Aysel Tuğluk, Van'dan taş atmak için gelmiş

Terör örgütü yandaşlarının günlerdir gerginlik çıkardığı Suriye - Türkiye sınırında HDP'li Van milletvekili Aysel Tuğluk, PKK'lı yandaşları beceriksiz çıkınca polise askere kendi taş atmaya başladı.

23 Eylül 2014 Salı 09:24
Aysel Tuğluk, Van'dan taş atmak için gelmiş






Aysel Tuğluk, Van'dan taş atmak için gelmiş

Terör örgütü yandaşlarının günlerdir gerginlik çıkardığı Suriye - Türkiye sınırında HDP'li Van milletvekili Aysel Tuğluk, PKK'lı yandaşları beceriksiz çıkınca polise askere kendi taş atmaya başladı. Çekilen fotoğrafta etrafında kimsenin olmamasına rağmen Tuğluk Sosyal medyada büyük yankı uyandıran fotoğrafı için bilindik yalana sarıldı "kendimi savundum" dedi.

MİLLETVEKİLİ DE TERÖRİSTİ DE AYNI KAFADA

Sözde barış sürecini kendileri başlatan, silahlara saldırılara veda ettiklerini örgütle birlikte duyuran eski BDP'li HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve ekibi Suriye'den gelenlerin üst-baş araması yapılmadan, kimliklerinin kayıt altına alınmadan Türkiye'ye girmesi için güvenlik güçlerine saldırdı. Bir haftada 138 bin Suriyeli'nin giriş yaptığı Suruç bölgesinde sınırı aşan Kürtleri yanına çekmek isteyen PKK'lılara HDP'li vekiller de destek verdi.

SURİYEYE GEÇMEK İSTEDİLER

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden Kobani'ye geçmek isteyenlere öğle saatlerinde güvenlik güçlerinin biber gazlı ve basınçlı sulu müdahalesi sırasında taş atarken çekilen ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran fotoğrafıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.
 
Taş attığını doğrulayan HDP'li Tuğluk, kendisini savunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Sınır hattında 3 gündür taleplerimizle ilgili bir muhatap bulamadık. Buna karşılık 3 gündür polis ve askerin müdahalesiyle karşı karşıya kaldık. Polis toplanan gruba biber gazı, tazyikli su, hatta gerçek mermiler kullanarak müdahalede bulundu. Bu sırada benim ayaklarımın yakınından biber gazı kapsülü düştü. Ben de kendimi savunmak için o esnada yerde bulduğum taşla karşılık verdim."
Aysel Tuğluk Suriye sınırında nasıl bir muhatap aradığını tam olarak açıklamadı. Yıllardır politika yapan bir milletvekilinin muhatabının nerede olduğunu hala öğrenememiş olması vatandaşların da dikkatinden kaçmadı.

Son Güncelleme: 23.09.2014 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.