Bakan Eroğlu: Kılıçdaroğlu bizden belediyecilik öğrensin

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne mitinginde hükümetin Ergene kirliliğine yönelik eleştirilerine “Kılıçdaroğlu kanunu açsın onu okusun. Onların yapmadığını biz yapıyoruz....

28 Nisan 2015 Salı 16:35
Bakan Eroğlu: Kılıçdaroğlu bizden belediyecilik öğrensin






ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne mitinginde hükümetin Ergene kirliliğine yönelik eleştirilerine “Kılıçdaroğlu kanunu açsın onu okusun. Onların yapmadığını biz yapıyoruz. Gelsin bizden belediyecilik nasıl yapılır onu öğrensin” diyerek cevap verdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri tarafından yapılan tesislerin açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere çıktığı Trakya turunun ilk durağında Kırklareli’ne geldi. Vilayet meydanındaki tören alanına gelen Bakan Eroğlu’nu Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve partililer karşıladı. İstanbul’un 2071 yılına kadar suyu olduğunu anlatan Eroğlu, “İstanbul'da günü kurtaracak su yoktu. Şimdi diyoruz, 2071 yılına kadar İstanbul'un suyu var Allah'a şükür. Sulamada büyük bir hamleye başladık. Sulama olmadan yeteri kadar ürün almak mümkün değil. Yatırımlarımız ile Trakya'da bir destan yazacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz. TRAGEP inşallah muhteşem şekilde tamamlanacak. TRAGEP'i anlatmaya kalksam sabaha kadar zaman yetmez. Yaparsak biz yaparız çünkü bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Başka bir muhalefetin buraya bir çivi çakma şansı yok. Yolu da barajı da göleti de sulama tesisini de hastaneleri de biz yaparız” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Devlet Su İşleri tarafından yapılan 93 milyon liralık tesislerin toplu olarak temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi. Kırklareli’ndeki programını tamamlayan Bakan Eroğlu ardından Edirne’ye geçti.
KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve partililer tarafından Selimi Camii önünde karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, öğle namazını da bu camiide kıldı. Ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu’na CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Edirne mitingindeki Ergene nehrinin temizlenmesine yönelik eleştirileri karşılık kendilerinden belediyeciliği öğrenmesini tavsiye etti. Eroğlu, “Şimdi kusura bakmasın. Bütün CHP’li belediyeler bunu yapmadı. Katı Atık Bertaraf Tesisi yok. Atık Su Arıtma Su Tesisi yok. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken bana talimat verdi. Ergene'deki tüm arıtma tesislerini biz yapıyoruz. Belediyelerin yapması geren öncelikle bunun hesabını versin. Kendisi bilmiyor mu? Belediyeler kanununa göre atık suları toplamak, konektörler inşa etmek, atık suları arıtarak alıcı ortama arıtılmış suları vermek vazifesi, çöpleri toplayıp bertaraf etme vazifesi kanunda kime ait. Kılıçdaroğlu kanunu açsın onu okusun. Onların yapmadığını biz yapıyoruz. Az önce ben Kırklareli’nden geldim. Ergene’yi kirleten Pınarhisar, Babaeski Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışını yaptım. Daha önce Cumhurbaşkanımız Başbakanken Kırklareli merkez ve Vize’nin Atık Su Arıtma Tesis’lerinin açılışını yaptım. Kılıçdaroğlu gelsin bizden belediyecilik nasıl yapılır onu öğrensin” diye konuştu.
“BEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI DEĞİLİM”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamaların ardından camiiden ayrılırken, yanına 2.5 aylık halime olduğunu söyleyen Ayfer Gülseven Atış geldi. İngilizce öğretmeni olduğunu ancak atamadığını belirten Atış, “Ben atamamış hamile bir İngilizce öğretmeniyim. Ve sizden atama bekliyoruz” dedi. Bakan Eroğlu ise “Kusura bakma en büyük tayinleri AK Parti hükümeti yapmıştır” diye karşılık verince Atış, “Evet bunun farkındayız biliyoruz. Cumhurbaşkanımız bizden çocuk istedi. Ben şu anda hamileyim. Ben atanmak istiyorum arkadaşlarımız adına” diyerek sözlerini sürdürdü. Bakan Eroğlu da “Ben Milli Eğitim Bakanı değilim, Milli Eğitim Bakanı gelince konuşursun” diyerek yolunu devam etti.
ŞEHİT DEDESİNİN MEZARINI BULDU
Bakan Eroğlu, Selimiye Camii ziyaretinin ardından Edirne Belediye Başkanlığı tarafından yapımı süren Askeri Hastane Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada dedesi Mehmet efendinin 16 Şubat 1911 Balkan Savaşı’nda yaralandığını yeni öğrendiğini anlatan Eroğlu, “Dedem savaşta ağır topçu er olarak görev yapmış. Bu hastaneye o zaman yaralı olarak gelip burada vefat etmiş. Dedem birinci Balkan harbinde burada şehit düşmüş. Tabi o zaman haberleşme yok. Dedemizin nerede şehit düştüğü bilmiyorduk. Daha sonra Osmanlı sicillerinden burada olduğunu öğrendik. Osmanlı da o zaman çok kayıplar olmuş” diyerek şehitlikte dua etti.
Şehitliği gezerek yapımıyla ilgili Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’dan bilgiler alan Eroğlu, toplu açılış töreni için Edirne Valiliği’ne geçti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.