Bakan Zeybekci: Yetimin Hakkına Tenezzül Edenin Elini Koparmak Boynumuzun Borcu

Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, "İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını, devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyorum onun o elini koparmak bizim boynumuzun...

08 Kasım 2014 Cumartesi 14:40
Bakan Zeybekci: Yetimin Hakkına Tenezzül Edenin Elini Koparmak Boynumuzun Borcu






Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, "İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını, devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyorum onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur. O uzanan elleri koparmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.
AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Zeybekçi, çalon önünde çiçeklerle karşılanırken partililer sevgi gösterisinde bulundu. Bakan Zeybekci, Gezi olaylarıa, 17 ve 25 Aralık operasyonunu 'oyun' olarak nitelendirirken şöyle dedi:
"İstanbul'da ağaçlardan kopartılan o fırtınada Cumhurbaşkanımız Afrika gezisindeydi. O Afrika'da iken Başbakan Yardımcımız 'Taksim Platformu' denilen gösterilerde en önde gidenlere "Gelin ne istiyorsunuz?" denildi. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç onlarla görüştü. Gazeteciler bunlara 'Neler talepler ilettiniz?' diye sordu. Talepleri; 3'üncü havaalanı, 3'üncü köprü, Körfez geçişi, nükleer santraller durdurulsun. Ve sıralama devam ediyor. Hani sorun ağaçtı? Hani Taksim'di? O gösterilerde yaklaşık 150 yabancı uyruklu kişi gösterilerin odağında olan o kişiler yakalanarak sınır dışı edildi."
Zeybekci, Gezi olaylarında talep edilenler ile 17 Aralık'ta aynı şeylerin istendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sonbahar gelene kadar tabii orası da bizim saflığımız, en yakınımızdaki örgüt iyi hazırlanmış. 17 ve 25 Aralık operasyonlarında bir savcı çıktı binlerce sayfa ve yaklaşık olarak 20 tane içine evrak doldurdukları suç duyurusunda bulundular. 1000 sayfanın üzerinde bir iddianame verildi. 1000 sayfalık iddianameyi yaklaşık 10 dakikada okuyan mahkeme bir karar verdi. Verilen kararda 'İsmi geçen kişi ve şirketlerin mal varlıklarının dondurulmasına, paralarına el konulmasına ve yasaklanmasına karar verildi' denildi. Bunlar; Nükleer santral inşaatında yer alan Türk şirketleri, 3'üncü hava alanı yapımındaki, Körfez geçiş projesini yapan Türk şirketleri ve 3'ncü köprüyü yapan Türk şirketleri."
Devletin bir kuruşuna tenezzül edenin ellerini koparmanın boyunların borcu olduğunu ifade eden Zeybekci, Mayıs ayındaki Gezi Protestosu'ndaki ile 17 Aralık'taki darbecilerin aynı şeyi; bu ülkeyi, geleceğini gasp etmeyi istediklerini söyledi. Bakan Zeybekçi, bir oyun, darbe ve tuzak hazırlandığını savunarak şöyle dedi:
"Ama Allah'ın ve milletin de bir tuzağı vardı. Hiç kimse AK Partililer'in karşısına geçip 'Yetimin, bu milletin, devletin hakkını ben koruyorum' demesin. Eğer ki insanız hep beraber içimizden biri bu ülkede yetimin, milletin hakkını, devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyorum onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur. O uzanan elleri koparmak bizim boynumuzun borcudur."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.