Ankara'da sürpriz buluşma: Kılıçdaroğlu Akşener görüştü

Türkiye erken seçime hazırlanırken, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun buluşması ittifak görüşmelerine hız kazandırdı.

22 Nisan 2018 Pazar 10:35
Ankara'da sürpriz buluşma: Kılıçdaroğlu Akşener görüştü






Ankara'da sürpriz buluşma: Kılıçdaroğlu Akşener görüştü


Erken seçim 2018: Türkiye erken seçime hazırlanırken, iki muhalafet partisi genel başkanı sürpriz bir görüşme yaptı. Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun gündeminde ortak cumhurbaşkanı adayı vardı.

Seçim 2018; Muhalafet partileri arasında ittifak görüşmeleri hız kazandı. Hafta içinde yapılması planlanan Akşener - Kılıçdaroğlu görüşmesi dün yapıldı. CHP PM toplantısı öncesi yapılan görüşmede ortak aday konusu ele alandı. İYİ Parti ile CHP'nin ittifak çalışmasına Saadet Partisi'nin de destek vermesi bekleniyor.

GÖRÜŞME PLANLI DEĞİLDİ


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İki lider olası ittifak ve cumhurbaşkanlığı adaylarını ele aldı. CHP Sözücüsü Tezcan görüşmeye ilişkin, "Planlı bir görüşme değildi, ne kadar sürdü bilmiyorum." diye konuştu


Erken seçim kararı sonrasında, muhalefet kanadındaki ittifak trafiği hız kazandı. HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında da bir görüşme gerçekleşti. İki lider olası ittifak ve cumhurbaşkanlığı adaylarını ele aldı


Habertürk'ten Ömer Topsakal'ın edindiği bilgilere göre, Kılıçdaroğlu ve Akşener İstanbul'da biraraya geldi. Kamuoyuna duyurulmayan görüşmede, ittifak formülleri ve cumhurbaşkanı adayları ele alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu ve Akşener, İyi Parti'nin seçime girmemesi halinde atılacak adımları da değerlendirdi. Bugün de CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Grup Başkanvekili Özgür Özel, İyi Parti Genel Merkezi'ni ziyaret edecek. Akşener ve kurmayları ile görülecek.

Kılıçdaroğlu, pazartesi günü ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi'nde biraraya gelecek. Karamollaoğlu aynı gün Akşener'i de ziyaret edecek.

TEZCAN: PLANLI BİR GÖRÜŞME DEĞİLDİ

CNN Türk'te katıldığı programda Akşener ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeye ilişkin soruyu yanıtlayan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Planlı bir görüşme değildi. Kamuoyuna o yüzden duyurulmadı. Akşener ile Kılıçdaroğlu'nun aynı anda İstanbul'da olması sonucu gerçekleşmiş bir görüşmeydi. Ne kadar sürdüğünü bilmiyorum" dedi

Anahtar Kelimeler:
Erken Seçim 2018
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.