Bakan Elvan, Çorum'da çağrı merkezi açılışı yaptı (3)

YENİ İNTERNET DÜZENLEMESİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çorum Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Bakan Elvan, kentte yapılan çalışmalarla ilgili Vali Kara'dan bilgi aldı. Bakan Elvan ziyaret sırasında...

25 Ocak 2015 Pazar 17:03
Bakan Elvan, Çorum'da çağrı merkezi açılışı yaptı (3)






YENİ İNTERNET DÜZENLEMESİ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çorum Valisi Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Bakan Elvan, kentte yapılan çalışmalarla ilgili Vali Kara'dan bilgi aldı. Bakan Elvan ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularanı da yanıtladı. Bir basın mensubunun yeni internet düzelenmesiyle ilgili sorusuna Bakan Elvan şöyle cevap verdi:
"Yeni internet yasası ile yeni yasaklar geleceği gibi aslı astarı olmayan gerçekle hiç bağdaşmayan, hükümetimizi tamamıyla karalamaya yönelik bir takım marjinal gruplar tarafından haberler yapılıyor. Bunların kesinlikle gerçekle ilgisi yoktur. Şu anda meclis gündeminde olan tek maddelik internetle ilgili husus ulusal güvenliğimiz ve kamu düzeniyle alakalı. Eğer ulusal güvenliğimizi tehdit eden herhangi bir hadise internet ortamında sosyal medyada vuku bulması halinde ulusal güvenliğimizi ilgilendirmesi nedeniyle ilgili bakanlığın bu hususu Telekominasyon İletişim Başkanlığı'na bildirmesi, Telekominasyon İletişim Başkanlığı’nin ise Erişim Sağlaycıları Birliği’ne bildirerek geçici süre engellenmesi sağlanacak. Ama öncelikli olarak burada içeriğin çıkarılması istenecek. İçeriği çıkarılmaması halinde diğer tedbirler uygulanabilecek. Ama eninde sonunda mutlaka mahkeme kararı arıyoruz."
Bakan Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu geçiçi bir karardır. İnterneti yasaklama gibi husus kesinlikle söz konusu değildir. 24 saat içerisinde ilgili taraf mahkemeye başvuracak. Mahkeme kararı ne ise ona göre hareket edecektir. Tüm gelişmiş ülkelerde ulusal güvenlikle ilgili her hadise bu çerçevede ele alınmaktadır. Hatta bizden daha katıdır. Bazı ülkelerde mahkeme kararı bile olmadan uygulama yapılabilmektedir. Yine Avrupa Konseyi'nin kararlarına baktığınızda ulusal güvenlikle ilgili hadiselerde kısıtlama yetkisi verilmektedir. Ama biz her halükarda mahkememe kararını arıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil."
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bugün arkadaşlarımızın bana aktardığı başka bir haberde bakanlar ve Başbakan kendisiyle ilgili haberlerin erişimini engelleyebilecekler. Böyle bir şey yok. Okumamışlar bile. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Açıp o teklifi okusalardı bunu böyle söylemezlerdi. Belki okudular art niyetli olarak bunu yapıyorlar. Burada mesele kamu düzeni ve ulusal güvenlik bunu açıkça ortaya koyuyoruz. Mesela benimle ilgili bir yazı yazılacak ve ben bunu engelleyeceğim böyle bir şey söz konusu değil. Ama hükümeti karalamaya yönelik bir girişimden ibarettir" dedi.
Bakan Elvan'ın konuşmasının ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti. Bakan Elvan ziyaret sonrasında karayoluyla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.