üzen bir olay olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Gül, İsrail’in 1967’den sonra Mescid-i Aksa’ya tekrar postalları ile girdiğini kaydetti. Müslümanların kutsalına, insanlık değerlerine bir saldırı olduğunu vurgulayan Gül, “İsrail terör yönetimi anlayışını Mavi Marmara’da Türk vatandaşlarını şehit ederek göstermiştir. İki gün önce Uluslararası Mahkeme de İsrail terör suçlusu olarak ilan edildi. Dün yapılan vahşici saldırı ile birlikte Kudüs’ün binlerce yıllık geleneksel barış şehri olma özelliğine de bir suikast de bulunmuştur. Kudüs bütün dillerin, inançların barış içerisinde yaşaması gereken bir şehirdir. Osmanlı yüzyıllarca orayı Hıristiyanların, Yahudilerin, Müslümanları barış içinde yaşadığı bir şehir inşaa etmiştir. Ve bunu korumuştur. Ama İsrail politikaları Ortadoğu’da bu tür adımlarıyla çıbanbaşı olmaya devam ediyor” dedi.
ULUSLARARASI CAMİADA TEPKİ GÖRMELİ
Mihrabın tahrip edilmesi, Kuran-ı Kerim'lerin yerlere atılmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Gül, Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa’ya saldırıda bulunmanın insanlıkla bağdaşmadığını söyledi. İsrail’e vicdan sahibi uluslararası alanın tepki görmesi gerektiğini dile getiren Gül, İsrail’in gerekli cezayı görmesi gerektiğine dikkat çekti.
Yargı ve iç güvenlikle ilgili önemli reformlar yapılacağını da hatırlatan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, kamu düzeninin suistimal edilmesine ve yargıda uzun süren mahkeme sonuçlarına 'Dur' diyeceklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.