Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kitap okumayı bilmez

Davutoğlu, Karabük mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Doğrusu Davutoğlu'nun kitabını okuyamadım. Onun için bilmiyorum 'Merkez Ülke'yi o mu kullanmış" dediğini hatırlatarak, "Okuyamaz. Çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez" dedi.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 16:16
Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kitap okumayı bilmez






Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu kitap okumayı bilmez

Gürkay GÜNDOĞAN- Bülent DİKTEPE- Hamza DEMİR/KARABÜK, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Karabük mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Doğrusu Davutoğlu'nun kitabını okuyamadım. Onun için bilmiyorum 'Merkez Ülke'yi o mu kullanmış" dediğini hatırlatarak, "Okuyamaz. Çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez" dedi.
Ahmet Davutoğlu, partisinin Karabük mitingine Ankara'dan, Başbakanlığa ait helikopterle geldi. Hasandoğan Spor Tesisleri'nden helikopterden inip partisinin seçim otobüsüne binen Başbakan Davutoğlu, Kent Meydanı'ndaki miting alanına geçti. Burada yaklaşık 8 bin kişiye hitap eden Davutoğlu dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile deniz doldurularak kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nı açtıklarını hatırlattı.
BIRAK BU HAYALİ PROJELERİ
Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Biz insanımıza hizmeti ayağında getiririz. Denizi doldurduk, üzerine pist yaptık, üzerine terminal yaptık. Denizin üzerinde havaalanı inşa eden ilk Avrupa ülkesi olduk. Onlara kalsaydı 'Bu olmaz' derlerdi. Ya da 'Hayal bunlar' derlerdi. Bu hiçbir şeye doğru dürüst aklı ermeyen veya herhangi bir projeyi gündeme getirdiğinde eline verilen kağıtları zor okuyan Kılıçdaroğlu gibi değil, biz hayalleri gerçek kılar, tarihin kitabını yazarız. O çalıntı fikirlerle bir mega proje hazırladı. Ta 2035'e. Biz ise bugüne hitap edecek şekilde denizin ortasında havalimanı kurduk. Bırak bu tür hayali ipotik projeleri ki önemli bir kısmı şehir projesi dışında, Merkez Ülke kavramı başta olmak üzere bizim hayata geçirdiğimiz projeler."
İZMİR'İ DÜZENE KOYUN
Birkaç gün önce İzmir'in sel altında kaldığına işaret eden Davutoğlu, "Önce İzmir'i düzene koyun da sonra görelim. Şişli Belediyesi'nde CHP'liler birbirleriyle mahkemelik oldu, kanlı bıçaklı oldu. Allah aşkına bir ilçe belediyesinde birbirine düşen kadrodan memlekete hayır gelir mi? Bakın AK Parti kadroları 3 Başbakan, 2 Cumhurbaşkanı, 4 Meclis Başkanı görev değişimi yaptı. Ama bir ahlak abidesi olarak her görev değişimi yeni ufuklara götürdü Ak Parti'yi. Onlar Şişli Belediyesi'nde bir görev değişikliği yaptılar, akşam sabah kavgalılar. Birbirleriyle kavgalı olan milletle barışık olabilir mi?"
MEGA PROJELERİMİZ BİTMEZ
Türkiye'yi, 2002 yılının karanlığından alıp denizin ortasına havaalanı yapacak kudrete getirdiklerini ifade eden Davutoğlu, ilan ettikleri projeleri yaptıklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle dedi:
"Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ediyoruz. Yılda 150 milyon yolcu kapasiteli. İstanbul'da dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü inşa ediyoruz. 3'üncü köprü. İstanbul'da dünyada ilk 3 katlı tüneli denizin altında inşa ediyoruz. Biz denizin üstünde havaalanı, altında 3 katlı tünel inşa ediyoruz. 'Yapacağız' demiyoruz, 'yapıyoruz' diyoruz. Avrasya tünelini yapıyoruz boğazın altında, bitmek üzere. Marmaray'ı bitirdik. Melen projesine boğazın altından dünyanın en uzun su tünellerinden birini yapıyoruz. Doğu Karadeniz'de dünyanın ikinci büyük çift tüplü tünelini yapıyoruz. Ovit tüneli. Biz dünya ile yarışıyoruz, onlar birbirleriyle yarışıyorlar. Mega projelerimiz bizim bitmez. Gerede-Ankara arasında dünyanın en uzun içme suyu borusunu yapıyoruz. Konya'da Mavi Tünel. Dünyanın en büyük konteyner limanlarını Çandarlı'da, Mersin'de ve Filyos'ta inşa ediyoruz. Bir kalemde saydığım bütün bu mega projeler dünya ölçeğinde projeler. Eskiden Türkiye kendi içindeki yollarını bile rehabilite edemiyordu. Biz yola çıktık mı hedefimiz küçük olmaz. Biz mega proje hazırladık mı başkalarından almayız. Biz bir kavram söyledik mi onun hakkını veririz."
KİTAP OKUMAYI BİLMEZ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Doğrusu Davutoğlu'nun kitabını okuyamadım. Onun için bilmiyorum 'merkez ülke'yi o mu kullanmış" dediğini hatırlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Okuyamaz. Çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez. Sayın Bahçeli'ye de sormuşlar 'kitap okuyor musunuz?' diye. Doğrusu bir akademisyen olarak üzüldüm. 'Kitap okumuyorum, arada sırada rapor okuyorum' diyor. Ben kitap olmayan bir odada, şu ana kadar hiç uyumadım. İki koku var ki cennet kokusu gibidir. Bir çocuk kokusu, bir kitap kokusu. Hele hele Kelam-i Kadim, Kuran-ı Kerim başta olmak üzere kitap kokusu almayandan bereket olur mu? Sonra, 'Madem onun tezi uygulasaydı' demiş. Farkında değil. Kış uykusunda. Biz uyguluyoruz. Biz neden Türkiye'nin etrafında bölgeler entegrasyon projeleri geliştirdik. 40 ülkeyle vizesiz seyahat olabiliyordu. Şu anda vizesiz seyahat edilen ülke sayısı 72. Bunlar hepsi bizim 10'uncu kalkınma planından alınma."
MERKEZ ÜLKE, LOJİSTİK BUDUR İŞTE
THY 2003'te özelleştiğinde, THY yöneticilerine, "Nerede tek bir ecdat eseri 1 saat dahi hakimiyetimizde kalmışsa oraya, yeni açılım yaptığımız Afrika, Latin Amerika, komşu ülkelerin tümüne, çok önem verdiğimiz 5-6 ülkeye uçacaksınız" dediğine vurgu yapan Davutoğlu, şöyle devam etti:
"İşte Merkez Ülke olmak budur. Türkiye'nin geçmişte 1 saat dahi ilişkide olduğu hiçbir ülke yok ki THY oraya uçmasın. Lojistik budur işte. THY bugün, dünyanın en çok destinasyonuna inen havayoluysa bunun arkasında bizim Merkez Ülke kavramı var. Türkiye vizesiz seyahati 40'dan 72'ye çıkardıysa bunun arkasında bizim Merkez Ülke kavramımız var. Eğer biz daha önce hiçbir şekilde denenmemiş bir yöntemle 17 komşu ülkeyle yüksek düzeyli işbirliği konseyi mekanizması kurduysak, bunun arkasında bizim Merkez Ülke Türkiye kavramı var. 12 yıl böyle bir kavramdan bahsetmeyecekler. 12 yıl biz bunları yaptığımızda dönüp Brüksel, Washington, oraya buraya gidip 'Bu Davutoğlu, bu Erdoğan komşu ülkelerle bütünleşip yeni Osmanlıcılık yapıyor' diye bizi şikayet edecekler. Şimdi bir anda Türkiye'nin merkez olduğunu keşfedecekler. Evet kim ne derse desin biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz. Biz Selçuklu'nun varisleriyiz."
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bir yerde 2019'da işsizliği sıfırlayacağını, başka bir yerde de 2035 yılında işsizliği yüzde 5'e düşüreceğini söylediğini belirten Davutoğlu, "Bu nasıl rakam. 2019'da sıfırlayacak. 2035'te tekrar yüzde 5. Söylediği hiçbir rakamın aslı esası yok" dedi.
"SEÇİM SONRASI EMEKLİLERE DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ"
"Kılıçdaroğlu'nun bu seçime kadar emekli diye bir meselesi var mıydı? Hiç emeklilerden bahsetti mi seçime kadar?" diye soran Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Biz ne yaptık. Biz geldiğimizde en düşük SSK emekli maaşı 257 liraydı, şu anda 1070 lira. SSK tarım emeklisi 216 lira alıyordu, şu anda 966 lira. Bağkur esnafı 148 lira alıyordu şu anda 868 lira. Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar 376 lira alıyordu, şimdi bin 350 lira alıyor. En düşük memur maaşı 392 liraydı şimdi 2 bin 97 lira. Biz 12 yılda her vatandaşımızın maaşını en az 4 misli artırdık. Özellikle emekli vatandaşlarımıza söylüyorum. Sizlerin emeğinizin hakkını vermek bizim görevimizdir. Verdik, veriyoruz, vereceğiz inşallah. Daha 3 ay önce bin liraya kadar olan emekli maaşlarına 100 lira zam yaptık. İnşallah seçim sonrasında da bütün emeklilerimizle ilgili ekonomimizin seyrine paralel olarak en iyi düzenlemeleri yapacağız. O bekar. Onun boşaması kolay. Hiçbir zaman iktidar olamayacağı için isterse 2 bin desin, isterse 3 bin. Biz ise milletin parçasıyız. Ezeli ve ebedi olarak milletle nikahlıyız."
DHKP-C'DE BUNLARA EKLENDİ
Davutoğlu, 3 partinin bir araya geldiğini, paralel çete ile Kandil-PKK'nın bunlara eklendiğini, şimdi de DHKP-C'nin katıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Hepsi DHKP-C'yi savunuyor. Mersin, Adana'da HDP binalarına saldırı oldu. AK Parti'yi bir ağızdan suçladılar. Uzaktan kumanda gibi. Dün Bahçeli, paralel çetenin yayın organlarıyla buluştu. Kılıçdaroğlu da ayaklarına gidip ziyaret etmişti. HDP'liler de Diyarbakır'da arka kapıdan konuşmuştu. Görüyor musunuz kimler bir arada. O saldırıdan sonra biz kınadık. 'Failini bulacağız' dedik, bulduk çıkardık. Her türlü görsel delil, belge var. Bu terörist 2007'de de DHKP-C'den tutuklanmış. O belge de var. Ama DHKP-C'den daha çok HDP ona sahip çıkıyor. Bugün HDP'nin Genel Başkan Yardımcısı terör örgütüne, DHKP-C'ye açıkça teşekkür etti. Biz bu vatanı bu teröristlere bırakır mıyız? Biz bu vatanı bu paralel çeteye bırakır mıyız? Biz bu vatanı bunlarla işbirliği yapan bu eski Türkiye partilerine bırakır mıyız?"
Davutoğlu, mitingin ardından partiye ait seçim otobüsü yerine Başbakanlığa ait otobüse binip halkı selamlayarak helikopterin bulunduğu tesislere gitti. Davutoğlu'nun helikopteri Sakarya'ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.