Başbakan Davutoğlu: Uyuşturucu Tacirleri Bizim İçin Teröristtir Ve Terör Muamelesi Göreceklerdir

ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen ve 1.'si yapılan Uyuşturucu ile Mücadele Şurası'nda konuştu. Türkiye'nin uyuşturucu haritasının çıkarılacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "Uyuşturucu tacirleri bizim...

28 Kasım 2014 Cuma 14:28
Başbakan Davutoğlu: Uyuşturucu Tacirleri Bizim İçin Teröristtir Ve Terör Muamelesi Göreceklerdir






ANKARA, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ankara'da düzenlenen ve 1.'si yapılan Uyuşturucu ile Mücadele Şurası'nda konuştu. Türkiye'nin uyuşturucu haritasının çıkarılacağını belirten Başbakan Davutoğlu, "Uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı teröristlerdir ve terör muamelesi göreceklerdir. Hoş bir tabir değil ama Türkiye'nin uyuşturucu haritasını çıkaracağız, keşke hiç olmasa ve haritamız hep güzellikler haritası olsa ama bir uyuşturucu haritamız da var" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Bugün dünyada, yaklaşık 243 milyon uyuşturucu bağımlısı var. 2012 yılında 243 bin kişi sadece uyuşturucu ile ilgili sebeplerle hayatını kaybetmiş durumda" dedi.

"TÜRKİYE'DE UYUŞTURUCU KULLANIM ORANI YÜZDE 2.7"

"Türkiye'de uyuşturucu kullanım oranının yüzde 2.7 olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Karşı karşıya kaldığımız sorun sadece ülkemize ait bir sorun değil, sadece ülkemiz içerisinde alınabilecek tedbirlerle tek başına çözülebilecek de bir sorun değil. Ülkemizde yüzde 2.7 göreceli olarak Avrupa standartlarına göre yüzde 29'lara ulaşan Avrupa istatistiğine göre, 15, 24 yaş arasında ilk deneme yapan nüfus oranı düşük görünüyor Ama tedbir alınmazsa, çok daha yoğun problemler ile gelecek nesillerde karşılaşacağımız aşikar" dedi.

"TÜRKİYE'NİN UYUŞTURUCU HARİTASINI ÇIKARACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin uyuşturucu haritasının çıkarılacağını belirterek, "Hoş bir tabir değil ama Türkiye'nin uyuşturucu haritasını çıkaracağız, keşke hiç olmasa ve haritamız hep güzellikler haritası olsa ama bir uyuşturucu haritamız da var" dedi.

"OKULLARDA DUVAR DİBİNDEN TUTUN DA KANTİN İŞLETMESİNE KADAR KORUYUCU TEDBİRLER ALANI VAR"

Uyuşturucu ile mücadelede okullarda alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, "Uyuşturucu, en üst gelir gurubunda da en alt gelir gurubunda da önemli bir problem. Farklı uyuşturucu yöntemleri kullanıyorlar. O zaman bizim her kesime hitap edebilecek bir toplumsal bilinç uyandırmaya ihtiyacımız var. Bu kapsamda belki de en önemli odağını okul merkezli çalışmalar oluşturuyor. Okul ve çevresinde alınacak tedbirleri, entegre ve bütüncül tedbirler olarak değerlendirmek orada atılacak adımları tek tek değerlendirmek gerekiyor. Orada duvar dibinden tutun da kantin işletmesine kadar göz önüne almak durumunda olduğumuz bir koruyucu tedbirler alanı var" dedi.

"ANNELERİMİZ VE BABALARIMIZ SORUNU ÖRTMEYE KALKIŞMAMALILAR"

Uyuşturucu ile mücadelede aile faktörüne dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, "Annelerimiz ve babalarımız böyle bir sorun ile karşılaştıklarında bu geçici bir şeydir deyip, çocuklarımızın sanki bir ayıbını deşifre etmek korkarak sorunu örtmeye kalkışmamalılar. Aksine bunun bir türlü hastalık olduğu bilinci ile anne babalar tek başına sorunu çözmek yerine uzmanlardan istifade edecek yol ve yöneteme teşvik edecek bir bilinçlendirilmek durumundalar" dedi.

"EN ÖNEMLİ ŞEY AİLE MUHABBETİDİR"

Başbakan Davutoğlu, "Burada en önemli şey aile muhabbetidir. Eğer bir ailede muhabbet kuvvetli ise her konuda birbirlerine sarılıp sorunları çözüyorlar ise, sorunları çözmek daha kolay oluyor. O gençlere muhabbetimizi ve gönlümüzü açmaya davet ediyorum" dedi.

"UYUŞTURUCU TACİRLERİ BİZİM İÇİN EN ZARARLI TERÖRİSTLERDİR VE TERÖR MUAMELESİ GÖRECEKLERDİR"

Uyuşturucu tacirlerinin en zararlı terörist olduğunu ve terör muamelesi göreceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Bu sorunu bu alanı bir sektör, rant alanı haline dönüştürmüş olanlara karşı da en kararlı mücadeleyi sürdürmek durumundayız. Uyuşturucu tacirleri bizim için en zararlı teröristlerdir ve terör muamelesi göreceklerdir. Önleyici tedbirler içinde narkotimler var. Sorunu tespit ediyoruz. Koruyucu tedbir alıyoruz. Ama buna rağmen bütün bu eleklerden geçerek, eğer soruna bir şekilde bulaşmış müptela olmuş vatandaşlarımız, kardeşlerimiz, evlatlarımız varsa onlarla ilgili atılacak adımlar da dördüncü şamayı ilgilendiriyor. Rehabilitasyon, tedavi aşması. Uyuşturucu işle mücadele danışma hattı kuruyoruz. 24 saat çalışacak. Yapısal bir reforma da ihtiyaç var. 6 aşamalı yapısal bir çerçeve yeni fikirlerle zenginleşecek. Şurada sizlerin ortaya çıkaracağı fikirlerle bir şura izleme komitesi planlıyoruz" diye konuştu.

"HEDEF UYUŞTURUCU SORUNUNU YÜZDE 1, 1 BUÇUK DÜZEYİNE DOĞRU GERİLETMEYE ÇALIŞMAK"

Başbakan Davutoğlu, "Hedefimiz, orta vadede, uyuşturucu sorununu mümkün olduğunca marjinalleştirmek ve mümkünse, yüzde 2.7 düzeyindeki oranı, yüzde 1, 1 buçuk düzeyine doğru geriletmeye çalışmak. STK'lara büyük görev düşüyor" dedi.

"HEDEF 2018 SONUNA KADAR BÜTÜN VİRANELERİ ŞEHİRLERİMİZDE TASFİYE ETMEK"

2018 sonuna kadar bütün viranelerin tasfiyesinin sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Viranelerin veya metruk binaların tasfiyesi. Viranelerin 2018 sonuna kadar brütün şehirlerimizde tasfiye edilerek buraların bir tür örtülü faaliyetlerin yapıldığı bir takım uyuşturucu çetelerinin odaklandığı ve buralardan çevreye doğru bir şekilde sirayet ettiği bütün o mekanlar tasfiye edilecek. Tümüyle yok etmek belki idealist bir hedeftir ama yüzde 0.5'ler düzeyine indirdiğimizde, artık iyice kontrol edebilecek bir alana indirgemiş oluruz. Hedefimiz burada 2023. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gençlerimizin geleceğini ipotek altına alan her türlü tehditten azade kılınarak en iyi şekilde istikbale yürümelerini sağlamak" ifadelerini kullandı.

  

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.