Ak Partili Erdem: Mücadelemiz, bu örgütler bitene kadar sürecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, HDP ve terör örgütü PKK'nın çözüm sürecini fırsatçılığa dönüştürdüğünü belirterek, "Mücadelemiz; bu örgütler, bu yapılar bitene kadar sürecek. Bu örgütler DEAŞ, PKK, DHKP-C,...

28 Temmuz 2015 Salı 13:27
Ak Partili Erdem: Mücadelemiz, bu örgütler bitene kadar sürecek






AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, HDP ve terör örgütü PKK'nın çözüm sürecini fırsatçılığa dönüştürdüğünü belirterek, "Mücadelemiz; bu örgütler, bu yapılar bitene kadar sürecek. Bu örgütler DEAŞ, PKK, DHKP-C, paralel yapı. Çünkü bunlarla mücadele etmek Türkiye'nin milli meselesi" dedi. 
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile Sivas'a gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ilk olarak Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Erdem burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın önemli ülkelerinden biri olduğunu ve her zaman gündeminin yoğun olduğunu belirterek, "Son günlerde gündemimizi en fazla meşgul eden konu koalisyon çalışmaları. Ak Parti burada sorumluluk duygusu içerisindeki bir parti olarak, ilk günden beri çalışmalarını yaptı, konuşmalarına dikkat etti. Yetkiyi aldıktan sonra genel başkanımız bütün partileri bu çerçevede ziyaret etti. İkinci ziyareti öncesinde partilerin yaklaşımına göre, eğer bir koalisyon kurulacaksa hangi çerçevede kurulacak. Oluşturulan komisyonlar çerçevesinde bu çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde, haftalarda bu netleşir diye düşünüyorum. Türkiye'nin gündemi her zaman ağır olmuştur. Ve bir an önce hükümetin kurulmasında yarar var. Ama hükümetin kurulamaması durumunda da yasanın gereği Türkiye bir erken seçime gidebilir. Şu anda bizim gündemimizde erken seçimden daha çok koalisyon çalışmaları var. Tabi teşkilatlarımız da yarın seçime gidecek gibi hazırlıklarını yapmak durumunda" dedi.
'MÜCADELEMİZ, BU ÖRGÜTLER BİTENE KADAR SÜRECEK'
Erdem konuşmasının devamında son günlerde yaşanan terör saldırılarına değinerek şöyle dedi:
"Tabi diğer önemli bir konuda, özellikle güvenlik güçlerimize, doğudaki, güneydoğudaki işyerlerine yapılan bir takım hain saldırılar. Suruç'taki saldırı. DEAŞ'ın yine bir askerimizi şehit etmesiyle birlikte başlayan operasyonlarda kararlı bir şekilde devam ediyor. Bu mücadelemiz; bu örgütler, bu yapılar bitene kadar da sürecek. Yani bu örgütler DEAŞ, PKK, DHKP-C, paralel yapı. Çünkü bunlarla mücadele etmek Türkiye'nin milli meselesi. Bütün siyasi partilerinde bu destekte yanımızda olması lazım. Bugün biz bu mücadeleyi devam ettiriyoruz, yarın da inanıyorumki koalisyonda aynı kararlılıkla o çalışmalara devam edecek.".
'ÇÖZÜM SÜRECİNİ FIRSATÇILIĞA DÖNÜŞTÜRDÜLER'
Erdem, 2013 yılında başlayan 'çözüm süreci'ne de değinerek, "İktidar olarak bizler bize düşeni fazlasıyla yaptık. Ama özellikle HDP ve terör örgütünün bunu bir fırsatçılığa dönüştürerek dağ kadrolarını güçlendirmekten başka bir şey yapmadıklarını bugün gelinen noktada görüyoruz. Ama şimdi bundan sonra, çözüm sürecinin bundan sonraki sürecinde bu mücadele sonuna kadar götürülecek. Artık kimsenin mazereti yok. Yani şunu da yapmadınız, bunu da yapmadınız demenin anlamı yok. Yani barajlara saldırmanın ne anlamı var. Bu barajlar her şeyden önce o bölgedeki insanlara hizmet edecek."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.