Bakan Gül "Uluslararası hukuka aykırı bir karar çıkmıştır"

 Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, eski PYD eş başkanı Salih Müslim'in Çekya'da sürpriz bir kararla serbest bırakılmasıyla ilgili olarak "Çekya ile Türkiye suçluların iadesine taraf iki ülkedir, tutuklama kararı verilmesi gerekiyordu

27 Şubat 2018 Salı 16:08
Bakan Gül "Uluslararası hukuka aykırı bir karar çıkmıştır"






Bakan Gül "Uluslararası hukuka aykırı bir karar çıkmıştır"

   Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, eski PYD eş başkanı Salih Müslim'in Çekya'da sürpriz bir kararla serbest bırakılmasıyla ilgili olarak "Çekya ile Türkiye suçluların iadesine taraf iki ülkedir, tutuklama kararı verilmesi gerekiyordu. Uluslararası hukuka aykırı bir karar çıkmıştır, takipçisi olacağız" dedi.

   Adalet Bakanı Abdülhamit Gül şunları kaydetti; “Bildiğiniz üzere Ankara ağır ceza mahkemesinin kararı ile Salih Müslim’in yakalanmasına yönelik bir karar verilmişti. Çekya ile Türkiye suçluların iadesine taraf iki ülkedir, bu nedenle bir tutuklama kararı verilmesi gerekiyordu. Bugün görülüyor ki hukuka aykırı bir karar çıkmıştır Çekya yargısından. Bu konunun takipçisi olacağız, Bu örgütün elebaşlarına yönelik mücadeleyi sürdüreceğiz, bu hukiki bir karar değildir. Teröre karşı küresel bir mücadala zorunludur. Bu uluslararası hukukun dikkate alınmadığı anlamına gelmektedir, bu kararı tanımıyoruz. Interpol nezdinde de gerekli takibatı yapmaktadırlar. Bunlar siyasi konular değil terörle ilgili konulardır.”

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.