Bakan Şimşek: MHP ve HDP çözümsüzlükten nemalanıyor

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin teminatının AK Parti olduğunu söyleyerek, "MHP ve HDP çözümsüzlükten nemalanıyor" dedi. AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe katılan Maliye Bakanı...

19 Nisan 2015 Pazar 17:20
Bakan Şimşek: MHP ve HDP çözümsüzlükten nemalanıyor






MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin teminatının AK Parti olduğunu söyleyerek, "MHP ve HDP çözümsüzlükten nemalanıyor" dedi.
AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, HDP’nin batı ve doğu illerinde farklı diller kullandığını kaydetti. Çözüm sürecinin teminatının AK Parti olduğunu belirten Bakan Mehmet Şimşek, MHP ve HDP’nin çözümsüzlükten nemalandığını söyledi. Çözüm sürecinin sloganlarla yürümeyeceğini kaydeden Şimşek, şunları söyledi:
"Şimdi HDP, Gaziantep'te iyi, güzel, kötü çocuğu oynamaya çalışıyor. Batı da biraz daha barış ve demokrasi kelimelerini kullanıyor, ama Van'da, dün gördünüz en ufak farklı bir renge, farklı bir siyasi harekete tahammülleri yok. Otobüsleri yakarlar. Her türlü zulmü, baskıyı orada reva görürler, normal görürler. Nerede barış, nerede demokrasi, sadece söylem. Şimdi diyorlar ki efendim HDP barajı aşmazsa sorun olur. Bunlar gelirse ekonomide ne olur düşünün. Bir 30 saniye de çözüm sürecini düşünün. MHP de, HDP de çözümsüzlükten nemalanıyor. Rant devşiriyorlar. Yani çözümde onların Türkiye'ye ilişkin bir vizyonu var mı? Bir programı var mı? Yok. Bütün olay istismar üzerine kurulmuş."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise Türkiye’de AK Parti hükümetinin vesayet sistemine son verdiğini söyleyerek, Milletten hiçbir şekilde oy almayan, rey almayan milleti yönetemez hale gelmiştir. Millet kendisi adına kararları, yetkiyi kullanır hale gelmiştir. Bu, AK Parti'nin Türkiye aşamasında kazandırdığı en büyük güçlerden biridir. Yine ekonomik olarak bir vesayet vardır. Ekonomik olan vesayeti AK Parti yine tarihi çöp tenekeleri arasına atmıştır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.