Başbakan Maltepe ve Hasdal'daki kışlalar için yeni adres verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında milletvekillerine seslendi.

02 Ağustos 2016 Salı 14:19
Başbakan Maltepe ve Hasdal'daki kışlalar için yeni adres verdi






Başbakan Binali Yıldırım, TSK'da yapılan köklü değişikliklere değindi. Askerin enerjisini asli işlerine harcayacağını söyleyen Yıldırım, "Asker işini yapacak" dedi. "Tankın şehir içinde ne işi var?" diye soran Yıldırım; Etimesgut, Maltepe ve Hasdal'daki kışlalar için yeni adres verdi. Grup toplantısında konuşan Yıldırım, "Hiçbir darbeci Atatürkçü, Kemalist değildir" ifadesini de kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında milletvekillerine seslendi.
Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Hain darbe girişiminin devlet ve millette açtığı yarayı onarmak için hükümet ve Meclis grubu olarak olağanüstü bir gayret içerisindeyiz. Bu süreçte ekonomi yönetiminde bir boşluk olmamıştır. Kahraman milletimiz de bu süreçte 11 milyar dolar parasını bozdurarak Türk ekonomisinin gücüne güç katmıştır. Bürokrasi tam bir verimlilikle çalışmasını sürdürmüştür. 
İlk günden itibaren siyasi partilerimizle ve başkanlarıyla istişare içerisinde olduk. Dün Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettim. Kendilerine OHAL ve alınan kararlarla ilgili kapsamlı bilgileri aktardım.
"TARİHİMİZİN EN BÜYÜK MİTİNGİ"
Sayın Cumhurbaşkanımız pazar günü İstanbul'da demokrasi ve şehitler mitingi gerçekleştirecek. Bu mitinge AK Parti olarak katılım sağlayacağız. Hepimiz Yenikapı'da hazır olacağız. Tarihimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz. Gün birlik günü, CHP ve MHP lideri ile partililerini bu buluşmaya davet ediyorum. Kendilerini pazar günü Yenikapı'ya bekliyoruz. 
"FETÖ İLE MÜCADELEDE YALNIZ BIRAKILDIK"
15 Temmuz darbe girişimi en büyük tahribatlardan birini TSK içerisinde yaptı. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ denilen örgüte amansız bir mücadele başlattık. Bu mücadelede başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hep yalnız bırakıldık. Siyasi partilerden beklediğimiz desteği alamadık, medyadan beklediğimiz desteği alamadık. 15 Temmuz akşamı bu hain örgütün maskesi öyle bir düştü ki bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü.
"TÜRKİYE UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ"
Bu hain örgütü ve bölücü terör örgütünü jiletle kazır gibi bu mübarek topraklardan kazıyıp  atacağız. Türkiye'ye zarar vermemeleri için her türül tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz. 15 Temmuz akşamı Türkiye uçurumun kenarından döndü. Darbe girişimi başarılı olsaydı, ne anayasa olacaktı, ne hukuk işleyecekti ne de gazi Meclis var olacaktı. Bugün özgür basından, insan haklarından ifade özgürlüğünden eser kalmayacaktı. Devletimiz ve milletimiz uçurumun kenarından dönmüştür, bunu sağlayan d Cumhurbaşkanı ve başkomutanımız Erdoğan'ın dik duruşu ve milletimizin gövdesini siper etmesidir. 
"MİKROPLARINI TEMİZLİYORUZ"

Devleti ve milleti korumak için olağanüstü önlemlerin alınması mecburiyet haline geldi. OHAL ile ilgili kaygıların ne kadar yersiz olduğunu görüyoruz. En küçük hukuksuzluğa, özgürlük ihlaline müsamaha göstermeyeceğiz. Bir yandan devleti dimdik ayakta tutuyor diğer yandan kararlı bir şekilde devlet içine sızmış mikropları temizliyoruz. 
"AJAN YUVALARI KAPATTIK"
Çıkardığımız 667 sayılı KHK ile virüs ve hain temizliğini başlattık. Terör örgütüyle irtibatı bulunan 35 sağlık kuruluşu, bin 45 eğitim kurumunu, 104 vakıf ve 1125 derneği, 15 üniversiteyi, 29 sendika, federasyon, konfederasyonu diğer bir değişle ajan yuvalarını kapattık. Kamuda benzeri bir temizliği başlattık devam ediyoruz. Yargıda bu haşhaşileri tek tek tespit ettik, meslekten çıkarıyoruz. TSK'da da kapsamlı bir temizlik hareketi başlattık. Terör örgütüyle bağlantılı 1684 subay ve astsubayların ilişiği kesildi. Terör örgütünün yayınlarına son verildi. Gazi ve şehit yakınlarına haklar getirdik. Vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmesi üzerine bir bağış kampanyası başlattık.
"DEĞİŞİKLİKLER TSK'YI ZAYIFLATMAYACAK"
En büyük ve köklü düzenlemeleri TSK içerisinde yaptık. Değişiklikler TSK'yı zayıflatmayacak. Tam aksine her türlü tehdide hazırlıklı hale getirecektir. Bu tehditlere karşı TSK'nın yeniden yapılanması bütün enerjisini asli işlerine harcaması geleceğimiz için olmazsa olmazdır.
"HİÇBİR KEMALİST DARBECİ DEĞİLDİR"
Darbe teşebbüsleri Mustafa Kemal'in hatırası Millet Meclisi'ni yaralamıştır. Hiçbir darbeci Atatürkçü değildir, Kemalist de değildir, TSK mensubu da değildir, hatta bu ülkeye ait de değildir. Asker elbisesi içerisindeki teröristleri tek tek temizliyoruz. Çıkardığımız KHK'larla ordumuzu olması gereken yere taşıyoruz. Her darbe sonrası orduyu tartışılır hale getirdiler. her darbe sonunda orduyu vatan savunmasında zayıf düşürdüler. Biz bugün ordumuzu yeniden muzaffer konuma yükseltiyoruz. Bu kapsamda Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarını yeniden yapılandırdık, İçişleri Bakanlığı'na bağladık. 
"ASKER İŞİNİ YAPACAK"
Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Yaptığımız şudur: Askeri liseleri kapattık, artık harp okullarına nasıl üniversiteden herkes girebiliyorsa, o şekilde bütün liselerden; meslek liselerinden, imam hatip liselerinden, düz liselerden herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan, şartları yerine getiren her vatan evladı bu kurumdaki şerefli görevini alacak. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık
Askerin elinde Genelkurmay'a bağlı fabrika, tersane var. Asker işini yapacak, fabrikayla, tamir bakımla uğraşmayacak. Bunları Milli Savunma Bakanlığı'na verdik. Kuvvet komutanlıklarını Milli Savunma Bakanlığı'na bağladık. Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Hainlerin bomba yağdırdığı üs Ankara için bir yaşam alanı haline gelecek.
"TANKIN ŞEHİRİÇİNDE NE İŞİ VAR?"
Darbe gecesi Ankara'da İstanbul'da tankların çıktığı o kışlaları da şehrin dışına taşıyoruz. Mamak'ta Etimesgut'ta bulunan kışlalar Polatlı'ya gidecek. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal kışlası Çorlu ve Trakya’ya gidecek. Tankın şehiriçinde ne işi var? Tehdit şehrin merkezinde değil. Bütün birikimimizi sınır bölgelerine taşıyacağız. Darbe sonrasındaki darbelerle zayıflatılan TSK'yı yaptığımız bu düzenlemelerle daha güçlü hale getiriyoruz.
"FETÖ'NÜN KARDEŞ ÖRGÜTÜ PKK"
Dün akşam başka bir hain terör saldırısında 7 polisimizi şehit verdik. 15 Temmuz'da FETÖ başarılı olamadı ama onu kardeş örgütü FETÖ gibi alçakça saldırıları yapıyor, boşluğu doldurmaya çalışıyor. Ama onlar da başarılı olamayacak. FETÖ'ya nasıl gereğini yaptıysak PKK'yı da bu ülkede gündem olmaktan çıkaracağız. Kırsalda operasyonlara ağırlık vereceğiz." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.