Bakan Çelik: Taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak

Ömer ŞULUL-Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerinin sorunlarını çözdüklerini belirterek, “Yasal düzenleme bitti. Hizmet alımı nerde yapılacaksa Bakanlar Kurulu bunları belirleyecek,...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 23:53
Bakan Çelik: Taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak






Ömer ŞULUL-Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () - ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerinin sorunlarını çözdüklerini belirterek, “Yasal düzenleme bitti. Hizmet alımı nerde yapılacaksa Bakanlar Kurulu bunları belirleyecek, sendikalarla beraber, ama asıl taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak. Bu kural gelmiş ve bitmiştir. Taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak, bu kadar net” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma günü kente yapacağı ziyaret öncesi Şanlıurfa’ya geldi. GAP Havaalanı’nda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Ak Parti milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Çelik, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile birlikte Ziraat Odasında bölgenin aşiret ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.
Bakan Çelik, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Burada partililerle sohbet eden Bakan Çelik, 7 Haziran seçimlerinde belli partilerin baraj aşma derdine düştüğünü belirterek, şöyle dedi: "Belli partiler var, barajı aşma mücadelesine girmişler. Bu belli partilerin liderlerini kendi başlarında muhafaza etmenin peşindeler. Türkiye’de iktidar olalım ve Türkiye’yi idare edelim diye bir siyasi hareket karşımızda yok. Türkiye oraları çoktan aştı. Türkiye çoktan o safhaları geçti. Türkiye sağlam, gerçekçi, doğru ve kaynaklarını belirlemiş ve geleceğe dönük nasıl adımlar atacaksa orta ve uzun vade olarak planlanmış ülke olarak yoluna devam ediyor. Muhalefet maalesef bunları bu atılımları, gelişmeleri ve katledilen mesafeleri görmekten bile aciz bir noktada olduğunu çok açık bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Seçim meydanlarında onların bu zaaflarını ve onların esas amaçlarının Türkiye’yi yönetme olmadığını açık bir şekilde vatandaşlarımızla paylaşacağız."

TAŞERON MESELESİNİ ÇÖZDÜK
Kamudaki taşeron işçilerinin sorunlarını çözdüklerini ifade eden Bakan Çelik, “Biz taşeron meselesini çözdük. Bu çok açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Yasal düzenleme bitti. Bunu bazı siyasi partiler, bu bir proje değil ki Türkiye’nin geleceği için bir proje midir? Yani, çıkıp emekliler ve taşeronlarla ilgili konuşulanlar sanki bir projeymiş gibi takdim ediliyor. Muhalefet partilerin söyleyecekleri bunlar zaten biz bununla ilgili yasal düzenlemeyi yapmışız. Hizmet alımı nerde yapılacaksa Bakanlar Kurulu bunları belirleyecek, sendikalarla beraber ama asıl taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak. Bu kural gelmiş ve bitmiştir. Taşeron işçisi, asıl işte çalıştırılamayacak, bu kadar net. Eğer çalıştırıyorsa karayollarında olduğu gibi, karayollarının elaman ihtiyacı açık ve biz bunları kadroya aldık. Bu TBMM’den bu yasalaştı ve geçti. Şimdi kalkıp bunları istismar edip hayali bazı rakamlarla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Devlet yönetmek öyle mikrofondan nutuk atmaya benzemiyor. Çalışan insanı işsiz hale getirmeyecek plan ve projeler uygulayacaksınız. Biz memleketin kaynaklarını çoğaltıp, pastayı, ekmeği, somunu büyütüp oradan payı millete vermeyi doğru buluyoruz. Devlet yönetmek çocuk oyuncağı mıdır?" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.