Bakan Eroğlu: Bal Üretiminde Dünya İkincisiyiz

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bal üretiminde dünya ikinciliğine yükselen Türkiye’yi lider yapmak amacıyla ülke genelinde bal ormanları kurduklarını söyledi. Türkiye genelinde 176 bal ormanı talebi geldiğini, hepsini de yerine...

23 Ekim 2014 Perşembe 15:21
Bakan Eroğlu: Bal Üretiminde Dünya İkincisiyiz






ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bal üretiminde dünya ikinciliğine yükselen Türkiye’yi lider yapmak amacıyla ülke genelinde bal ormanları kurduklarını söyledi. Türkiye genelinde 176 bal ormanı talebi geldiğini, hepsini de yerine getirdiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, "Bal üretimi için arıcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Bunun için kovan almak isteyenlere bile kredi verebiliriz" dedi.
Çorum Hitit Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yıl ve Kuzey Kampüs açılışı için kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik önünde çiçeklerle karşılanan Bakan Eroğlu, ardından Vali Ahmet Kara’yı ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyaretin ardından Bakan Eroğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek açıklama yaptı. Dünyada bal üretiminde iddialı konuma gelmek amacıyla bal ormanları kurduklarını söyleyerek, "Yapılan çalışmalar sonucunda ülkemiz dünyada bal üretiminde 6'ncı sıradan 2'nci sıraya yükseldi. Türkiye genelinde bal ormanı için 176 talep geldi. Hepsinin taleplerine cevap verdik. Bal ormanı için çok talep vardı. Muğla’dan tutun, Elazığ’a kadar bal ormanları kuruyoruz. Burada tek şey marka olsun. Ballarımız şeker katmadan halis ballar olsun. Hatta mühürlensin. Şişelerde ona göre satılsın her ilde. Bizlerde her türlü arıcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Hatta kovan almak isteyenlere kredi bile veririz” diye konuştu. Bakan Eroğlu, daha sonra Çorum Belediyesi'ne giderek Başkan Muzaffer Külcü ile görüşüp kent hakkında bilgi aldı. Ardından da Çorum Hitit Üniversitesi’nin Kuzey Kampüs açılışını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.