Alman Milletvekilleri Nizip'te Suriyeliler'le Görüştü

ALMANYA Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ve Almanya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi Oliver Wittke’nin de aralarında bulunduğu Alman milletvekilleri, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde yaklaşık 5 bin Suriyeli sığınmacının...

02 Kasım 2014 Pazar 17:31
Alman Milletvekilleri Nizip'te Suriyeliler'le Görüştü






ALMANYA Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ve Almanya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi Oliver Wittke’nin de aralarında bulunduğu Alman milletvekilleri, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde yaklaşık 5 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu konteyner kenti ziyaret etti.
Oliver Wittke’nin de aralarında bulunduğu milletvekili heyeti, Nizip konteyner kentinde Dışişleri Bakanlığı'nın sığınmacı tesislerinden sorumlu temsilcisi Suphi Atan tarafından karşılandı.
Konteyner kentteki okulu ziyaret eden heyet, sosyal tesisleri ve marketi gezdi. Suriyeli sığınmacılarla görüşen heyet adına açıklama yapan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Türkiye'deki gelişmeleri Almanya’da yakından takip ettiklerini belirterek, "Almanya’dan birlikte geldiğimiz milletvekilleri de Türkiye’nin kabul ettiği milyonlarca Suriyeliye nasıl davrandığını ve onlara yönelik neler yaptıklarını görsün istedik. Yaptığımız gezi ve inceleme kapsamında milletvekilleri Suriyelilere nasıl hizmet ettiğini görerek duygulu anlar yaşadılar. Türkiye yaklaşık 4 yılda 1 milyon 600 bin Suriyeliyi kabul ederken üzülerek söyleyeyim ki Avrupa kıtasında 4 yılda 120 bin mülteciyi ancak kabul edebildiler yani 7-8 bin mülteciyi bile söz konusu ediyorlar nereye nasıl yerleştireceğiz gibi tartışmalar çıkıyor. İşte bu gibi tartışmaların yaşandığı yerden gelen bu milletvekillerinin bu gün buradaki çalışmaları yerinde görmeleri hem kendilerini motive edecek hem de Türkiye’mizi orada övgüyle savunacaklardır" dedi.
Heyete gezisinin ardından ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.