Alman Küstahlığına sert tepki, Misliyle mukabelede bulunacağız

Almanya'da pasaportu çalınan TBMM Başkan vekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Alman polisi tarafından karakola götürülmesine kamuoyundan sert tepki

07 Aralık 2016 Çarşamba 13:55
Alman Küstahlığına sert tepki, Misliyle mukabelede bulunacağız







Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya ateş püskürdü
   Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan 31. Muhtarlar Toplantısı’nda Almanya’ya çok sert mesajlar verdi.TBMM Başkan Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı’nın Almanya’da uğradığı çirkin muameleye büyük tepki gösteren Erdoğan “Ya sen teröristi alıyorsun,ülkede misafir ediyorsun.Ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcı’sını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun.Şİmdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi?Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör.Ya sen benim TBMM Başkan Yardımcı’ma bu yür bir yanlışı yaparsan benim buna aynısıyla mıkabele etmem lazım.Bir kere bütün bu personele gereğini yapmadığın sürece Türkiye’de buna misliyle mukabele etmek zorundadır.” dedi.
   
"Bu millet dert vatan ise gerisi teferruattır diyor"

Konuşmasının diğer bölümünde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan ekonomide maruz kalınan saldırı ie ilk kez karşılaşmadıklarını,ülkemizdeki her krizin arkasında ekonomik girişimlerin olduğunu söyledi.Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti.”Vatandaşım geldi Türk Lirası’na yönlendi ve dövizini Türk Lirası’na çevirmeue başladı.Bu millet dert vatan ise ne diyor gerisi teferruattır.
Böyle bir milletin Cumhurbaşkanı olmaktan Rabbime her daim hamd ediyorum”


Türk düşmanlığında sınır tanımayan Alman polisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı'nı havaalanı karakolunda kötü muamelede bulundu.
Kaldığı otelin lobisinde çantası çalınan Bahçekapılı'ya Türk büyükelçiliği tarafından verilen geçici pasaportta sorun olduğu iddiasıyla karakola götüren Alman polisinin küstahlığına Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi.

KARŞILIĞI VERİLMELİ

Kamuyounda sert tepkiye neden olan Bahçekapılı'ya gösterilen saygısızlık konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert çıktı.

Erdoğan, "Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor 'diktatör'. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır." ifadelerini kullandı.

BAHÇEKAPILI'NIN ÇANTASI ÇALINMIŞTI

TBMM Başkanvekili AK Partili Ayşenur Bahçekapılı, Almanya'da kaldığı otelin lobisinde çantasının çalınması sonucu pasaport, kimlik, para ve tüm kredi kartlarını kaybetmişti.

Türkiye'ye dönmesi büyükelçilik tarafından verilen geçici pasaportta sorun olduğu gerekçesiyle Bahçekapılı ve beraberindekiler, Alman polisi tarafından havalimanındaki karakolda alıkonulmuştu.

Bahçekapılı, Alman polisinin kendilerine çok kötü davrandıklarını belirterek, " Geçici pasaportu kabul etmediler, milletvekili ve başkanvekili olduğumu söylememe rağmen ‘bizi ilgilendirmez’ dediler. Beni ve yanımda olan ablamı havalaanındaki polis merkezine götürdüler. Uçağımızın kalkmak üzere olduğunu, ne incelemesi yapacaklarsa bir an önce yapmalarını istedik ama 45 dakika orada bizi tuttular." ifadelerini kullanmıştı.
Son Güncelleme: 07.12.2016 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.