Çavuşoğlu “hakettikleri cevabı alacaklar”  

Hollanda’nın uçuş iptali sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nda sert açıklama geldi

11 Mart 2017 Cumartesi 18:35
Çavuşoğlu “hakettikleri cevabı alacaklar”  






Çavuşoğlu “hakettikleri cevabı alacaklar”
 

   Hollanda’nın uçuş iptali sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nda sert açıklama geldi.Çavuşoğlu yaptığı açıklamada kararın bir skandal olduğunu söylereyerek hiçbir şeklide bunun kabul edilemeyeceğini belirtti. 
   Referandum öncesi referandumun ne olduğunu anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Çavuşoğlu     “Şimdi ne değişti de izin vermiyorsunuz, engelliyorsunuz. Yeni yönetimdeki değişiklik sizi niye bu kadar rahatsız etti de istemiyorsunuz. Yeni sistemle Türkiye daha güçlü bir ülke olacak bu yüzden istemiyorsunuz. Türk bakanını görmek istemiyoruz gibi açıklamaları gördük. Daha sonra telefonla görüştük. Seçim öncesi gelmem sizi Wilders karşısında zor durumda bırakacaksa, Hollanda’daki seçimden sonra da gelirim. Seçim sonrası da sana garanti veremem. Bu hoş bir durum değil. Ben sana insan gibi söylüyorum. Başbakanınla görüş dedim. Ben Hollanda Dışişleri Bakanı’ndan cevap beklerken, başbakandan ‘seçim öncesi de sonrası da Türk bakanı görmek istemiyoruz’” dedi.
   Çavuşoğlu bu açıklamadan sonra Hollanda dışişleri bakanının kendisini aradığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.” Bu açıklamadan sonra Dışişleri Bakanı beni aradı. Başbakanınızın açıklaması tamamen dürüstlük değil. Hükümet ile Wilders arasında hiçbir fark yok. Şu anda Wilders çok mutlu. Hollanda’da kim seçimle işbaşına gelirse gelsin, Wilders’la aynı zihniyete sahip olacak. Bizim vatandaşlarımızla buluşmamızı niye engelliyorsunuz. Biz insanlarımızı oraya esir olarak göndermedik ki. Hani Avrupa’da insan hakları özgürlükler? Bu uygulamalar 2. dünya savaşındaki Avrupa’yı hatırlatıyor. Hollanda’nın bu attığı adımın elbette bir karşılığı olacak. Almanya’da da böyle sorun oldu ama şu an bir sıkıntı yok.
Güvenlik gerekçesiyle iptal etmemişler. Dışişleri Bakanı terörist mi? Orada ki Türkler terörist mi? Gerçi sizin bakanınız DAEŞ’e destek veriyor demişti. Bizi dünden bu yana tehdit ediyorlar. En son bize Lahey’de yapsanız ne olur dediler? Bu sefer daha da küstahlaşarak, toplantıya kimlerin katılacağına ilişkin liste istediler. Bu sadece faşizan uygulamalarda olur. Hollanda hiç kusura bakmasın, hak ettikleri karşılığı vereceğiz. Hollanda vatandaşlarından da destek mesajları geldi. Bu adımları atarken, Hollanda halkını hedef almayacağız ama elbetteki hedefimizdeki şu andaki Hollanda hükümetidir.
Cumhurbaşkanımızla telefonla iki kez görüştük ve durum değerlendirmesi yaptık.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.