Bakan Çelik: 10 Yılda Alt Yapıya 3 Milyar Lira Harcadık

Uğur MART/ NİĞDE, () - NİĞDE Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın açılışını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, alt yapısını tamamlamış ülkelerin sadece projelerle uğraştığını belirterek, "Bizim gibi...

23 Ekim 2014 Perşembe 23:24
Bakan Çelik: 10 Yılda Alt Yapıya 3 Milyar Lira Harcadık






Uğur MART/ NİĞDE, () - NİĞDE Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın açılışını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, alt yapısını tamamlamış ülkelerin sadece projelerle uğraştığını belirterek, "Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde alt yapı eksikliklerini tamamlamak çok önemli. Biz de bu anlayış içerisinde üniversitelerimizde çok önemli destekler verdik. Son 10 yılda 3 milyar liraya yakın bir kaynağı bu araştırma alt yapılarımıza harcadık" dedi.
Niğde'de düzenlenen 2'nci Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesel Kalkınma Sempozyumu'na katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Eğitimde olduğu gibi araştırma konusunda son 10 yılda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydeden Bakan Yılmaz, bugünü değil geleceği düşünerek hareket ettiklerini söyledi. ARGE'ye harcanan kaynağın eskisinden daha fazla olduğunu aktaran Bakan Yılmak konuşmasına şöyle devam etti: "2002 yılında toplam AR-GE harcamalarının milli gelirimize oranı yüzde 0,53 civarındayken, en son ölçümlerimizde 2012 yılında yüzde 0,92'ye kadar yükselmiş durumda. Araştırmacı sayısı da bir ülkenin geleceği için kritik faktörlerden bir tanesi. 2002 yılında ülkemizde toplam araştırmacı sayısı 29 bin iken, 2012'da bu sayının 105 bini aştığını görüyoruz. Araştırmacılarımızın proje geliştirmesinde ve uluslararası fonlardan faydalanmalarında alt yapı olmazsa olmaz. Alt yapısını tamamlamış ülkeler sadece projelerle uğraşabiliyorlar. Ancak bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde alt yapı eksikliklerini tamamlamak çok önemli. Biz de bu anlayış içerisinde Üniversitelerimizde çok önemli destekler verdik. Son 10 yılda 3 milyar liraya yakın bir kaynağı bu araştırma alt yapılarımıza harcadık."
Yapılan konuşmanın ardında Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından Araştırma Laboratuvarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz, laboratuvar odalarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yılmaz daha sonra Niğde Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan güneş enerjili aracının direksiyonuna geçerek test sürüşü yaptı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.