Bakan Güllüce: Bu Ülkede Birliği Bozamaycaklar

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen, 'İllerimiz Ayyıldız Altında Buluşuyor' projesi kapsamında 81 ilin kültür değerlerinin tanıtıldığı stantları gezerek, "Bu ülkede birliği bozamayacaklar"...

21 Ekim 2014 Salı 17:11
Bakan Güllüce: Bu Ülkede Birliği Bozamaycaklar






ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen, 'İllerimiz Ayyıldız Altında Buluşuyor' projesi kapsamında 81 ilin kültür değerlerinin tanıtıldığı stantları gezerek, "Bu ülkede birliği bozamayacaklar" dedi.
Bakan Güllüce, Karabük Üniversitesi'nde kız öğrencilerden oluşan mehteran takımı eşliğinde Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal tarafından karşılandı. Rektör Uysal'ın makamında açıklama yapan Güllüce, bilimin en yukarılara çıkması gerektiğini belirterek, "Geleceğimiz bizim gençlerimizde. Öyle sloganlarla değil, bilimle, teknolojiyle bu ülkeyi bir adım daha nasıl ileriye getiririm ya da başka bir alanda nasıl faydam olur gayreti içinde olursak, 2023'lerde inşallah dünyanın 10'uncu ekonomisi oluruz. Biz belki görmeyeceğiz ama 2071'li yıllarda dünyanın en büyük, en dev ve en gelişmiş ülkesi oluruz" dedi.
Güllüce, daha sonra üniversitenin Demir-Çelik Kampüsü'nü gezdi. Kampüste fidan diken Bakan Güllüce, "Evet dikili bir ağacımız oldu. Ağacımıza gelip bakmamız lazım" dedi. Ağaçlarla konuştuğunu belirten Güllüce, "Adam gibi büyüyeceksiniz. Öyle cılız mılız ve sararmak yok. Valla gelir bağırırım. Adam gibi büyüyeceksin. Ben de seni seveceğim tamam mı?" dedi.
Güllüce, daha sonra kampüs içindeki Ay Yıldızlı Stadı'nda, 'İllerimiz Ayyıldız Altında Buluşuyor' projesi kapsamında 81 ilin kültür değerlerinin tanıtıldığı standları gezdi. Bakan Güllüce, stantlardaki ikramlardan tatdı. Kilim hediye edilen Güllüce, Şırnak standından oturup çay içti ve Adem Bayar'ın saz eşliğinde söylediği Kürtçe şarkısını dinledi. Şarkının sözleri hakkında bilgi alan Güllüce, 81 stand gezisini yaklaşık 2.5 saatte tamamladıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu.
81 standın Türkiye'nin birlikteliğini temsil ettiğini ifade eden Güllüce, şöyle dedi:
"Rektörümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimize birlikte kalma, yaşama örneği, mesajı veriyorlar. 'El ele verelim, teknolojiyi, uygarlığı, gelişmeyi yakalayalım ve koşalım' diyorlar gençler. Büyüklere de diyorlar ki; Daha çok çalışacağız ve sizin yapamadıklarınızı biz yapacağız. Sizin ulaşamadığınız yüksek teknolojiye biz ulaşacağız. Sizin götüremediğiniz çok yüksek gelirli ülke ekonomisine biz götüreceğiz. Sonra da 'Bütün dünyanın fitneleri, fesatları, fırıldakları, şeytanları ne yaparsanız yapın biz bir olacağız. Siz fitnelikle bu ülkeyi küçültemeyeceksiniz, bu ülkede kargaşa çıkartamayacaksınız, binlerce yıllık kültürü, medeniyeti olan bir ülkeden geliyoruz. Biz yeni bir medeniyet inşaası için çalışacağız. Hiçbir fırıldaklık, hiçbir fesat, hiçbir entrika bu ülkenin birliğine zarar veremeyecek' diyorlar. Bunu diyen bütün öğrencilerimi kutluyorum."
Kimsenin bu ülkenin birliğini bozamayacağını ifade eden Güllüce, "Bizim soframızdaki ekmeği, kazanımızdaki yiyeceği, bu ülkenin, bu coğrafyanın çocuklarının önündeki yiyeceği ve medeniyeti kimse eline alamayacak. Daha da bu kazan büyüyecek. Patlasalar da, çatlasalar da büyüyecek. İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler. Bu ülkede birliği bozamayacaklar" dedi.
Bakan Güllüce, Ay Yıldızlı Stadı'da gezerek kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.