“Barıştan Söz Eden HDP Sözcüleri Hesabını Verecek”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısına katıldı.

30 Temmuz 2015 Perşembe 14:47
“Barıştan Söz Eden HDP Sözcüleri Hesabını Verecek”






 

“Barıştan Söz Eden HDP Sözcüleri Hesabını Verecek”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısına katıldı.

AK Parti Genel Merkez'de gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, artan terör olayları ve şehit edilen güvenlik güçleri için "Hani dün hala TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri var ya önce bunun hesabını verecekler" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Suruç katliamını Saray'a bağlı özel gladyo örgütü yaptı' sözleri hakkında ise Davutoğlu, "Haddini bilmez bu eş başkanlardan biri bütün bu oyunlar diyor, Saray gladyosunun eseridir diyerek tekrar Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye cüret ediyor. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da Anayasal sistem içinde yüce bir görev ifa etmektedirler. Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız, terör gladyosusunuz" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, ayrıca HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in, Meclis'te 'terör' gündemiyle yapılan olağanüstü oturumda, yaptığı konuşmasına değinerek "Dün Rabbimize seslenerek, TBMM kürsüsünden konuşan HDP sözcüsüne de hatırlatırım. Biz o seslenişi bütün milletle yapa yapa buraya geldik. Ama sizlerin eli semaya yükselmeli, Kandil Dağı'na yükselmemeli önce onu öğreneceksiniz" dedi.

"TERÖRÜN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPAN BAZI SİYASİLER O GÜNLERDE ZAFER ÇIĞLIKLARI İÇİNDEYDİ"

AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri sonrasında milli iradenin ortaya koyduğu tabloyu benimsediğini ve kabullendiğini belirten Davutoğlu, muhalefet partilerinin seçimin ardından sergilediği tutumu eleştirerek "O günleri hatırlayacaksınız. Bugün terörün sözcülüğünü yapan bazı siyasiler o günlerde sevinç ve zafer çığlıkları içinde Diyarbakır sokaklarında birçok şehrimizde kalaşnikoflarla kutlamalar düzenleme cüreti göstermişlerdi. Bazı partiler bloklardan bahsetmişlerdir. AK Parti'nin seçimi kaybettiği iddiası ve Türkiye'de yeni bir dönemle birlikte Ak Parti karşıtlığına dayalı bir siyasi bloklaşma olacağı iddiası gündemdeydi. Biz sabırla hem halkımızın verdiği mesajı anlamaya çalıştık hem Türkiye'de meşruiyet çizgisini rayına oturttuk hem de her şeyin sadece Türkiye için olduğunu, şahsi çıkarlarımızın ya da parti çıkarlarımızın ülke çıkarlarımızın önüne geçmeyeceğini gösteren ilkeli, erdemli, ahlaklı bir tavrı ortaya koyduk" diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN SUÇLU SANDALYESİNE OTURTULDUĞU TÜRKİYE DİZAYN ETMEK İSTEYENLER OLDU"

AK Parti olmadan Türkiye'de siyasetin dizayn edilemeyeceğini savunan Davutoğlu, "Yine bu dönemde siyaset mühendislikleri yapıldı. Türkiye içinde ve dışında. Bunları anormal görmüyorum. Herkes bir hesap, siyasi beklenti içinde olabilir, bir rüya görebilir; bunda hiçbir yanlışlık yok. Ama AK Parti'siz bir Türkiye dizayn etmeye çalışanlar oldu. AK Parti'nin etkili olmadığı, neredeyse suçlu sandalyesine oturtulduğu bir Türkiye dizayn etmek isteyenler oldu. Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanlığı makamının izole edildiği, dışlandığı bir Türkiye inşa etmek isteyenler oldu. Ama aradan yaklaşık 1,5 ay geçtikten sonra herhalde herkes bugün görmektedir ki AK Parti olmadan Türkiye'de siyaset dizayn edilemez" ifadeleri kullanıldı.

"ERDOĞAN KARŞITLIĞI ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONLARI YAPABİLİR"

Erdoğan karşıtlığı ve AK Parti karşıtlığı üzerinden algı operasyonları yapıldığını ileri süren Davutoğlu, "Kutuplaşma siyasetine ve dışlama siyasetine karşı biz uzlaştırma siyasetini takip edeceğiz. Çünkü milletimiz bunu istedi. Milletimiz siyasi partilere bir araya gelin, konuşun dedi. Bu dönem gösterdi ki Cumhurbaşkanlığı makamı; dışlanarak, izole edilerek Türkiye'de meşruiyet çizgisi içinde siyaset yapılamaz. Meşruiyet her makamın bulunduğu yerin ve hakkını vermekten geçer. Bugünkü Anayasal düzen içinde Cumhurbaşkanlığı makamının yönlendirici rolü ve öncülüğü olmaksızın herhangi bir hükümet kurmak dahi hatta hükümet kurma görevini almak dahi mümkün değildir. Birileri Erdoğan karşıtlığı, Davutoğlu karşıtlığı, AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset, algı operasyonları yapabilir. Ama siyaseti düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetkiyle yapılır. Bu yetkiyi biz aldık. Ama o yetki aynı zamanda şunu söyledi. Yeni hükümeti kurarken bütün partiler bir araya gelsinler. Ne olabilecekse bir uzlaşı kültürü içinde çıksın" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK ADINA HER TÜRLÜ OLUMLU TAVRI SERGİLERİZ" 

Koalisyon görüşmeleri hakkında değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Daha 8 Haziran sabahı AK Parti ile asla diye yola çıkan ve seçim sarhoşluğu içinde AK Parti ile asla diyen HDP ile de görüştük ama terör konusundaki tutumları sebebiyle bu konularda herhangi bir mesafe almamızın mümkün olmadığını da şimdi açık suretle ifade etmek isterim. Hükümet ortaklığı görüşmeleri konusunda sürdürdüğümüz açık, ilkeli tutumu bundan sonra da devam ettireceğiz. Ama bu AK Parti'nin kazanımlarından ilkelerinden fedakarlık anlamına gelmez. Herkes kendi görüş ve ilkelerini ortaya koyar. Ama 13 yıllık birikime rövanşist bir yaklaşım içinde olan kimseyle AK Parti herhangi bir şey konuşmaz. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına uzlaşma kültürü içinde her türlü olumlu tavrı sergileriz" dedi.

"3 MAŞAYI BİRDEN KULLANARAK TÜRKİYE'DE KARANLIK BİR DÖNEMİ BAŞLATMAK İSTEDİLER"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tam biz bu görüşmeleri yaparken Türkiye'nin 13 yıldır gerçekleştirdiği istikrar ve huzur ortamını bozmak için bazı karanlık odaklar harekete geçti. Birileri bize bayramı haram kılmak istiyor. İslam dünyasında yaşanmayan bayram sevincinin Türkiye'de yaşanmaması için düğmeye basmışlardı. Şimdi de Ramazan Bayramından hemen sonraki gün bu sefer şer odakları 3 maşayı birden kullanarak Türkiye'de karanlık bir dönemi başlatmak istediler. Şunu hesap ettiler 7 Haziran tek partinin oluşturduğu bir iktidar dönemine son vermiştir, şimdi kaos çıkarmanın vaktidir. Bir yönetim boşluğu var. Şimdi ortalığı karıştırmanın vaktidir. Birileri bu hesabı yaptı ve 3 maşayı aynı anda kullanmaya karar verdiler ya da bu 3 maşa gönüllü olarak alana çıktı. Maşaların birincisi DEAŞ'tı. Bu örgüt İslam'a savaş açmıştır. Şehitlerimizin acısı yüreğimizdedir. Ama gelecek nesillerin huzur bulması için bazen hepimizin fedakarlık yapması gereken dönemler olur"

"TBMM KÜRSÜSÜNE ÇIKIP BARIŞTAN BAHSEDEN HDP SÖZCÜLERİ HESABINI VERECEKLER"

Artan terör olayları ve terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar hakkında değerlendirmede bulunan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Hem DEAŞ hem PKK üzerinde yapabileceğimiz çalışmaları yürütürken üçüncü maşa devreye çıktı. Suruç'ta katledilen bir vatandaşımızın cenazesini bahane ederek İstanbul sokaklarında yüzleri maskeli ve silahlı şekilde gösteri yapmaya kalktılar. Bardağı taşıran son damla bir gün sonra, bir sabah erken bir vakitte İçişleri Bakanımızın aramasıyla geldi. İki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken enselerinden vurularak şehit edildiler. Hani dün hala TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri var ya önce bunun hesabını versinler. Verecekler. Hani çatışmasızlık diyerek göz boyayan dil kullananlar var ya doğru, polislerimizin çatışacak vakit dahi bulamada şehit edildiler. Çatışmasızlıktan anladıkları buysa önce hangi terminoloji üzerinden konuşacağımıza karar verelim. Ortada bir mesaj var. Demek istedikleri şu, biz gelir çatışmasızlık görüntüsü altında dahil kamu görevlilerini bulundukları yerde öldürebiliriz. Sanki birileri piyonlarını birer birer sahneye sürüyor. Onun üzerine karar verdik. Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef edilecek dedik ve o gece eş zamanlı olarak PKK'nın merkezlerine, DEAŞ'a ve DHKP-C'ye operasyon yapma kararı aldık. Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak'taki bütün PKK üsleri, barınakları, Türkiye'ye karşı plan yapılan ne kadar mağara, sığınak varsa hepsine dönük eş zamanlı operasyon başlatıldı. Şu ana kadar 39 ilde bin 302 zanlı bu üç örgütten gözaltına alındı. Çok sayıda tutuklamalar gerçekleşti"

"HADDİNİ BİLMEZ EŞ BAŞKANLARDAN BİRİ..."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Suruç katliamını Saray'a bağlı özel gladyo örgütü yaptı' sözlerini eleştiren Davutoğlu, "Biz böyle kapsamlı operasyonlar yapma ihtiyacının ortaya çıkmamasını isterdik. Biz 7 Haziran sonrasında sadece siyasetin konuşulmasını isterdik. Ama birileri kaos oyunu oynarsa arkasından gelecek otoriterleşme eğilimine karşı biz kamu düzenini savunuruz. Bunların olmaması için Suruç saldırısının hemen sonrasında ben parti liderlerine çağrıda bulundum. Gelin dört partinin liderleri olarak ortak bir deklarasyona imza atalım. CHP Genel Başkanı dışında buna olumlu cevap veren olmadı. Özellikle de HDP tahrik edici bir üslupla buna karşı AK Parti'yi IŞİD'le işbirliği yapmakla suçlayan açıklamalara devam etti. Haddini bilmez bu eş başkanlardan biri bütün bu oyunlar diyor, Saray gladyosunun eseridir diyerek tekrar Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye cüret ediyor. Buradan sesleniyorum. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da Anayasal sistem içinde yüce bir görev ifa etmektedirler. Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız, terör gladyosusunuz. PKK'nın soğuk savaş döneminde kimler tarafından kullanıldığını biz iyi biliriz. PKK'nın hangi istihbarat birimlerince kullanıldığını, Türkiye'yi rahatsız etmek istenildiğinde nasıl devreye sokulduğunu iyi biliriz. Sizlerin TBMM'de sergilemeye çalıştığınız demokrasi oyununun arkasındaki perdeleri iyi biliriz ve onların arkasındaki uluslararası gladyoyu da iyi biliriz. Çanakkale'de İstiklal Harbinde yedi düvelle nasıl savaşmışsak bugün 3 terör maşasıyla da onun arkasındaki terör gladyosuyla da her yerde savaşmayı gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmayı biliriz" diye konuştu.

"TERÖRE KARŞI TAVIR ALMAYANLARLA KONUŞACAK BİR ŞEYİMİZ OLMAZ" 

Terör saldırılarına karşı yürütülen operasyonlar hakkında CHP ve MHP'nin bilgilendirilerek HDP'nin neden bu konuda bilgilendirilmediğini açıklayan Davutoğlu, "HDP’ye niye gidilmedi, diye bir soru gelebilir. Bu soru bana gelirse derim ki önce aynaya bakın. Ben size tabandan farklı ses gelmiş olmasına, arkadaşlarım farklı kanaatler belirtmesine rağmen, koalisyon görüşmeleri için gittin. AK Parti’yle asla olmaz dediğiniz halde geldim. Çünkü bunu devlet adamı olmanın gereği olarak gördüm. Ama teröre ve Türkiye’ye karşı başlatılan 3 maşalı, kapsamlı saldırıya karşı tavır almayanlarla konuşacak bir şeyimiz olmaz" dedi.

"SİZLERİN ELİ SEMAYA YÜKSELMELİ, KANDİL DAĞI'NA YÜKSELMEMELİ"

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in, Meclis'te 'terör' gündemiyle yapılan olağanüstü oturumda, yaptığı konuşmasına değinen Davutoğlu, "Dün Rabbimize seslenerek, TBMM kürsüsünden konuşan HDP sözcüsüne de hatırlatırım. Biz o seslenişi bütün milletle yapa yapa buraya geldik. Ama sizlerin eli semaya yükselmeli, Kandil Dağı'na yükselmemeli önce onu öğreneceksiniz. Onun için hep beraber bu ulvi mücadeleyi yürüteceğiz. Biz ne içeride ne dışarıda savaşın yanlısı olmadık. Dışarıda hiçbir savaşın parçası olmadık. Ama birileri bize birileri savaş deklare ederse, arkalarında kim varsa onlara karşı da sessiz kalmayız" açıklamasında bulundu.

"BEDEL ÖDEMEMİZ GEREKEN ŞEKİLDE SEYREDEBİLİR AMA DİMDİK AYAKTA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kürsüdeki konuşması sırasında Şırnak'tan üç şehit haberi alan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Şimdi Şırnak'tan üç şehit haberi geldi, Allah rahmet eylesin. Bu mücadele, belki bu şekilde bedel ödememiz gereken şekilde seyredebilir ama ne olursa olsun Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenlere karşı millet olarak ve AK Parti olarak dimdik ayakta durmaya, bu milletin kutlu yürüyüşünün öncüsü olmaya devam edeceğiz"

 

Son Güncelleme: 30.07.2015 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.