Bakan Elvan, Karaman'da 'Akıllı Kent' projesini tanıttı

Serdar ÖZGÜR- Muammer ŞEN/KARAMAN, () - ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, memleketi Karaman'da Türk Telekom'a ait çağrı merkezi hizmete açtı, 'Entegre Akıllı Kent Uygulama' projesini tanıtı. Ermenek ilçesindeki...

28 Şubat 2015 Cumartesi 18:29
Bakan Elvan, Karaman'da 'Akıllı Kent' projesini tanıttı






Serdar ÖZGÜR- Muammer ŞEN/KARAMAN, () - ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, memleketi Karaman'da Türk Telekom'a ait çağrı merkezi hizmete açtı, 'Entegre Akıllı Kent Uygulama' projesini tanıtı.
Ermenek ilçesindeki madenci ailelerini verilen evlerin tapu dağıtım töreninden sonra Karaman'a geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde düzenlenen Türk Telekom'a ait 'Entegre Akıllı Kent Uygulama' projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Türkiye'de 'Entegre Akıllı Kent Uygulaması' projesini ilk olarak Karaman'da başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:
''Dünyada özellikle bilgi ve teknolojide inanılmaz bir gelişim ve dönüşüm yaşanıyor. Biz bu dönüşüme ne kadar hızlı ayak uydurabilirsek rekabet gücümüzde o ölçüde artacaktır. O yüzden Bakanlık olarak gelişmelerin yakın takipçisiyiz. 2015 yılında özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri alanında bakanlık olarak sağlayacağımız destek 1 milyar lira olacak. Çünkü bu alanda Türkiye'nin altyapısının daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz. Son 1 yıla baktığımız da ise geniş bant abone sayımız 1 milyona ulaştı. Diğer taraftan e-devlet uygulamasında yüzde 23'ün üzerinde bir artış oldu.''

Akıllı kent uygulaması sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarının daha etkin ve tasarruflu çalışacağını ifade eden Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu akıllı kentten sadece kamu kurumları değil, bizatihi vatandaşlarımız istifade edecek. Örneğin herhangi bir sağlık problemi yaşandığında, ambulansın sistemine trafiğin sistemini uyarlayan bir sistem geliştirildi. Sulamada ise tasarruf yaparak yeşil alanı sulanması talimatını sistem kendisi veriyor. Nemini ölçüyor, ona göre ihtiyacını karşılıyor. Hava karmaya başladığında sokaklar otomatik olarak aydınlanacak, aydınlatma direkleri otomatik olarak çalışacak. Bunun dışında eğitimle ilgili ne tür bilgiye ihtiyaç varsa, akıllı sistem sayesinde bilgiye ulaşılacak. Üniversitede hangi alanda öğretim üyesi var, üniversite hangi alanda uzmanlaşmış. Bu bilgilere ulaşmayı da ortaya koyuyor.''
Bakan Elvan, daha sonra yine Türk Telekom'a ait çağrı merkezinin açılış törenine katıldı. Çağrı merkezlerinin önemine değinen Bakan Elvan, ''Şu anda 100 bin vatandaşımız bu merkezlerden istifade ediyor. Dünyaya baktığımızda 13 milyon kişi bu sektörde istihdam ediliyor ve 400 kişiye bir çağrı merkezi elemanı düşüyor. Türkiye'de ise 1200 kişiye 1 çağrı merkezi elemanı düşüyor. Bizim, çağrı merkezi sayısını artırmamız gerekiyor. Karaman'da da biz daha fazla kardeşimizi istihdam etmek istiyoruz. Eğer çalışmak istiyorsanız gelin lise mezunu ve üstü iseniz size iş verelim. Her bir kardeşimize kapımız açık. Bu kardeşlerimizi iş sahibi yapmaya hazırız. Çünkü Çağrı merkezleri önemli bir istihdam yuvaları'' dedi.
Bakan Elvan ,açılışın ardından Çağrı Merkezi'ndeki telefonlara da cevap verdi. Bakan Elvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Karaman'a yaptırılan Fen Lisesi'nin açılış törenine de katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.