Başbakan Davutoğlu: Mazlumları zalimlere teslim etmek Türklüğe yakışmaz (2)

BAŞBAKAN, RİZE'DE YİNE KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ Artvin’den helikopterle Rize’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte miting alanındaki kalabalığı selamladı. "Bağrından Kaçkarlar gibi başı...

28 Nisan 2015 Salı 20:12
Başbakan Davutoğlu: Mazlumları zalimlere teslim etmek Türklüğe yakışmaz (2)






BAŞBAKAN, RİZE'DE YİNE KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ
Artvin’den helikopterle Rize’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte miting alanındaki kalabalığı selamladı. "Bağrından Kaçkarlar gibi başı dik lider çıkaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çıkaran Rize’ye selam olsun. Böyle evlat yetiştiren Tenzile anneye ve kaptan Ahmet amcaya selam olsun, rahmet olsun” diye başlayan Başbakan Davutoğlu, ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler sıraladı. Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu başarı öyküsünden bahsediyor. SSK’yı Genel Müdür olarak aldı. Tam da Cumhurbaşkanımız İstanbul’da belediye başkanı seçildiği dönemde. Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdı, Cumhurbaşkanımız İstanbul’u ayağa kaldırdı. Nerede başarı hikayen Kılıçdaroğlu? Gelsin başarı öyküsünü Tenzile ananın evladında görsün. 28 Şubat’ta Kılıçdaroğlu kendi küçük binasında yaşarken Cumhurbaşkanımız o zaman bir şiir okudu diye hapishaneye gönderdiler. Kaçkar’ı arkasına almış, Fırtına deresinin rüzgarını solumuş, Karadeniz’in dalgalarından çıkmış birini durdurmak mümkün mü ?" dedi.
“MERDİVENE TERSTEN YÜRÜYEN ADAM MİLLETİ DOĞRU YOLA GÖTÜREBİLİR Mİ?”
27 Nisan e-muhtıranın yıldönümünü geride bıraktıklarını ifade eden Davutoğlu, “27 Nisan 2007 yılında ‘Herkesten Cumhurbaşkanı olur ama AK Parti’den olmaz’. Biz ne dedik. Biz, ’O 27 Mayıs tarihinde kaldı. Başbakanların idam sehpasına gönderildiği günler 1960’larda kaldı. Başbakanımız, ‘Kimse halkın seçtiği Başbakan'a talimat veremez’ dedi. 27 Nisan’daki muhtıra aynen adresine iade edildi. İşte liderin dirayeti ve basireti bu. AK Parti kendi içerisinden Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yaptı mı? Cumhurbaşkanını halk seçsin diye referandumda büyük bir oranda zafer kazandık mı? İşte başarı hikayesi bu. Kılıçdaroğlu öğrensin. Geçtiğimiz yıllarda Ankara’da Rizeliler gününe gitti. Orada, ‘Temel keman çalıyor’ dedi. Yahu kemençe ile kemanı ayırt edemiyor. 'Gayda ile horona eşlik ettik' diyor. Neredesin sen? Burası İskoçya değil, Rize. Burada kemençe ile horon oynanır. Gayda ile keman değil. Ne milleti bilir, ne Rize’yi, ne Karadeniz’i bilir. Bildiği tek şey SSK döneminde yaptığı gaflar. Yürüyen merdivene tersten biliyor. Merdivene tersten yürüyen adam milleti doğru yola götürebilir mi?" diye konuştu.
“BİZİ KİMSE KORKUTAMAZ”
Karşılarında CHP, HDP ve paralelci çete oluşturulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “MHP’de, ‘Ne zaman katılacağım ve çatı adayı başbakan yapacağım’ diye kenarda bekliyor. İbretlik günler yaşıyoruz. Biz seçim kampanyasına başlıyoruz, paralel çete adliyede hiç yetkisi olmayan bir mahkemeden tahliye kararı çıkarıyorlar. Buna teslim olabilir miyiz. Türk yargısı buna teslim olur mu? HSYK tarafından gereği yapıldı. Bunlardan birisi Cumhurbaşkanımızı ve beni alenen ölümle tehdit ediyor. Bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme teslim olmuşuz. Biz doğduğumuz anda ne zaman kader tecelli edecekse ona teslim olmuşuz. Biz öyle veya böyle, şu veya bu korkuyla terk ettik mi? Terk eder miyiz. Peki onların hocası nerede?. Pensilvanya’ da. Bizi kimse korkutamaz” dedi.
“BİZ O DARBECİLERE TESLİM OLUR MUYUZ?”
Konuşması “Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin” sloganları ile kesilen Davutoğlu, "Şimdi geçmişteki mesajlardan bahsediyorlar. Evet, geçmişte ‘gel memlekete’ dedik. Gelmedi. Niye gelmediği ortaya çıktı. Meğer tuzak kuruyormuş. Yapacağı darbeden sonra gelecekmiş. Biz o darbecilere teslim olur muyuz? Milletin iradesini üç beş çeteye teslim eder miyiz?" İfadelerini kullandı.

“TÜRK BAHASÇILARI İLE KÜRT BAHASÇILARI YAN YAN^"
CHP Genel Başkan Yardımcısının yaptığı bir açıklamayı hatırlatan Davutoğlu “HDP barajı aşsın diye HDP’ye dikkatli davranıyoruz’ dedi. HDP’nin barajı aşması için CHP çalışıyor. Koalisyonu anlayın. Türk Bahasçıları ile Kürt Bahasçıları yan yana. CHP ile HDP yan yana. Dün bize tehditler savuran bu paralelcilerden Ekrem Dumanlı, Diyarbakır’da Belediye Başkanı Gülten Kışanak’la arka kapıdan girerek konuşuyor. Şimdi çıksınlar, açıklasınlar, HDP açıklasın. Paralelcilerle ne işi var? O her zaman mukaddesattan bahseden, milleti aldatan paralel çete çıksın HDP ile ne işi var açıklasın. CHP çıksın, paralelcilerle ne konuşuyorlar, HDP ile ne plan yapıyorlar açıklasın. Planı söyleyeyim. Tam bir hayal peşindeler. Hep beraber bir araya gelip, AK Parti’nin yeni yükselişini durdurmak istiyorlar. Üçü değil 13’ü bir araya gelse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir şey değiştiremediler. Şimdi de bir araya gelseler milletin iradesine ipotek koyamazlar” diye konuştu.
"RİZELİ AHMET’E HEDİYE VERECEK MİSİNİZ?"
Damadının Rizeli olduğunu anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Damadım Rizeli, torunum Rizeli. Bende torun tarafından Rizeliyim. Şimdi Rizeli Ahmet’i bağrınıza basacak mısınız? Rizeli Ahmet’e, Cumhurbaşkanımıza yüzde 80’le verdiğiniz hediye gibi bir hediye verecek misiniz” diye sordu. Davutoğlu, ardından da kalabalığa karanfil attı, milletvekili adayları ile birlikte fotoğraf çektirdi.
‘SEN BİZE REİSİN EMANETİSİN’ PANKARTI AÇILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posteri ile ‘Haydi Rize Başkan’ına sahip çık’ pankartlarının bulunduğu miting alanında, ‘Sen Bize Reisin Emanetisin’ yazılı bir pankart dikkat çekti. Davutoğlu miting alanına gelmeden önce kalabalık uzun bir süre ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları attı. AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ise alanda “Tarih: 7 Haziran, Ders: Yeni Türkiye, Hoca: Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu” yazılı pankart açtı.
Mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurcu katıldı. Sıkı güvenlik önlemleri alınan miting alanını çevreleyen binaların çatılarında keskin nişancılar görev yaptı, fenalık geçiren bazı partililere sağlık görevlileri müdahale etti.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.