Atakent Belediye başkanı MHP'den istifa etti

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Belde Belediye Başkanı Hasan Uslu MHP'den istifa ettiğini açıkladı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 07:53
Atakent Belediye başkanı MHP'den istifa etti






 

 

Başkan Uslu istifa sonrası yaptığı açıklamada, 28 Mart 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde MHP'den Atakent Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini hatırlatarak, ''Bir dönem ara verdikten sonra 28 Mart 2009 günü yapılan seçimlerde tekrar seçildim. Görev yaptığım süreler boyunca siyasi görüş gözetmeksizin doğduğum yere hizmet etmeye çalıştım. Siyaseti hizmet üretme aracı olarak gördüm ve hizmet etmek amacıyla siyaset yaptım. Görev yaptığım süre boyunca sadece Atakent değil, civar beldeler, köyler ve Silifke ile ilgili elimden geldiğince hizmet üretmek için gece gündüz demeden çalıştım. Siyaset yaparken ve hizmet üretirken bir beldeye başkanının sadece alt yapı ve rutin işlerle değil, bölgesindeki sosyal olaylarla ve kültürel ilişkilerle de ilgilenmesi gerekliliği ile hareket ettim. Gördüğüm bir sorunu görmemezlikten gelmedim, ihtiyaç sahibi olan kimselere yok gibi davranmadım ve Allah rızasını gözeterek çalıştım'' dedi.  

Bir belediye başkanının görevinin sadece temizlik, yol, kanalizasyon ve benzeri hizmetleri yerine getirmek değil, beldesini, ilçesini veya ilini her ortamda tanıtmak, ön plana çıkarmak ve değer katmaktır anlayışı ile çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Uslu, ''Atakent Belediye Başkanlığındaki sınırlı imkan ve bütçelerle elde ettiğim tecrübelerim ve birikimim ile ilçemiz Silifke'ye de hizmet etmeyi düşünüyorum. Bu istek ve arzumu her ortamda siyasi üslup ve nezakete uygun bir şekilde dile getirdim. Mensubu bulunduğum partime ve makamıma yakışır bir şekilde dile getirdiğim bu düşüncemle ilgili parti yöneticilerimizin görüşümüze başvurmasını beklerken, 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan arkadaşımızın tekrar aday gösterileceği ilan edilmiştir'' diye konuştu.   

Başkan Uslu kendilerinin fikir ve düşüncelerine önem verilmediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu konuda ilçe teşkilatının, diğer mensupların ve benim gibi görev yapan diğer belde belediye başkanlarımızın fikirlerine başvurulmamış, Türk kültürünün ve İslam ahlakının en önemli değeri olan istişare mekanizması çalıştırılmamış ve yerelde kimsenin görüş ve önerisi alınmadan masa başında aday belirlenme yoluna gidilmiştir. Bu kararın alınış usulü beni ve bir çok partili arkadaşımızı üzmüştür. Elbette, ülkemizin göz bebeği olan ilçemiz Silifke'nin belediye başkanı olmak isteyen bir birinden değerli bir çok arkadaşımız vardır ve bu arkadaşlardan sadece bir tanesi bu makam için aday gösterilecektir. Burada ''neden ben aday gösterilmedim'' düşüncesi ile hareket edilmesi doğru değildir ancak burada yıllardır görev yapmış bir çok kişinin düşüncesinin alınması gerekirdi diye düşünüyorum.''  

Aday belirleme usulü ile yok sayıldıkların ifade eden Uslu, ''Alınan bu kararın sebeplerinin bizimle paylaşılması halinde belki biz de ikna olurduk ancak hiçbir şekilde bizlerle istişare edilmemiştir. Gelinen bu noktada, Silifke'mize hizmet etme niyetinde bulunan bir kişi olarak birçok kesimden büyüklerimizle, vatandaşlarımızla yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etme kararı almış bulunuyorum. Mevcut adaya da başarılar diliyorum. Bizim siyaset anlayışımızda hizmetin partisi, makamı, mevkisi olmaz. Bu anlayışla 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde izleyeceğimiz yol ile ilgili istişarelerimiz devam etmektedir'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.