Ak Partili Muş: Yakıp Yıkanlardan Hesap Sorulacak

Cenk TOPCU/ÇAYCUMA (Zonguldak), () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını bahane edip Türkiye’de olay çıkartanları eleştirerek, "O yakıp yıkanlardan hesap sorulacak. Kimse...

19 Ekim 2014 Pazar 18:36
Ak Partili Muş: Yakıp Yıkanlardan Hesap Sorulacak






Cenk TOPCU/ÇAYCUMA (Zonguldak), () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını bahane edip Türkiye’de olay çıkartanları eleştirerek, "O yakıp yıkanlardan hesap sorulacak. Kimse kusura bakmasın, kamu malını, orada vatandaşın malını yakacak, yıkacak, o da yanına kar kalacak, bir şey olmayacak, onlar bunun hesabını verecekler" dedi.
Muş, partisinin Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısında, AK Parti'nin her seçimde oylarını arttırdığını ve iktidarını güçlendirdiğini söyledi. Partilerinin 2011'den sonra daha da artan yükselişinin ardından bazı ayak oyunlarının sahnelenmeye başladığına dikkati çeken Muş, bu yükselişi önleyebilmek için bir koalisyonun ortaya çıktığını ifade etti. Muş, şöyle dedi:
"Kimler vardı bu koalisyonun içinde, 2011'e kadar sürekli kaybedenler kulübü, yani eski Türkiye sevdalıları vardı. Vesayet heveslileri de vardı. Bir de tetikçi lazım, bu işi de paralel örgüte verdiler. Bazı uluslararası yapılar da bu işin içindeydi" diye konuştu.
2011’den itibaren istikrarlı bir şekilde aleyhimizde bir kampanya yürütülmeye başlandığını ve iktidarı zora sokacak iktidarın alanını kısıtlayacak bazı hamleler yapıldığını hatırlatan Muş, şöyle devam etti:
"7 Şubat Milli İstihbarat Teşkilatı kriziyle başladı bunlar. MİT üzerinden milli istihbarat toplama birimini kontrol altına aldılar, olayı tasvip etme gibi bir girişimde bulundular. Bu değişim başarısız oldu ve bunu beceremediler. Sonra bu koaliasyon gezi olaylarını başlattı. Bu Türkiye’nin 77 vilayetine yayıldı. 17 Aralık süreci yaşandı. Tüm bunların hepsi geri püskürtüldü."
2015’de yapılacak seçimlerde tekrar güçlü AK Parti iktidarını, iş başına getirmeleri gerektiğini vurgulayan Muş, şunları söyledi:

"Yeni Türkiye'ye, yeni bir anayasaya kavuşturmamız lazım. Artık bu mevcut anayasa Türkiye'nin ihtiyaçlarına, taleplerine yeteri kadar cevap vermemektedir. Anayasa o kadar önemlidir ki ekonomik ilişkileri düzenler iki vatandaşımızın arasındaki ilişkiyi düzenler, devletle vatandaşı arasındaki ilişkiyi düzenler, hepimizi güvence altına alır. Güçlü bir hukuk sistemi varsa hepimizi korur. Hepimizin içi rahat olur. Hukuk sisteminde eksiklik aksaklık varsa işte o gerçekten sıkıntılı bir şeydir. İşte biz neden ısrarla 'yeni bir anayasa' diyoruz, bu gerekliliğin farkında olduğumuz için söylüyoruz. Anayasal değişikliği yapacak çoğunluğu yakaladığımız an yeni Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmış olacağız. 335’lik-340’lık Anayasal değişikliği yapacak bir çoğunluğu yakaladığımızda yeni Türkiye’ye yeni bir anayasa kazandırmış olacağız. 2019'a kadar da muazzam Türkiye'ye büyük hizmetlerin yapılacağı dönem olacak."
Muş, IŞID’in Kobani’ye yönelik saldırıları sırasında Türkiye’de bazı grupların fırsat bularak sokakları ateşe verdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kobani üzerinden sokakları terörize etmek isteyenler oldu. O yakıp yıkanlardan hesap sorulacak. Kusura bakmasın, kimse kamu malını, orada vatandaşın malını yakacak, yıkacak, o da yanına kar kalacak, bir şey olmayacak, onlar bunun hesabını verecekler. Öbür taraftan da bizim ulusal birliğimizi milli birliğimizi
mükemmelleştirecek olan bu projeyi de hayata geçirmek zorundayız. Hiç kimse bu ülkede hukukun üstünde değildir. Hukuk, herkese yaptığının, ülkeye verdiği, kamuya verdiği zararın hesabını sorar ve soracaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın."

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.