Bakan Çelik: Ermenek'te Koşullar Rahat Değil

Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Ermenek'teki maden ocağındaki 16 işçiye ulaşılması için gece gündüz, 3-4 vardiyayla yoğun bir çalışma yapıldığını, ancak koşulların rahat olmaması...

08 Kasım 2014 Cumartesi 00:21
Bakan Çelik: Ermenek'te Koşullar Rahat Değil






Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Ermenek'teki maden ocağındaki 16 işçiye ulaşılması için gece gündüz, 3-4 vardiyayla yoğun bir çalışma yapıldığını, ancak koşulların rahat olmaması nedeniyle çok zor şartlarda mesafe alınmaya çalışıldığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yarın düzenlenecek Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Vali İzzettin Küçük tarafından karşılanan Bakan Çelik ve THY heyeti, bir otelde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Bakan Çelik, THY yetkilileri ile Şanlıurfa hava yollarında yaşanan sorunlar ve uçuş seferlerinin artırılması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Bakan Çelik, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya uçuşlarıyla ilgili önemli kararlar alınacağını belirterek, "Şanlıurfa’nın tarih ve turizm şehri olarak dünyaya tanıtılması konusunda taleplerimiz oldu. Şanlıurfa Türkiye’nin en huzurlu şehirlerin başında geliyor. Türkiye’de son dönemlerde Kobani bahanesiyle bazı sorunlar yaşandı. Bu sorunların en az ve hatta hiç yaşanmadığı il diyebileceğimiz yer Şanlıurfa’dır. Gerek yerli, gerekse yabancı Şanlıurfa’yı ziyaret etme düşüncesinde olan kesimlere Şanlıurfa’ya davet ediyorum. Şanlıurfa’daki huzur, kardeşlik, dayanışma ve sevgi doruk noktasında bu tarihi ve kültürel şehrimizi doya doya gezebilecekleri güzel bir atmosfer olduğunu bu akşam dolaysıyla ifade etmek istiyorum" dedi.
'ORADAKİ KOŞULLAR RAHAT DEĞİL'

Bakan Çelik,Türk Hava Yolları'nın, PTT 1'inci Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor’a destek ve sponsor olma konusunda da yönetim kurulu üyeleri ile görüştüklerini söyledi. Ermenek'te 3-4 vardiya ile yoğun bir çalışma olduğunu ifade eden Bakan Faruk Çelik şunları söyledi: "Ermenek’teki olay son derece üzücü bir tablodur. Dün akşam itibariyle iki kardeşimizin cesedine ulaşıldı. Şu anda orada o maden ocağına defalarca inmiş birisi olarak ifade ediyorum; yerin yaklaşık yerin 150 ile 170 metre arasından bahsediyoruz. Buraların tahrip olmasından kaynaklanan ciddi bir moloz, çamur ve balçıkların atılmasıyla ilgili gece gündüz 3-4 vardiya ile şeklinde yoğun bir çalışma var. Bir an önce oradaki kardeşlerimize ulaşma konusunda büyük bir çaba var, ama oradaki koşullar rahat değil. Çok zor şartlarda mesafe alınmaya çalışılıyor. Allah bir daha göstermesin temennisinde bulunuyoruz. Ulaşılan ve şu anda defin için çıkarılan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine de sabır temenni ediyorum."
HAMDİ TOPÇU: 2 UÇAĞA ŞANLIURFA'DAN İSİM VERİLECEK
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise bünyelerinde hizmete girecek yeni 2 uçağa Şanlıurfa'daki Göbeklitepe ve önemli bir semtinin isimlerinin verileceğini kaydederek, şöyle konuştu: "Dinlediğimiz sorunların çözüm noktasında hayırlı kararlar alacağımızı düşünüyorum. Bu akşam yaptığımız görüşmeler neticesinde özellikle tarihi ve turistik yerleri olan Şanlıurfa’nın tanıtımına nasıl bir katkı yapabiliriz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Şanlıurfa’yı tanıtım noktasında Göbeklitepe ile kentin önemli bir semtinin ismini yeni gelecek olan iki uçağa vereceğiz. Ankara, İstanbul ve çapraz uçuşlar konusunda görüş alışverişi yaptık. Kentin tanıtımı konusunda yolcuların izlemesi için CD hazırlatacağız."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.