BBP Lideri Destici: AK Parti 13 kez iktidar olsa anayasa yapmaz

Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin seçim öncesi olması nedeniyle yeni sivil bir anayasadan bahsettiğini ifade ederek, "Bu parti değil 3 kere, 13 kere iktidar olsun asla ve asla sivil demokratik bir...

01 Şubat 2015 Pazar 16:15
BBP Lideri Destici: AK Parti 13 kez iktidar olsa anayasa yapmaz






Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin seçim öncesi olması nedeniyle yeni sivil bir anayasadan bahsettiğini ifade ederek, "Bu parti değil 3 kere, 13 kere iktidar olsun asla ve asla sivil demokratik bir anayasa yapmaz . Çünkü yaparsa iktidarı kaybeder" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas'ta düzenlenen Merkez İlçe Başkanlığı kongresine katılmak üzere karayolu ile Ankara'dan Sivas'a geldi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye, Destici'nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, Sivas eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, BBP kurucu başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan Destici, ülkenin çok kritik süreçlerden geçtiğini belirterek vatandaşın işsizlik konusunda çok büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu söyledi. Destici, "12 yıldır Türkiye'yi yönetenler elbetteki bir takım rakamlarla durumu toz pembe göstermeye çalışsalar da aslında vatandaş büyük bir işsizlikle, yoksullukla, açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmiş. Devletin resmi rakamlarına göre 3 milyonun üzerinde işsiz var. Ama gayri resmi rakamlara göre biz biliyoruz ki bu yüzde 20'lerin çok daha üzerinde. Hatta OECD ülkelerinde düzenlenmiş işsizlik oranı baremi ile bunu hesapladığımızda yüzde 33'le Türkiye, Avrupa'nın işsizi en fazla ülkesi" dedi.
Destici daha sonra Türkiye'nin G-20 ülkesi olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
"Peki bu G-20'deki işsizlik ortalaması nedir diye bakıyorsunuz, sadece yüzde 5. Orada yüzde 5'lik ortalama bizde resmi rakamlara göre yüzde 11. Gayri resmi rakamlara göre ise yüzde 25. Bakın iktidarın milleti en çok aldattığı konulardan bir tanesi bu. Milletin yüzde 25'i işsiz, Sayın Başbakan senin bundan haberin var mı? Sayın Cumhurbaşkanı senin bundan haberin var mı? Çalışma bakanı sen ne iş yaparsın, senin bundan haberin var mı?"
'PİŞKİN PİŞKİN OTURUYORLAR'
PKK'nın kendi paralel yapısını kurduğunu ve Türkiye'de herkesin bundan haberdar olduğunu belirten Destici şunları söyledi:
"Kendi sınırları içerisinde güvenliği sağlayamayan, çukurlar kazarak kurtarılmış bölgeler oluşturulmasına, 21'inci yüzyıl eşkiyalarına karşı çıkanların hunharca katledilmesinin ses kayıtları getirilip bakanlar kurulunda dinletilmiş mi, dinletilmemiş mi? Bir hükümet düşünün ki kendi sınırları içindeki bir ilçesinde bütün bunlar yaşanırken orada güvenliği sağlayamıyorsa, orada huzuru sağlayamıyorsa, vatandaşın can, mal, namus güvenliğini sağlayamıyorsa o devlete devlet denir mi? O hükümete hükümet denir mi? O devletin cumhurbaşkanı yerinde durur mu? O devletin başbakanı, bakanı yerinde oturabilir mi? Ama oturuyorlar. Hiç bir şey olmamış gibi pişkin pişkin oturuyorlar."

'AK PARTİ 13 KEZ İKTİDAR OLSA ANAYASA YAPMAZ'
AK Parti'nin seçim öncesi olması nedeniyle yeni sivil bir anayasadan bahsettiğini ifade eden Destici şöyle dedi:
"Bu parti değil 3 kere 13 kere iktidar olsun asla ve asla sivil demokratik bir anayasa yapmaz . Çünkü yaparsa iktidarı kaybeder. Çünkü yaparsa yasama üzerinde yürütmenin hakimiyeti kaybolur."
FİDAN YAZICIOĞLU'NU ZİYARET ETTİ
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindekiler kongrenin ardından, bir süre önce geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle Numune Hastanesi'nde tedavi gören BBP kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi 92 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu'nu ziyaret etti. Destici, yoğun bakım servisindeki Yazıcıoğlu'na acil şifalar dileyerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Destici, kısa sürede sağlığına tekrar kavuşmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.