Bakan Eroğlu: 1001 Göletin Açılışına Hazırlanıyoruz

Ethem YENİGÜRBÜZ/ ÇANKIRI, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 3 yıl önce başladıkları 1001 günde 1001 göletin açılışı için gün saydıklarını söyledi. Çankırı'da Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi...

06 Kasım 2014 Perşembe 20:08
Bakan Eroğlu: 1001 Göletin Açılışına Hazırlanıyoruz






Ethem YENİGÜRBÜZ/ ÇANKIRI, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 3 yıl önce başladıkları 1001 günde 1001 göletin açılışı için gün saydıklarını söyledi.
Çankırı'da Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi salonunda toplu açılış ve temel atma törenine Orman ve su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ve bakanlık bürokratları ile birlikte katıldı. Bakan Eroğlu, eski Türkiye'de baraj ve gölet işlerinin ağır aksak gittiğini belirtip, "Eskiden 32 metrelik bir göleti, barajı tam 22 yılda bitirmişler. Geçmiş, eski Türkiye'de. Kaça bitirmişler; 45 milyona. Şimdi biz bunun daha büyüğünü 18 ayda bitireceğiz koca barajı, ve bununda maliyeti, çok daha düşük, 6 buçuk milyona bitiriyoruz. Nereden nereye. 45 milyon nerede 6 buçuk milyon nerede. İşte farkımız bu işte, yeni Türkiye bu" dedi.
3 yıl önce 1001 günde 1001 gölet projesini ortaya attıklarında inanılması zor bir iddia olarak görüldüğünü belirten Bakan Eroğlu, "Şu ana kadar 1763 tane dev tesisi açarak, büyük tesisleri aziz milletimizin hizmetine sunduk. Misal 268 tanesi dev baraj, şimdi sıkı durun 1001 tane barajın açılışını tamamlayacağız. Çünkü biz dedik ki Türkiye'de artık kırsal kalkınma için su varsa tarım vardır, su varsa hayat vardır. Dolayısıyla Türkiye'de ne kadar gölet varsa bunu yapalım diye büyük bir seferberlik başlattık. Adına da gölsu dedik. Gölet ve sulama tesisleri. İçinde baraj da var. Burada olduğu gibi" ifadelerini kullandı. 

Bakan Eroğlu, Bakanlık tarafından devam eden 1001 gölet projesinin tamamlanacağını belirterek, bu projeye yabancı ülkelerin bile şaşırdığını söyledi. Bakan Eroğlu şöyle devam etti: "Dedik ki evet 60 yılda 450 tane baraj yapılmış. Biz bin günde bir tanesi de Kıbrıs da olmak üzere 1001 gölet ve sulamasını bitireceğiz diye söz verdik. Hakikaten Allahın izniyle bu sene sonunda tamam 3 yıl doluyor ve neticede bunu tamamlamanın heyecanını yaşıyoruz. Hatta sevinesiniz diye söylüyorum. Bunu merak eden, İspanya'dan Hindistan'dan muhattap bakanlar geldi, inanamamışlar. Kendilerine gösterdiğimiz zaman dediler ki, hayret ettiler. Ya biz dediler biz bin günde en fazla 10-20 tane gölet yapabiliriz. Siz bunu nasıl yapıyorsunuz diye sordular. Ama şevk olunca, aşk olunca, millete hizmet aşkı olunca her şey yapılıyor. Ben buna inanıyorum."
KORE GAZİLERİNİ KOREYE GÖTÜRECEĞİZ 
Açılış töreninin ardından Çankırı Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Belediyeyi ziyareti sırasında  2015 yılında Türkiye'nin desteği ile Güney Kore'de 7'ncisi düzenlenecek olan Dünya Su Formu'na isteyen Kore Gazilerinin de götürüleceğini söyledi. Belediye ziyareti sırasında Belediye Başkanı İrfan Dinç'in hizmetlerle ilgili sunumunu dikkatli bir şekilde takip eden Bakan Veysel Eroğlu, "Gerçekten vizyon sahibi bir belediye başkanımız var. Uçak, gemi ve tren kütüphaneyi ilk kez duyuyorum. Hayvan ambulansını hiç duymamıştım. Bunlar örnek çalışmalar, diğer illerimizde de uygulamamız lazım. Başkanımız çocuklardan yaşlılara kadar her yaş grubuna hitabeden projeler geliştirmiş. Kendisini tebrik ediyorum, bravo, bravo. 12 yıl önce Çankırı köydü, İrfan Dinç başkanımızla artık Çankırı'nın yıldızı parladı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.