Bakan Şimşek: Suriyelilere 4.5 Milyar Dolar Harcandı

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de son 1 yılda 1 milyon 200 bin insanın istihdam edildiğini ancak buna rağmen ülkedeki işsizliğin giderek arttığını belirtti, "Bugüne kadar Türkiye 4,5 milyar dolardan fazla bir imkanı yanı...

25 Ekim 2014 Cumartesi 18:22
Bakan Şimşek: Suriyelilere 4.5 Milyar Dolar Harcandı






MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de son 1 yılda 1 milyon 200 bin insanın istihdam edildiğini ancak buna rağmen ülkedeki işsizliğin giderek arttığını belirtti, "Bugüne kadar Türkiye 4,5 milyar dolardan fazla bir imkanı yanı başımızdaki yangından kaçan kardeşlerimiz için seferber ettik" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlene Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Maliye Bakanı Şimşek'in yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ile Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve partililer katıldı.
Toplantı öncesinde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüzyıl önce yaşanan oyunların yeniden gündeme geldiğini kaydetti. Bakan Şimşek, ülkede kaos çıkarılması için Kobani'ye yönelik destek eylemlerinde olay çıkarıldığını belirterek, "Hani diyorlar ya, 'Şeffaf olalım, hesap soralım, vergilerimiz nereye gidiyor?' İşte vergilerin en büyük kısmı yani topladığımız 100 liralık bir verginin yaklaşık 23 lirası eğitime gidiyor. Hepimizin çocuklarının eğitimine gidiyor. Son 12 ay içerisinde 1 milyon 200 bin insana iş bulduk. Ancak buna rağmen Türkiye'de işsizlik giderek artıyor. Bizim çalışma çağındaki nüfusumuz, genç nüfusumuz Avrupa'ya oranla çok hızlı artıyor. 1,7 milyon insana iş bulmamız lazım ki Türkiye'de işsizlik aynı düzeyde kalsın. Birçok ülkede nüfus düşüyor. Çalışma çağındaki nüfus Türkiye'de çok hızlı artıyor. Bizim karşı karşıya olduğumuz sorun çok daha büyük ölçekte" dedi.
SURİYELİLERE 4.5 MİLYAR DOLAR HARCANDI
Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 4,5 milyar dolar kaynak harcadıklarını ifade eden Şimşek, "Bugüne kadar 200 binden fazla insan Suriye’de savaşta hayatını kaybetti. Yaklaşık 6,5 milyon kişi ülke içinde yerinden oldu. Yaklaşık 3 milyon insan da Suriye'yi terk etmek zorunda kaldı. Bunun yaklaşık 1,5 milyonu da Türkiye’ye sığındı. Suriye'de 150 milyar dolarlık bir tahribat söz konusu. Bizim bunlardan ders çıkarmamız lazım. Birliğimizi daha da güçlendirmemiz lazım. Bugüne kadar Türkiye 4,5 milyar dolardan fazla bir imkanı yanı başımızdaki yangından kaçan kardeşlerimiz için seferber ettik" diye konuştu.
Bakan Şimşek’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.