Ali Demirhan: Eruzurum'un şansı: Ala, Güllüce ve Sekmen

Ali Demirhan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bu konuda öncülük yaptığını söyledi.

02 Mart 2015 Pazartesi 18:02
Ali Demirhan: Eruzurum'un şansı: Ala, Güllüce ve Sekmen






Eruzurum'un şansı: Ala, Güllüce ve Sekmen

Erzurum ve çevresine son dönemde yapılan büyük yatırımlara dikkat çeken işadamı Ali Demirhan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bu konuda öncülük yaptığını söyledi. Erzurum'un son 5 yıl içerisinde gerek doğrudan, gerekse dolaylı çok sayıda büyük yatırımların başlangıç noktası olduğunu ifade eden Ali Demirhan "Bu yatırımların projelendirilmesinde, bölgeye kazandırılmasında, Sayın Bakanlar'ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in çabası çok önemli. Erzurum'un ekonomik. kültürel alanlanlarda bölgesel liderliği Efkan Ala, İdris Güllüce ve Mehmet Sekmen sayesinde olmuştur" dedi.

ERZURUM'DA TECRÜBE KONUŞUYOR

Bölgenin kalkınmasına yönelik yatırımların hızlanmasının  tesadüfi olmadığını söyleyen Demirhan "İki önemli icracı bakanlığa sahip bir Erzurum var. Yerel yönetimler konusunda hem İstanbul'da devasa bir metropolde tecrübe kazanmış iki büyüğümüz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri Bakanımız Efkan Ala  büyük bir birikim ve tecrübeye sahip. Erzurumlu olarak gurur duyduğumuz bu üç isim binlerce gencimize yeni iş kapıları açtı" dedi.

YENİ BAŞLADIK

Erzurum için daha çok çaba harcanması gerektiğini söyleyen Ali Demirhan bu konuda özel sektör temsilcisi olarak üzerine düşeni yaptıklarını belirterek Erzurumlu yatırımcıların da bölgeye bakışının değiştiğini ifade etti. Demirhan şunları söyledi: "Artık Erzurum'a yapılan yatırımlar kazandırıyor. Bir kere bunu herkes gördü. Erzurum'a yapılan yatırımlar sadece şehir merkezine, Doğu Anadolu'ya değil bölge ülkelerine de hitap ediyor. Körfez'den, Ordadoğu'dan Erzurum'un ürünlerine talep ortaya çıktı. Erzurum tarihi birikimini ortaya çıkarmaya yeni başladık. Türkiye'nin en güçlü yerel ekonomilerinden biri inşa ediliyor. Kamu teşvikleri, ulaştırma yatırımları, tanıtım faaliyetlerine daha çok ağırlık vereceğiz. Erzurum için yeni başladık. İnşallah yarım kalmayacak."


KIŞ TURİZMİ MERKEZİ OLMAKTAN DAHA FAZLASI

Erzurum'ın klasik kış turizmi merkezi olmaktan daha çok daha fazla özellikleri olduğuna dikkat çeken Demirhan şunları söyledi;  "Kış turizmiyle tecrübe kazanan yatırımcılarımızın ufku açıldı. Erzurum'un uluslararası marka olmasını teşvik eden ve buna öncülük yapan İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in çabalarını boşa çıkarmamalı. Üniversiade 2011 hem ülkemiz, hem de Erzurum'un 60'a yakın ülkede büyük tanıtımına sahne oldu. 4 bine yakın sporcuyu yüzümüzün akıyla ağırladık. Bu Erzurum'un uluslararası marka olmasında bir dönüm noktasıdır. Tecrübelerimizi daha büyük organizasyonlarda kullanmalıyız."

Son Güncelleme: 02.03.2015 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.