AK Partili Ünal: Bizim ayağımızdaki prangalardan çekmek istiyorlar

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Biz ayağa kalkıp yol yürüdükçe, bizim ayağımızdaki prangalardan çekmek istiyorlar. Biz diyoruz ki, bu aziz milletin ayağa kalkmasını engellemek için, bu aziz milletin ayağına taktığınız prangaları;...

26 Nisan 2015 Pazar 19:50
AK Partili Ünal: Bizim ayağımızdaki prangalardan çekmek istiyorlar






AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Biz ayağa kalkıp yol yürüdükçe, bizim ayağımızdaki prangalardan çekmek istiyorlar. Biz diyoruz ki, bu aziz milletin ayağa kalkmasını engellemek için, bu aziz milletin ayağına taktığınız prangaları; terör prangasını, paralel prangasını, Ermeni iddialarını tek tek çözeceğiz ve ayağa kalkacağız" dedi.
Mahir Ünal, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Kahramanmaraş'ta, merkez Onikişubat İlçesi'nde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Seçim otobüsü üzerinden partililere konuşan Ünal, isim vermeden muhalefet partileri ile paralel yapı mensuplarını eleştirirken şöyle dedi:
"Bize diyorlar ki teslim olmazsanız, iddialarınızdan vazgeçmezseniz sizi uluslararası alanda Ermeni meselesi üzerinden sıkıştıracağız. Teslim olmazsanız, kardeşiniz bildiğiniz, yol yürüdüğünüz, ümmetin bir parçası olarak gördüğünüz içinize yerleştirdiğimiz uyuyan hücreleri uyandırır, paralel çeteleri harekete geçirir yolunuzu keseriz."
Belçika ziyaretinde Ermeni komitacılarla işbirliğine giden, Türkiye aleyhine, lobi faaliyeti yürüten; Antep'ten, Maraş'tan Müslümanlardan topladığı parayı lobi faaliyeti olarak orada kullanan paralelcileri gördüğünü öne süren Ünal, şöyle konuştu:
"Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi'nin görevlendirmesiyle ve dün ve evvelsi gün Londra ve Brüksel'de idim. Brüksel'de bir şey göndüm; içim yandı içim. Brüksel'de gösteri yapan Ermeni komitacılarla işbirliğine giden, Türkiye aleyhine, Türkiye'nin uluslararası alandaki her türlü aleyhine lobi faaliyeti yürüten, Antep'ten, Maraş'tan Müslümanlardan topladığı parayla, o parayı lobi faaliyeti olarak orada kullanan paralelcileri gördüm. Bu nasıl bir ihanettir, bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür. Amerika'da biliyorsunuz Senato'da Temsilciler Meclisi'nde bu milletten topladıkları paraları Türkiye aleyhine kullanmak üzere bağışta bulunuyorlar. Bu ihanetin hesabını sormasa mıydık, sussa mıydık, sesimizi çıkarmasa mıydık? Bu milletin emaneti olan bu devleti onlara teslim mi etseydik, bu hukuksuzluğa ses çıkarmasa mıydık? Biz ayağa kalkıp yol yürüdükçe, bizim ayağımızdaki prangalardan çekmek istiyorlar. Biz çözüm süreci dediğimiz zaman, onlar diyorlar ki ülkeyi bölmek istiyorsunuz. Biz diyoruz ki, bu aziz milletin ayağa kalkmasını engellemek için, bu aziz milletin ayağına taktığınız prangaları; terör prangasını, paralel prangasını, Ermeni iddialarını tek tek çözeceğiz ve ayağa kalkacağız. Çünkü bu millet, hiçbir zaman zillete teslim olmadı, olmayacak da."
Mahir Ünal, konuşmasının ardından beraberinde milletvekili adaylarıyla birlikte seçim bürosunun açılışını yaptı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.