Binali Yıldırım hükümetinde revizyon: Ala görevden alındı

Türkiye'yi sarsan 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından kabinede ilk mini revizyon akşam saatlerinde yapıldı. İçişleri bakanı Efgan Ala görevden alındı.

31 Ağustos 2016 Çarşamba 22:32
Binali Yıldırım hükümetinde revizyon: Ala görevden alındı






Binali Yıldırım hükümetinde revizyon: Ala görevden alındı


15 Temmuz darbe girişiminin ardından AK Parti iktidarında ilk değişim. İçişleri Bakanı Efgan Ala görevden alındı. Yerine Süleyman Soylu getirildi. Akşam saatlerinde başlayan görüşme trafiğinde Binali Yıldırım Kabinesi'nde Davutoğlu döneminde İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Efgan Ala'nın yerine İstanbul Millitevkili Süleyman Soylu getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliye'de görüşen Başbakan  Binali Yıldırım, Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılarak yerine Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıkladı. Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Mehmet Müezzinoğlu atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Küliyesi'nde kabul etti. Görüşme, saat 19:00'da başladı, 20.00'da sona erdi.

Başbakan Binali Yıldırım görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı'ndan ayrıldığını duyurdu. Efkan Ala'nın yerine Süleyman Soylu'nun bu göreve getirildiği belirtildi.

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Mehmet Müezzinoğlu atandı.
Binali Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde;

"İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır"
Başbakan Binali Yıldırım, Twitter hesabından Efkan Ala'ya teşekkür mesajı yayınladı;

MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?

Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları ihtisası yaptı.

Avcılarda bulunan özel bir hastanenin kurucusudur. Sinan ve Selimiye Camii Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Üyeliği, Balkan Medeniyeti Derneği'nin Kurucu Üyeliği, Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı Üyeliği bulunmaktadır.

23. Dönem İstanbul Milletvekili, 24.Dönem Edirne Milletvekili seçildi. 25 ve 26. Dönemlerde Bursa Milletvekili seçilmiştir. 61. Hükümette Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. 62, 63 ve 64. Hükümetlerde Sağlık Bakanı görevine devam etmiştir.

Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR?

Süleyman Soylu 21 Kasım 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda siyasete başladı.1987-1990 yılları arasında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyeliği ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi.

1995 yılında Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğine,17 Temmuz 1995 yılında yapılan kongrede 25 yaşında İlçe Başkanlığına seçildi. 18 Nisan 1999′da partisinden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu.

29 Nisan 1999′da DYP İstanbul İl Başkanlığı görevine geldi.3,5 yıl sürdürdüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinden 2002 yılında ayrılarak milletvekili adayı oldu.

Süleyman Soylu 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti’nin 4.Olağanüstü kongresinde Genel Başkanlığa seçildi. Ardından 15 Kasım 2008 tarihinde yapılan 9. Olağan kongre sonucunda yeniden Genel Başkanlığa seçildikten sonra partisi başında 29 Mart Mahalli Seçimlerine katıldı. 16 Mayıs 2009′da kendi talebi ile gerçekleşen kongrede Genel Başkanlık görevi sona erdi.

Bu süreçten sonra, ülke çapındaki değişik üniversitelerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden gelen davetlerle Türkiye’nin bir çok bölgesinde konferans ve panellere katıldı.

12 Eylül 2010 Referandumu için sunulan anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’nin dönüşümü ve demokratikleşmesi için hayati öneme sahip olduğunu gören Süleyman Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi ve arkadaşları ile birlikte Türkiye’yi dolaşarak ”evet” oyu tercihinin nedenlerini milletle paylaştı. Bu faaliyetinin ardından partisinden ihraç edildi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edilen Süleyman Soylu 5 Eylül 2012 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Ak Parti 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine ve ardından da Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı’na seçilen Süleyman Soylu, 1,5 yıl Ar-Ge Başkanlığı görevini üstlendikten sonra 14 Nisan 2014 tarihinde Teşkilat Başkanlığı görevine getirildi.

25 ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili seçilen Süleyman Soylu, 23 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görev almıştır.

Süleyman Soylu, evli ve iki çocuk babasıdır.
Son Güncelleme: 01.09.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.