Bbp'li Yanar'dan Tezkere Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, "Tezkere Türk ordusunun sınır güvenliğine yönelik tehditleri bertaraf etme yerine bizim dışımızdaki bir takım çevrelerin can güvenliğini korumak, kollamak gibi bir vazife için tahsis edilmişse...

25 Ekim 2014 Cumartesi 19:32
Bbp'li Yanar'dan Tezkere Açıklaması






BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, "Tezkere Türk ordusunun sınır güvenliğine yönelik tehditleri bertaraf etme yerine bizim dışımızdaki bir takım çevrelerin can güvenliğini korumak, kollamak gibi bir vazife için tahsis edilmişse biz buna çok net olarak karşıyız" dedi.
Yanar, partisinin Zonguldak teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısında Kobani'deki IŞİD saldırılarına değindi. Türkiye’nin bilinmez yollara götürüldüğünü ifade eden Yanar, şöyle dedi:
"Suriye'deki iç savaşı fırsat bilen bir kısım çevrelerce yer kapma kavgası başladı. Kobani'de PYD ile IŞİD arasında bir savaş var. Orada bir çekişme var. Konsolosluk çalışanlarımızın rehin alındığı dönemde Selahattin Demirtaş, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti IŞİD'e karşı mücadele veren PKK'lılara neden silah yardımı yapmıyor' dedi. Aradan belli bir süre geçti, bir tezkere alındı. Elbette ki Türk ordusunun tezkeresi olmalı. Türk ordusu sınır güvenliğimizi tehdit eden gelişme karşısında rahat hareket edebileceği yetkilere sahip olmalıdır. Buna bizim itirazımız yok. Fakat bu tezkere Türk ordusunun sınır güvenliğine yönelik tehditleri bertaraf etme yerine bizim dışımızdaki bir takım gelişmeler bizim dışımızda bir takım çevrelerin can güvenliğini korumak, kollamak gibi bir vazife içinde tahsis edilmişse biz buna çok net olarak karşıyız."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.