Binali Yıldırım hükümetinde kabinede kimler var

Davutoğlu'nun görevi iade etmesinden sonra yeni kabinede görev alan bakanlar belli oldu. İşte günlerdir merak edilen 65. hükümetin yeni kabinesi:

24 Mayıs 2016 Salı 13:16
Binali Yıldırım hükümetinde kabinede kimler var






Binali Yıldırım hükümetinde kabinede kimler var

Davutoğlu'nun görevi iade etmesinden sonra yeni kabinede görev alan bakanlar belli oldu. İşte günlerdir merak edilen 65. hükümetin yeni kabinesi:

Başbakan: Binali Yıldırım

Başbakan Yardımcıları:  Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak

Adalet Bakanı:
Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı:
Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı:
Ömer Çelik

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı:
Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı:
Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı:
Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı:
Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı:
Nihat Zeybekci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı:
Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı:
Akif Çağatay Kılıç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı:
Faruk Çelik

Gümrük ve Ticaret Bakanı:
Bülent Tüfenkçi

İçişleri Bakanı:
Efkan Ala

Kalkınma Bakanı:
Lütfü Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı:
Nabi Avcı

Maliye Bakanı:
Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı:
İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı:
Fikri Işık

Orman ve Su İşleri Bakanı:
Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı:
Recep Akdağ

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN İLK AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Grup toplantısında coşkulu kalabalığa seslendi.  Yıldırım'ın ilk sözleri 'Bismillah' demek oldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

Çok değerli dava arkadaşlarım. Çok değerli misafirlerimiş, saygıdeğer hanımefendiler, değerli basın mensupları bismillah diyerek ilk günkü aşkla, yeni dönemde millet hizmetine başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Pazar günü gerçekleştirdiğimiz grup toplantısında, kongreden sonra yaptığımız ilk grup toplantısında sizleri, saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Aynı muhabbeti bütün vatandaşlarımızı bağrımıza basarak buradan tekrar ediyoruz. Erzincan, İzmir tüm mazlum coğrafyanın bu ortak iradesiyle gurur duyuyoruz. Biz sadece bu Anadolu topraklarında Türkiye'nin bağımsızlığı için, güvenliği için, huzuru için gece gündüz demeden, sınır boylarında bekleyen kahraman güvenlik güçlerimizi, polislerimizi, korucularımızı buradan muhabbetle selamlıyoruz. Türkiye'nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü için hayatını seve seve veren kahraman şehitlerimizi şükranla anıyoruz, onları bağrımıza basıyoruz. Gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

DAVUTOĞLU'NA MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Değerli yol arkadaşlarım. Bugün yeni hükümetimiz kuruldu, az önce ilan edildi, ülkemize milletimize hayırlı olsun. Cenab-ı Mevlam'dan yeni dönemde güzel hizmetlere, insanımıza milletimize yapmayı bizlere nasip eylesin. Değerli yol arkadaşlarım, Kaymakçı'yı belgi bizim grup çok bilmez. Ama Kaymakçı demek İzmir demek. Sizler bizim herşeyimizsiniz. Siz olmadan bizim ne günümüz olur. Milletimiz mutluysa, memnunsa biz ondan ancak ve ancak gurur duyarız, sorumluluğumuz daha da artar, daha da güzel hizmet hizmetleri yapmak için canla, başla çalışırız. Kıymetli yol arkadaşlarım, sizlerle birlikte aynı yolda omuz omuza yürümek benim için şereflerin en büyüğüdür, en onurlusudur. Türkiye'ye hizmet etmek bize Allah'ın en büyük lütfudur. AK Parti emaneti, sorumluluğu bize veren rabbime hamdediyorum, şükrediyorum. Partimizin ikinci genel başkanı, değerli yol arkadaşım sayın Ahmet Davutoğlu'nu bir kez daha bu vesile ile ülkemiz, milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı grubum, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

VESAYETİN KARŞISINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN VARDI

Anlamlı mesajıyla kongremizi onurlandıran AK Partimizin kurucusu, genel başkanımız, liderimiz, Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a buradan sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, buradan AK Parti Grubu olarak bir kez daha diyoruz ki, yolun yolumuzdur, davan davamızdır, sevdan sevdamızdır. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, gelecekte de böyle olmaya devam edecektir. 15 yıl önce beraber çıktığımız bu yolda, millet yolunda, ülkemize çok güzel hizmetleri hep birlikte kazandırdık. AK Parti yeri geldi vesayet odaklarının tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları vardı. Hükümetimize muhtıra verdiklerinde karşısında 'Biz iradeden başka hiçbir güç tanımayız' diyen Recep Tayyip Erdoğan vardı. 'Biz halktan ve haktan başka hiçbir güç tanımayız' diyen Recep Tayyip Erdoğan vardı.


 
Son Güncelleme: 24.05.2016 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.