Bakan Şimşek: Topladığımız bütün vergilerin 4'te biri eğitime(2)

KAYIT DIŞI İSTİHDAMI AZALTTIK Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da İşkur'un düzenlediği, 'Bin Genç, Bin İşveren İstihdam Buluşması Projesi'nin açılış törenine katıldı. Batman Üniversitesi Konferans Salonu'daki törene İşkur...

26 Mart 2015 Perşembe 17:13
Bakan Şimşek: Topladığımız bütün vergilerin 4'te biri eğitime(2)






KAYIT DIŞI İSTİHDAMI AZALTTIK
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da İşkur'un düzenlediği, 'Bin Genç, Bin İşveren İstihdam Buluşması Projesi'nin açılış törenine katıldı. Batman Üniversitesi Konferans Salonu'daki törene İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Vali Azmi Çelik, İş-Kur Batman Müdürü Besim Eviz ve il yöneticileri katıldı. Proje kapsamında en fazla istihdam sağlayan işverenler ile projeye destek veren sivil toplum örgütlerine şükran belgesi veren Bakan Şimşek, "Vergisini hakkıyla ödeyenlerden Allah razı olsun" dedi.
Bakan Şimşek, 160 gün süreli projenin startını verip, “Akıllı politikalarla reel sektörü desteklersek istihdam sağlarız. Türkiye, rahat şekilde işsizlik oranlarını aşağıya çekebilir. Ama yanlış politikalar, 90'lı yılların popülizm tuzaklarına düştükleri gibi politikalar uygularsak Türkiye çok hızlı bir şekilde o günlere döner. Kendi dönemimizde kayıt dışı istihdamı azaltmışız. Vergi denetiminde çok önemli bir mesafe kat etmişiz, vergilerde çok ciddi bir azalmaya gitmişiz. Belki inanmayacaksınız ama KDV'yi bile düşürmüşüz. KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.