Bakan Kılıç: Almanya'daki Maçta Yaşanan Olaylar Türkiye'nin İmajini Zedeledi

SAMSUN’a yapılan ve yapılacak yatırımların tanıtımının gerçekleştiği toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dışarıda çok katı olarak uygulanan kuralların cezasının Türkiye’deki karşılığının...

06 Kasım 2014 Perşembe 16:52
Bakan Kılıç: Almanya'daki Maçta Yaşanan Olaylar Türkiye'nin İmajini Zedeledi






SAMSUN’a yapılan ve yapılacak yatırımların tanıtımının gerçekleştiği toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dışarıda çok katı olarak uygulanan kuralların cezasının Türkiye’deki karşılığının aynı olmaması, ortaya bu görüntüleri çıkartıyor. Almanya’da Galatasaray maçında yaşanan olaylar, Türkiye’nin imajını zedeledi" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığınca Samsun’da yaptırılan, yapımı devam eden ve yapılacak projelerin tanıtımı için bir basın toplantısı düzenledi. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına çok sayıda gazeteci katıldı. Samsun’a çok sayıda yatırım yapıldığını ve yapılmaya da devam ettiğini ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Samsun'da şu anda biten yatırımlarımızın bedeli 17 milyon 550 bin lira, devam eden yatırımlarımızın bedeli 211 milyon 900 bin lira, yapılacak olan yatırımların bedeli de 68 milyon lira" dedi.
Spordaki şiddetle alakalı olarak kendisine yöneltilen soruya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kulüpler Birliği’nin önümüzdeki hafta kendi arasında toplantısı olacak. O toplantıdan ne çıkacak bir görelim. Çünkü bizim de bu konuyla alakalı bazı düşüncelerimiz var. Herkesin sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Futbolcu kardeşlerimizin saha içerisinde birbirlerine karşı olan davranışları, yöneticilerin basın üzerinden verdikleri demeçler, olumlu katkı yapacağı gibi olumsuz katkı da sağlayabiliyor. Bunların olumsuzları hem sahaya, hem tribüne, kısacası her yere yansıyabiliyor. Artık herkesin dikkat etmesi lazım" diye konuştu
Almanya’da oynanan Borussia Dortmund-Galatasaray Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan olaylarla alakalı da konuşan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"Koskoca stadın içerisinde bir takım yasak ve uygun olmayan hareketler yaşanıyor, hakem de neredeyse mücadeleyi tatil edecekti. Kuralların uygulanması ve uluslararası anlamda ortaya konulan kuralların işletilmesi konusunda bunlar olabiliyor. Dışarıda çok katı olarak uygulanan kuralın Türkiye’deki karşılığının aynı olmaması, ortaya bu görüntüleri çıkartıyor. Dolayısı ile Almanya’da yaşanan olaylar, Türkiye’nin imajını zedeledi. Sahada yaşanan olaylarla tribünlerde yaşanan olaylar bağlantılıdır. Gerçekten futbolcularımızın, teknik heyetlerimizin ve yöneticilerimizin artık ortamı gerecek değil, sporcu ahlakına uygun olarak barış anlamına gelen kaynaşma yapısına uygun hareket etmesi gerekiyor."
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, toplantının ardından salondan ayrılarak partisinin il ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geleceği AK Parti İl Binası’na geçti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.