Arınç: Bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten?

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin başarı olduğunu belirterek, Ak Parti hükümetinin görevini sürdürdüğünü söyledi. Arınç,...

02 Temmuz 2015 Perşembe 16:16
Arınç: Bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten?






Arınç: Bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten?

Nezir GÜNEŞ- Adnan AVUKA/MARDİN, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin başarı olduğunu belirterek, Ak Parti hükümetinin görevini sürdürdüğünü söyledi. Arınç, "Bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten? Çünkü Başbakan, bakanlar, hükümet yerinde" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile birlikte temaslarda bulunmak üzere bugün Mardin'e geldi. Dinlenmek üzere geçtiği otelde gazetecilere konuşan Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesini değerlendirirken şunları söyledi:
"Hatta bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten? Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik dün bir de TBMM Başkanı AK Parti'nin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz. AK Parti grubunun bir firesi olmaksızın oyları ile desteklediği bir başkana kavuşmuş oldu. TBMM, birinci sınavını başarıyla verdi."

"NE KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR, NE YANLI DÜŞÜNCEMİZ VAR"

TBMM Başkanlık Divanı oluşmasının ardından önümüzdeki hafta hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını belirten Arınç, "Ne kırmızı çizgilerimiz var, ne hiçbir partiye karşı bir yanlı düşüncemiz var. 'Buna sırtımı dönerim, bunu isterim' gibi bir kaba düşüncenin sahibi olmadık. Milletin seçtiği, takdir ettiği ve demokrasinin olmazsa olmazı olan seçim konusunda geçmişten bu yana düşüncemiz budur" diye konuştu.

"TEK BAŞIMIZA İKTİDARDAN UZAK KALDIK"

Daha sonra Vali Ömer Faruk Koçak'ı makamında ziyaret eden Arınç, burada yaptığı konuşmada, diğer partilerin tek başına iktidar olma hedeflerinin olmadığını, tek amaçlarının Ak Parti iktidarını yıkmak olduğunu söyledi. AK Parti'nin tek başına iktidardan uzak kaldığını ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tek başımıza iktidardan uzak kaldık ama sadece 20 milletvekili eksiğimizle. Şu anda CHP'nin 2, diğer partilerin ise 3 katı kadar milletvekilimiz var. Gördüğünüz gibi demokratik kurallar içerisinde de TBMM Başkanlığı en yüksek milletvekiline sahip AK Parti'den seçildi. Halk seçimde koalisyon kurulması yönünde irade gösterdi. Buna uygun hareket etme vazifemiz var. Başımızın üstüne. Halk böyle demişse, buna uygun hareket etmek bizim vazifemiz. Seçim meydanlarında söyledikleri, bağırıp çağırdıkları konularda artık gerçeğe dönüşmüş halini, herhalde bir protokol tanzim edildiğinde hep beraber göreceğiz. Çünkü seçim meydanlarında herkes her şeyi söyledi, bir çok vaatlerde bulunuldu. Ama şimdi bütün partiler, Türkiye'yi yönetmek, hükümet kurabilmek gerçeğiyle karşı karşıya."
"TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ KALMASIN"
Hükümet kurabilmenin seçim meydanlarında verilen boş vaatlerle oluşmadığına dikkat çeken Arınç, 'Taç giyen baş akıllanır' atasözüne atıfta bulunarak, şöyle konuştu:
"Taç giyen baş akıllanır. Madem ki koalisyon hükümeti kuracak noktada hepiniz eşit imkanlara sahipsiniz, akılla, rasyonel düşünceyle Türkiye'nin gerçeklerine uygun bir müşterekte buluşmamız lazım. Bu olgunluğu göstereceklerini düşünüyorum. Şahsi düşmanlıklar, kin ve nefret belli odaklar üzerinde oy toplama telaşı seçimde kaldı. Artık şimdi aklın, idrakin ve vicdanın zamanıdır. Sanıyorum ki sayın Başbakanımız temel parametrelerini tespit etti, hükümet kurma çalışmalarına da önümüzdeki hafta başlayacak. Dileriz ki uzun sürmesin, Türkiye hükümetsiz kalmasın. Neden? Çünkü Yunanistan'ın haline bakınız."
AK PARTİ ANNE HASSASİYETİYLE ÇALIŞIYOR
Suriye ve Irak başta olmak üzere Türkiye çevresinde gelişen olaylara da değinen Arınç, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak üzere eski kararlara ilaveten yeni kararlar alması gerekebileceğini dile getirerek, "Bu hem parlamentonun, hem de hükümetin görevi olmalıdır. Bütün bunları düşünerek, 'sırtımı döndüm, oynamıyorum, küstüm, beğenmedim' sözlerinin zamanı geçti. Şimdi AK Parti ile bir hükümet mümkün ama kendileri açısından üçünü toplasanız ancak bir hükümet kurulabiliyor. Üçünün kurup kuramayacağını da bu vesileyle görmüş olacağız. AK Parti anne hassasiyetiyle çalışma yürütüyor. Siyasi düşünceleri, seçim telaşı ve oy düşer mi, artar mı? diye düşünmeden Türkiye'yi sahiplenmemiz lazım. AK Parti, bu sahiplenmeyi yapacaktır" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.