Askeri helikopter ve hava araçlarının bakım ve onarımı tanıtıldı

Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - TÜRKİYE'nin askeri helikopter ile bazı hava araçlarının bakım, onarım ve yenilenmesi işlemlerinin gerçekleştirildiği Güvercinlik'te bulunan 5. Ana Bakım Merkez Komutanlığı yerleşkesi basına tanıtıldı....

27 Ocak 2015 Salı 17:00
Askeri helikopter ve hava araçlarının bakım ve onarımı tanıtıldı






Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - TÜRKİYE'nin askeri helikopter ile bazı hava araçlarının bakım, onarım ve yenilenmesi işlemlerinin gerçekleştirildiği Güvercinlik'te bulunan 5. Ana Bakım Merkez Komutanlığı yerleşkesi basına tanıtıldı. Yerleşkede, yılda yaklaşık 40 helikopterin yenileştirme işleminin yapıldığı belirtildi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı bulunan Güvercinlik yerleşkesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile kamu kuruluşlarının hava araçları, sabit ve döner kanatlı insansız hava araçları ile 104 sivil hava kuruluşunun araçlarına hizmet veriliyor. Askeri fabrikada helikopter ve sabit kanatlı hava araçlarının tamamen yenilenmesi işlemi, boya ve yeni teknik donanım, yazılım işlemleri ile her türlü ekipmanları, test, modifikasyon, modernizasyon yapılıyor. Ayrıca kırıma uğrayan, kaza geçiren hava araçları da orijinal haline dönüştürülüyor.

ROKETSAN PROJESİ GÖSTERİLDİ

Değişik hava araçları, yerleşkede 13 pilot tarafından test sürüşü yapıldıktan sonra ilgili kurumlara teslim ediliyor. Uçuşlu testler kapsamında hedefi tam isabetle vurup başarılı olan ve Atak helikopterinde kullanılması hedeflenen ROKETSAN projesi, lazer güdümlü füze de basın mensuplarına sinevizyon eşliğinde gösterildi.

YILDA YAKLAŞIK 40 HELİKOPTERİN YENİLEŞTİRME İŞLEMİNİN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Polatlı'da 1948 yılında kurulan merkezin, 1962'de Güvercinlik yerleşkesine taşındığı belirtildi. Kurumda, Deniz ve Hava Kuvvetleri, Jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin atamalı olarak görev yapıldığı kaydedildi. 3 bin 437 kişinin çalıştığı yerleşkede personele yenilenen teknolojiyle ilgili bilgiler veriliyor. Türkiye'nin ilk yerli seri montaj helikopterinin üretildiği askeri fabrikada, yılda yaklaşık 40 helikopterin yenileştirme işleminin gerçekleştirildiği belirtildi.

Tesisin, başta Nato Kalite Uygunluk Sertifikası dışında uluslararası yetki ve belgelere sahip olduğu belirtildi. Tesiste ayrıca teknik üniversiteler, TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, ASPİLSAN, HAVELSAN gibi kuruluşlarla çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.