'Aynı coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız'

CHP Genel Sekreteri Sındır, "Dökülen gözyaşlarının, akan kanların, verdiğimiz canların mirasıdır cumhuriyet bize. 94'üncü yılında, aynı 1923 yılında ilan edildiği coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız." dedi.

27 Ekim 2017 Cuma 14:42
'Aynı coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız'






ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, cumhuriyetin bir aydınlanma devrimi olduğunu vurguladı. Cumhuriyet coşkusunu yurdun dört bir yanında vatandaşlarla birlikte kutlayacaklarını aktaran Sındır, Cumhuriyetin aydınlık medeniyet için hep doğru yönü gösteren, şaşmaz bir pusula olduğunu bildirdi.

Sındır, cumhuriyeti, özgürlüğü ve bağımsızlığı daha iyi anlayabilmek için Birinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan işgalleri hatırlamak gerektiğini belirtti.

Düşmanın İstanbul'a ayak basışını, Anadolu'nun işgal edilişini unutmadıklarını ifade eden Sındır, şunları kaydetti:

"Varlıkla, yokluk arasında gidip gelen bir milletin sarsılmaz azmi ile zafere eriştik, cumhuriyetimizi kurduk. Ve biz tek yürek olmayı bir asır önce öğrendik. Cumhuriyet rejimimizi tek sesliliğe, tek adam diktatörlüğüne kurban ettirmeyeceğiz. Dökülen gözyaşlarının, akan kanların, verdiğimiz canların mirasıdır cumhuriyet bize. 94'üncü yılında, aynı 1923 yılında ilan edildiği coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız."

Muhabir: Barış Gündoğan



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.