Bakan Yılmaz: Herkes kime inanıyorsa oyunu ona kullansın

DİYARBAKIR, ()- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, seçimin barış ve huzur içerisinde geçmesini dilediğini anlatırken, "Elbette siyasi rekabet olacak. Zaten siyasi rekabet olmazsa, demokrasinin bir anlamı kalmaz. Herkes gidip sandıkta...

26 Nisan 2015 Pazar 14:42
Bakan Yılmaz: Herkes kime inanıyorsa oyunu ona kullansın






DİYARBAKIR, ()- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, seçimin barış ve huzur içerisinde geçmesini dilediğini anlatırken, "Elbette siyasi rekabet olacak. Zaten siyasi rekabet olmazsa, demokrasinin bir anlamı kalmaz. Herkes gidip sandıkta kime inanıyorsa oyunu ona kullansın" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da bulunan ve Ak Partinin Diyarbakır 1'nci sıra Milletvekili adayı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milletvekilleri ile yapımı süren öğretmenevinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardında gazetecilere seçim çalışmaları ve 'Çözüm süreci' ile ilgili açıklamada bulanan Bakan Yılmaz, süreci güçle sürdürüp, uygulamaya geçireceklerini söyledi. AK Parti'nin 12 yıllık iktidar deneyimi olduğunu aktaran Bakan Yılmaz, güçlü bir kadro ile Diyarbakır'da seçim çalışmalarını yürüteceklerini ifade etti. Seçimin barış ve huzur içerisinde geçmesini dileyen Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Seçimlerin Diyarbakır'ın asaletine, geçmişine, örfüne, yakışır bir şekilde huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesini diliyorum. Elbetteki siyasi rekabet olacak. Zaten siyasi rekabet olmazsa, demokrasinin bir anlamı kalmaz. Özgür bir ortamda, herkesin kendi rahat ifade edebileceği, kendi görüş projelerini, politikalarını toplamla paylaştığı bir ortamda, toplumun özgür iradesini sandığa yansımasını bekliyoruz. Ne kimse bizim hakkımızı yesin ne de kimse bizim hakkımızı yesin. Herkes gidip sandıkta kime inanıyorsa oyunu ona kullansın."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Çözüm süreci'ne değinirken bunu güçlü biçimde uygulamaya koyarak güçlü bir şekilde hayata geçirme ve sonuçlandırmaları gerektiğini anlatırken şöyle dedi:
"AK Parti, 'Çözüm sürecinin' lokomotifidir. Önümüzdeki dönemde halkımızdan güç alarak inşallah bu çözüm sürecini sonuçlandıracağız. 30 yıldır bölgemizde yaşanan acı, sıkıntılara köklü çözümler bulacağız. Böylece insanımız hem huzur içinde yaşayacak hem de bölgemizin kalkınması hızlanacak. Çözüm süreci sadece siyasi, temel hak ve özgürlüklerle ilgili bir süreç değildir. 'Çözüm süreci' aynı zamanda bir refah sürecidir. 30 yıldır kullanılmayan potansiyelin harekete geçmesi ve halka hizmet olarak geçme sürecidir. Çözüm süreciyle birlikte Diyarbakır potansiyelini harekete geçireceğiz."
  FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.