Ak Partili Metiner: Kobani'de Kürt Katliamına Asla İzin Vermeyiz

Haci BOZKURT / KAHTA(Adıyaman), () - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani'nin kontrolünün IŞİD'e geçmesi halinde çözüm sürecinin bitmeyeceğini söyledi. Metiner,...

06 Ekim 2014 Pazartesi 11:56
Ak Partili Metiner: Kobani'de Kürt Katliamına Asla İzin Vermeyiz






Haci BOZKURT / KAHTA(Adıyaman), () - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Kobani'nin kontrolünün IŞİD'e geçmesi halinde çözüm sürecinin bitmeyeceğini söyledi. Metiner, "PKK aklını başına devşirmezse, bölgede silahlara dayalı bir hakimiyet sevdasından vazgeçmezse bayramdan sonra gereği yapılır. IŞİD’e karşı da gereği ne ise yapılır, PKK’ya karşı da ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Ama bizim hedefimizde Şam rejimi de var. Şam rejimi devrilmediği sürece IŞİD’i bitiremezsiniz" dedi.
Mehmet Metiner, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Metiner, PKK ile IŞİD arasında fark olmadığını kaydederek şöyle konuştu:
"Kobani düşerse çözüm süreci bitmez. Ancak çözüm süreci PKK’nın azgınlıklarına, şımarıklıklarına, devlet otoritesine meydan okuyan eylemlerine göz yumulan bir süreç değildir. PKK aklını başına devşirmezse, bölgede silahlara dayalı bir hakimiyet sevdasından vazgeçmezse, bayramdan sonra gereği yapılır. IŞİD’e karşı da gereği ne ise yapılır, PKK’ya karşı da ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Ama bizim hedefimizde Şam rejimi de var. Şam rejimi devrilmediği sürece IŞİD’i bitiremezsiniz. Onun için IŞİD ile beraber Şam rejimini de hedef alan, Irak’ta da herkesi içine alan siyasal bir kompozisyonu esas alan bir politika sahibiyiz." 
'GEREKİRSE KOBANİ'YE GİRERİZ'

 Kobani’deki Kürtlere yönelik bir katliama asla izin vermeyeceklerini de vurgulayan   Metiner şöyle devam etti:
"Kobani’dekiler bizim kardeşlerimizdirler. IŞİD terör çeteleri Kobani’ye girer, Kürt katliamına girişirlerse karşılarında PKK’yı değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni bulurlar. Türk ordusunu bulurlar. Bu konudaki politikamız nettir. Gerekirse oraya girer, askeri operasyonlar düzenleriz. Ve Kürt katliamına asla izin vermeyiz."
Metiner, daha sonra partilerle bayramlaştı.
FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.